Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

anais 

všechny recenze uživatele

Jediné co lze na Team America ocenit je technicky náročná výroba, kterou Stone a Parker zvládl zvládli na výbornou. Svět, který vytvořili je perfektně propracovaný a vypadá skvěle. Je tu několik hezkých vizuálních nápadů, z nichž nejlepší je hned ten úvodní, s loutkářem... Team America je svým loutkovým perfekcionizmem na mnohem vyšší výtvarné úrovni než South park, jenže humor se pohybuje na hladině toho nejníže položeného bahna... Všechna ta sprostá slova působí samoúčelně (viz třeba šílený proslov hlavního hrdiny na konci) a nikam příběh neposunují. Vtipných míst tu pár je, ale spíš se jedná o osamělé ostrůvky v oceánu nudy. Jako by se oba tvůrci tentokrát rozhodli nevymýšlet vlastní vtipy, ale spolehnout se na citace z Hvězdných válek, a dalších filmů. Hádání odkazů skrývajících se za jednotlivými záběry se tak často stává jedinou činností, která zabraňuje unudění se. Na druhou stranu mě potěšila jedna z písniček, která paroduje písničkové sekvence akčních filmů 80. let, např Rockyho. Těžko jednoznačně říci, kde je chyba Teamu America (South park sem měl rád). Možná je to tím, že Kim Chong Ill prostě není tak charismatická postavička jako Sadám, možná tím, že Trey a Parker tentokrát nenašli odpovídající cíl svého odzbrojujícího humoru, nevím. Mrzí mě ale, že jsem strávil dvě hodiny sledováním nesmyslu, z něhož mi zajímavá přišla snad jen scéna souložících loutek, což samo o sobě na doporučení tohoto filmu nestojí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ukrutná řežba, podle mě nápad udělat celovečerní film s loutkama je fakt geniální. Trey Parker a Matt Stone tohle prostě umí, už to mnohokrát dokázali v south parku, ale tady to ještě vylepšili. spousty parodujících a krvavých scén a když pak vlítnou do divadla a zmasakrujou Matt Damona, tak si nemůžu pomoct a musim dát 5* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý loutkařský počin dvojice, která se proslavila vulgárním South parkem. Toto malé loutkařské divadlo je slušný nářez. Sprostá slova a opravdu zajímavé hlášky tu létají s pravidelností stejnou jako Michael Moore bojuje proti Georgovi Bushovi. Dvojice autorů se naváží do snad opravdu každého. Od herců, kteří se angažovali proti válce v iráku až ke zmiňovanému Michaelovi Moorovi a Kim Čong Ilovi- Vůdce KLR je případ sám o sobě a herci jsou zde velmi zajímavě zobrazeni. Matt Dejmi :) a nejlepší herec světa (krásná ironie :o)) to je opravdu zábava!! První scény v Paříži (kde si mimochodem hrají loutky s malými loutkami... jak perverzní :)) jsou výborné! Zničení všeho zajímavé co děla z Paříže město kultury a ještě naprosté nadšení Teamu Amerika z toho jak jsou skvělý, že opět zachránili nějaké město(i když je skoro zničené kvůli jejich raketám :)). Sexuální scéna dvou loutek to už je fakt trochu moc :) ale smát se tomu člověk prostě musí. Stejně jako parodiím na mnoho filmů od Matrixu až ke Kill Billovi. Chvílemi dokonce zazní ost k filmu Konec světa(nechápu proč, ale vím že ta melodie se mě v tom filmu líbila). Celkově jde o výborný film, pro lidi co mají rádi humor dvojice Parker & Stone. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Nepřehraješ mě, ani to nezkoušej.“ Alec Baldwin :o) **** Tak, loutky jsem už sice střílet, umírat v krvi, souložit i zvracet viděl, v jedné nezapomenutelné furries show z Nového Zélandu, ale třeba romantickou písničku, ve které se nepřímou součástí vyznávání lásky stává docela vulgární nadávání na jeden slavný film, jsem ještě opravdu neslyšel, až jsem čuměl (a tedy s údivem poslouchal), že někoho něco podobného vůbec napadlo (a ještě to tak zajímavě působí!). Jde o mou druhou zkušenost s tvůrčí dvojicí Trey Parker + Matt Stone a po Kanibal! Muzikálu mě tentokrát hodně dostali nekompromisní, ale zároveň často (ne)skutečně vtipnou loutkovou satirou plnou úžasných nápadů v čele s karikaturní přítomností slavných amerických herců zapojených do důležitého politického boje ve věci záchrany světa. Už první scéna z Paříže dává znát, že tvůrci zcela nic a nikoho, kdo jim přijde jenom na mysl, tu šetřit nebudou a po prvotním šoku se mi s plynoucím svižným tempem podařilo naladit na správnou vlnu, byť několika již přehnaně hrubým a příliš fekálním prvkům se film, žel, nevyhl – a to je asi důvod, proč nedám 5. hvězdu, přestože jsem se mnohdy smál nahlas. Přehlídka sexuálních poloh ze strany dvou loutek na posteli mi připadala pouze trapná, zatímco během nechutného gradujícího zvracení trvajícího snad minutu jsem si už VLC okénko postupně minimalizoval až na nejmenší možnou velikost. Přesto na tuto hravě drzou popkulturně politickou show v loutkovém provedení budu určitě vzpomínat především v dobrém. Matt Damon. [85%] ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie akčního žánru, zábavná karikatura, jejíž každá minuta je naládovaná vtípky a odkazy na obecná žánrová klišé i konkrétní filmovou klasiku. Občas sice kvalita zakolísá mezi genialitou a trapností, mezi sofistikovaným humorem a samoúčelnou křečovitou vulgaritou, mezi prostořekou nekorektností a roztěkanou povrchností, nicméně klady převažují a kdo nehledá hnidy, užije si zábavný nářez, ve kterém Kim-Jong II zpívá tklivou píseň, loutky souloží a řada hollywoodských celebrit dojde zasloužené úhony. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Tvůrci přiznávají inspiraci starým seriálem Thunderbirds (1965), který poprvé shlédli dva roky před natáčením a hned se rozhodli, že výroba filmu stejným postupem je skvělý způsob, jak parodovat Bruckheimerovy akční filmy. (imro)
  • Ve scéně v Egyptě, kdy přijde Gary do místního podniku, hrají muzikanti tutéž melodii, jako ve filmu Star Wars IV (1977) ve scéně v hospodě, kde se seznamuje Luke Skywalker s kapitánem Hanem Solem. (new4nomaly)
  • Ve filmu je slyšet angličtina, francouzština a klingonština, která zazní ve scéně, kdy jdou členové Film Actors Guild do Severní Koreje. Tehdy se ozve „Qaplah“, což klingonsky znamená „úspěch“. (imro)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama