Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (167)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Něco to tak plytkého a přitom neuvěřitelně dlouhého musí snad umořit i nejvěrnějšího fanouška Hvězdných válek. Postavy a události se ve filmu vynořují zcela nahodile a bez provázanosti. Vše se podřizuje jen tomu, aby byl film přístupný, co nejširšímu publiku, ale odrostlému fanouškovi je ukazován prostředník. Spousta WTF momentů, které prostě do takového filmu nepatří. Tortura. Na tohle jsem asi už moc starej.

plakát

Český žurnál - Teorie rovnosti (2017) (epizoda) 

Tvůrci dali do kontrastu pouze extrémně vyhraněné zástupce rozdílných názorů a jediný poměrně rozumný názor zástavala dvojice vládních úředníků, jezdících s osvětou po koutech naší země. Mám obavu před radikály na obou stranách. Rozhodně nemají mé sympatie a ani pochopení. Takže tvůrcům dík za to, že odhalili velkou vyhraněnost bipolárního chápání genderové otázky.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Bravo. Konečně jeden z filmů ságy Star Wars, který dospívá i s divákem. Filmu prospívá nejednoznačnost charakterů postav, ušpiněnost a špinavost boje, minimum světelných mečů a konečnost i sebehrdinějšího chrakteru. Já se skvěle bavil a přimlouval bych se k remaku všech předchozích dílů do podobného kabátku:-).

plakát

Matky na tahu (2016) 

Já myslel, že hloupost filmů Sex ve městě nic nepřekoná. Ještě větší hloupost než jsme doufali.

plakát

Leviatan (2014) 

Rozpad a beznaděj prostupuje filmem a jakákoliv jiskřička naděje je uhašena lahví vodky a odstrašující svévolí mocných mezi bezmocnými. Rozpad vztahů, morálních a duchovních autorit, rozpad ideálů a vzpomínek na minulost. K dokonalosti mi chyběla trocha patosu, která by mi umožnila film prožít silněji.

plakát

Všiváci (2014) 

To když takhle pejsek s kočičkou pekli dort a vznikl z toho pěkný břichabol. Tento film je podobného ražení, akorát místo břicha bolí hlava. Dokoukat film do konce mě donutila jen zvědavost, co si na nás tvůrci ještě připraví za ingredienci do tohoto žánrového guláše.

plakát

Dárce (2014) 

Příjemná i když trochu nedotažená oslava lidství, která vás každou chvilkou žádá o schovívavost nad několika nonsensy. Já byl ochoten přivřít obě oči.

plakát

Touha po moci (2014) 

Z počátku slibné, poté snadno předvídatelné a na konci krkolomné. Určitě promarněná šance, a to je vždy škoda.

plakát

Ranhojič (2013) 

Film holywoodských parametrů, který si však ponejvíce z této produkce bere skvělé pozlátko a dostatečně objemný rozpočet. K tomu však přídává i poutavý příběh, který je vyprávěn vyrovnaně, bez patosu a zbytečných příběhových kotrmelců a zkratek.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Kluk se ani nenadál a už je pod pantoflem, aneb jak láska skály drtí a sadisty léčí. Filmařsky ok, ale jinak 51. odstín šedi.