Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (611)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Jde vidět že pokud má Rodriguez za prdelí dozor, dokáže zajímavé věci. Posouvání hranic CGI je zase o kousek dál. Neznám originál a ani neznám ty mangy, anime, atd, takže nemůžu srovnávat, ale tady mě ten svět bavil a bylo zajímavé sledovat vývoj postavy. Alita je zajímavá, takže si tu předlohu asi zkusím vyhledat.

plakát

Team America: Světovej policajt (2004) 

V dnešní době už by to vzniknout nemohlo. Loutková sranda, u které se nemusíte nijak přetvařovat že "jako je to ujetý" protože tohle je ujetý loutkový svět ve které se dělá sranda ze všeho a nikomu nezáleží na nějaké korektnosti. Dám za 4 protože natočit tohle byl prostě dobrej nápad a to se taky musí ocenit.

plakát

Předělávači (2018) (pořad) 

Zajímavý nápad "zkrášlit" nevzhledný kopeček z betonu, který dost hyzdil okolí. Přiznám se že jak jsem se dozvěděl že v tom má prsty ta odporná kreatura a opodebil cival, ani se mi na to nechtělo podívat, protože toho člověka fakt z celého srdce nenávidím. Jenže tady se cení nápad a provedení, a to si určitě zaslouží pochvalu, stejně jako si zaslouží jakési poplácání po rameni, že měl snahu to jen nepočmárat fixkama ale najal na to někoho kdo tomu rozumí a ví co a jak. Jakékoli "graffiti" když je provedeno hezky a do jisté míry umělecky, je vždy hezkou podívanou. Rozhodně bych byl rád kdyby se takových zajímavých věcí dělalo víc. U nás dostala parta lidí povolení pomalovat starou budovu školky, která nebyla nic než plocha betonu. Z ohledem na to že je to školka, se kluci hodně krotily a udělaly hezkou dětskou fasádu. Měl jsem nutkání ubrat hvězdy za primitiva a kreaturu, ale tentokrát se budu držet a dám hezké 4 hvězdy. Tu pátou nedám, za zbytečné keci a zbytečnou délku, která nebyla potřeba. Být to o takových 8 minutek kratší, tak 5 by bylo jistých. Myslím že je lepší se dívat na R2D2, než na betonový nesmysl, který k ničemu není. Závěr dokumentu, jen ukazuje lidskou demenci, kdy všechno musí zničit a ničeho si neváží. Smutný konec. Lidstvo si nezaslouží žádné další šance a bylo by potřeba aby se konečně vesmír rozhoupal a nahradil nás něčím lepším.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Nejsem odborník na kreslení, stejně jako na kreslící styly, takže nechápu co všechny tak posadilo na prdel, když mi přišla animace úplně normální a nevidím žádnou super mega nejvíc nejlepší vykreslovací techniku na světě (která si navíc zaslouží patent a jsou z ní všichni na větvi) Příběh byl malinko zmaten ý, a hlavně ze začátku jsem se docela dobře neorientoval v tom, kdo je vlastně kdo a co se děje a nebo o co jde. Třeba Gwen říkala že ji to hodilo do minulého týdne, což nějak asi nechápu v souvislosti s tím že jiné postavy to časově nikam nepřesunovalo. Trachu rušivě na mě působilo ztvárnění myšlenek v podobě komiksových okýnek a bublin, které jakoby se tam nehodily. Spider prase mi zase přišlo až přehnaně fantasmagorické, a stejně tak působila i holka s robotem, kdy jsem si pořád říkal že tam tyhle dvě postavy až tak nezapadají. Noir týpek byl zajímavá volba a jeho černobílý styl mi naopak přišel jako hodně povedený nápad , který bych možná rád viděl v nějakém samostatnějším kraťasu, které by mohly ukazovat životy jednotlivých spidermaních postav. Taky mi občas přišlo že animační styl je divně zvolený, protože třeba Gwen a Peni, vypadaly animačně hezky, stejně jako Noir, ale třeba Miles, už mi přece jen přišel animačně jiný, stejně jako Kingpin, u kterého třeba vůbec nerozumím jeho komiksové přepálenosti, kdy vypadá jako koule, když zbytek postav vypadá normálně a přirozeně jako lidé............ Příběh je asi fajn, a Kingpinovi motivace dávají smysl, ale nevím přesně proč bych zrovna tady to měl nějak vyzdvihovat, když je to v každém druhém hrdinském filmu. Celkově si myslím že animák má potenciál na sérii, hlavně když se bude jednat o tyto postavy, ale kdybych měl hodnotit čistě jen na základě "běžných" měřítek pro komplexní hodnocení filmů (zábavnost, příběh, postavy, atmosféra, atd.) tak víc jak 3 bych asi nedal. Tohle je ale nové posunutí, mě neznámého světa, takže nakonec dám 4, které budou stejně jako u druhého Ralpha trošku slabší. Uvidíme kam se vydají v pokračování, protože tohle bez odezvy nezůstane ani náhodou.

plakát

Raubíř Ralf a internet (2018) 

Pokračování neobvyklého animáku, kterému v druhé polovině trochu dochází dech. První půlka je krásnou ukázkou jak funguje internet jako celek a jak moc je všechno jen spousta ničeho zabaleného do krásného obalu, a určitě funguje mnoho nápadů a vizuálních stránek, stejně jako dává i docela smysl příběh, ale v druhé polovině, přesněji od vypuštění viru, jakoby se na tom podílel jiný tým, nebo přešli na jiný styl vyprávění. Je to pořád zábava a je to pořád animák který vyčnívá nad mnohými dalšímy, ale přece jen bych si odpustil až tak moc temnou atmosféru druhé poloviny, i když tu hodně ale hodně drží seskupení princezen a jejich záchrana Ralpha. To prostě musí vymýšlet někdo geniální, protože tohle prostě nikde neuvidíte :) Nové postavy jsou fajn, skupinka závodníků je taky fajn, všelijaké postavičky z internetu krásně ukazují nesmyslnost všech těch internetových věcí, které nikdo nepotřebuje ale jsou všude a jsou otravné. Dal bych hezké 4 hvězdy, i když jsou takové slabší, a nemůžu se úplně rozhodnout, jestli bych chtěl 3 díl, nebo jestli by nebylo lepší se dál už nesnažit, protože jak už jsem psal, tak ta druhá polovina byla slabší. Každopádně se jedná o velmi slušné pokračování, které prvnímu Ralphovi ostudu rozhodně neudělá.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Překvapilo mě že se to tam vyčistilo tak hustě že přemýšlím jak to chtějí v pokračování narovnat. Beru časové linky a kameny jsou mocné aby se to dalo všechno zase nějak dokupy, ale přesto jsem byl překvapený jak moc ty postavy pročistily. No a ještě kino docela zašumělo když se oběvil "strážce" oranžového kamene. Vysvětlení co a jak, bylo sice tak filmové že jsem mu ani nechtěl věřit ale na to že se tahle postava podařila tajit až do uvedení, je majstrštyk od studia. Thanos je docela řízek který se z tím moc nemaže. Neodvažuju se ani odhadovat jak to bude pokračovat.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Mohl bych mít asi spoustu blbých poznámek a spoustu blbých keců o všem možném ale nebudu tomu dávat špatné hodnocení když mě to i přes pár do očí bijících chybek, jednoduše bavilo. Takžééé ..... 4 hvězdy (no možná 3 ale nebudu hnusnej až tak moc)

plakát

Hoshino - Star Wars Fan Film (2016) 

Někdy mi připadá že ty fanfilmy jsou lepší než ty vysokorozpočtové mega super výsledky které nám servírují velké filmové společnosti (nebo spíše bude za chvíly servírovat jen jedna jediná společnost, protože to vypadá že Disney skoupí úplně všechno)

plakát

Pan Church (2016) 

Je škoda že takhle brilantně začal hrát Eddie až tak pozdě. Bravo Eddie, tak se má hrát.

plakát

Přednosta stanice (1941) 

Co mám k tomu napsat. Asi nic by to nedokázalo vystihnout tak dobře jak dobré to je. Takže to máme za 4 tečky.