Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 503)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Jim Carrey je vážně výstavní šílenec, ale já patřím k té části lidí, kterým se jeho excentrické xichty nelíbí. Přehrává, vyloženě přehrává. Pro děti milující chlupaté či slizké stvoření je to ale paráda. Zajímalo by mě, kolik kilogramů gelu drží pohromadě ten jeho potrhlý účes.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Josef Ledvina tvoří s Nickem Carterem tak kouzelné duo, že byste podobné jen těžko hledali! Takhle má vypadat parodie, zapomeňte na debilní Scary Movie. Scénář sám o sobě dává prostor natočit skvělý film, jenže Lipský natočil geniální film. Takhle šlapající stroj jsem viděl naposled ve výloze se švýcarskými hodinkami. Ono filmař je vlastně takový hodinář a skloubit do jednoho chodu tolik zubatých koleček chce prostě UM. A Lipský uměl, tady žádná. "My se prosím fackujeme." A když jim do tance hraje Luboš Fišer, to se to honí kdejaký rostlinkář.

plakát

Admirál (2015) 

Admirál aneb Kapitán oranjes v přátelském utkání vodního póla proti Albionu. Té cukrové vaty tam bylo přece jen hodně, byť děj zasazený do obrazů mistrů holandské školy by tomu měl i odpovídat. Ale přece jen, po chvilce mi ta všudypřítomná hudba, zpomalené záběry, bezpartijní politická filosofie a kupící se patos začaly lézt na nervy. Tady někdo moc neodhadl míru - solit divákům scény, které by normálně měly být podobným způsobem natočeny až finální, už v první třetině a pak cik cak po celou stopáž, mi přišlo fakt blbý. Asi to chápu, holandský národní film, který stál prachy, se musel líbit každému srdcaři oranjes. Pro našince těch keců tam bylo moc. Oceňuji ale, že konečně proti sobě v námořní bitvě nestojí jedna a jedna loď, ale jedna a jedna flotila. Další klad, že na vás z obrazovky nečučí provařené holywoodské obličejíčky, ale jeden opravdu škaredý admirál, jeden správňácký podrazák (Hajo Bruins) a jedna nádherná ženská do nepohody (Sanne Langelaar).

plakát

A dost! (2012) (pořad) 

Je to strašidelnější pořad než regulérní americké horory. Kladu si otázku, jestli nemám místo nakupování v obchodech spíš vyhnat děti na pastvu do Alp. Nebo se naučit chemii a vyrazit do supermarketu. Patří do éček i E55? :-) Jinak tenhle seriál je super, protože Tuna je rázný a konfrontační typ, co se nebojí a co vyhledává dramatické situace a volí silná slova. No nemůže tohle fungovat jinak než skvěle?

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Slušná naháněčka a rozplétání minulosti jednoho elitního agenta, který by se neměl jmenovat Bourne, ale Bond, James Bond. A s Frankou "Scheisse" Potente to byla i pohledná naháněčka. Logika postav mi přišla víceméně dostačující a Damon mi ke konci nevadil, jako na začátku. Jen by nemusel být tak dobrej, přidalo by mu to na zajímavosti (ocenil bych, kdyby měl jednu jedinou prťavou chybičku, jako my, obyčejní smrtelníci). Ale celkově spokojenost, nenudil jsem se, a to je co říct.

plakát

Agent v sukni (2000) odpad!

Co to je za nechutnou "travesti show"? Existuje horší komik, než je Geňa? Existuje, je to Martin Lawrence. Při sledování mě bolela hlava, jak jsem s ní mlátil o zeď. Gosnell musí být šílený, točit nablblé, přiblblé, doblblé, nadblblé, přeblblé, vyblblé "komedie" může jen filmař nablblý, přiblblý, doblblý...však to znáte :)

plakát

Agora (2009) 

Po prudkém rozčilení nad některými zdejšími "kapacitami" na historii a po následném uklidnění pozměňuji svůj komentář. Nechal jsem se unést, ale jinak to s mou prudkou povahou nai nešlo. APELUJI na csfd uživatele, aby laskavě hodnotili film (ano FILM) a hodnocení největšího světového náboženství nerealizovali lacinými hospodskými štěky (nebojím se to tak nazvat). Málokdo z vás má na tuhle problematiku patřičné vzdělání, tak tu prosím skutečně ze sebe nedělejte hlupáky. Už ve školce jsme jako děti věděli, že každá mince má dvě strany. Netvrdím, že dějiny křesťanství jsou čisté, to ani náhodou, vypálení alexandrijské knihovny a třeba dobytí Jeruzaléma křižáky jsou velkou ostudou, ale žijeme v době, kdy lidé věří jen špíně a cnosti pro ně neexistují. Co by byla Evropa bez sv. Beneditka z Nursie? Co by byla bez sv. Severina, biskupa Vulfily, sv. Cyrila a Metoděje, papeže Řehoře Velikého a dalších a dalších. Křesťanství má na svědomí mnoho dobrého, ale to je asi některým z vás zbytečné vysvětlovat. S kýmkoli z vás se pustím do diskuse. K filmu - dočkal jsem se filozofické plytkosti a nudné podívané. No comment.........

plakát

Air Force One (1997) 

Tenhle film je zcela nesnesitelný a zlobím se na Forda, že se tu angažoval. Jedna hvězda za Garyho. Ale to přece víme už dávno, že americký prezident umí nakopat prdel všem teroristům od Indie napříč Afghánistánem, bývalými zeměmi SSSR až po nejnebezpečnější a nejmilitantnější stát Evropy Lucembursko. A sám! Kdyby Bush nevyšel z formy, určitě by Bin Ládina vystopoval úplně sám s ruksakem na zádech, buzolou, červenými podkolenkami, zavírací rybičkou, konzervou plnou luštěnin a pionýrským odznakem. Pro mě je však záhadou, jak se tomu mohl zaprodat režisér (rodilý Němčour!) Nekonečného příběhu. Že by byla říše fantazie zničena a místo ní se recyklovaly šablony filmů např. s Seagalem? Až na to, že Ford sem jaksi nepasuje. A je tu někdo, kdo nefandil Oldmanovi?

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Nad tímhle seriálem občas kroutím hlavou, jakobych se snažil proniknout do tajů IT. Tři společenští looseři v podzemí velké firmy, jo něco podobného si Linehan vyzkoušel už v malém knihkupectví (Black Books), ale jeho vlastní počin dopadl dle mě hůř. Ač britský humor mám velmi rád, tohle mě k srdci nepřirostlo. Co mně nesedí? Téma (nejsem PC maniak), herci (líbí se mě snad jen Roy) + místy až primitivní a očekávatelné vtípky. Nalezl jsem tu jen minimum výborných vtipů a to je největší problém. Podobné vtipy by vymyslel kdejaký pobuda z vesnice. A Richmond je tu jako střevní chřipka po dobrém obědě. Sorry, ty vtipy fakt nemají moc velkou úroveň.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Akta X aneb jak mohl The Thing přežít Kurta?? Mimozemský virus, ultimátum na záchranu parťáka, samé tajné domluvy, spiknutí, pěkně hořící louče 35 tis. BC, spousta konspirací, pseudozápletka podobná McGyverovi, šmrcnutá klasickou moderní mysteriózností. Film Alta X je hluboce průměrný a prvním dílům seriálu se nevyrovná. Chybí atmosféra, trochu silnější logika a přesvědčivost. Konec už byl slabý jak Jemča vedle absinthu. Tenhle Film by se dost dobře hodil jako TV prequel k vlastnímu seriálovému korpusu.