Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 503)

plakát

Britannia (2018) (seriál) 

Tak jak to říct - cítím ryzí nasrání. Tenhle seriál se mnou neskutečně vydrbal. Jsem ochoten akceptovat to fantasy pojetí, samé kecy o bozích a bláblá-mytologii, v pohodě, ale co mě vytáčí je, že projdu martyriem devíti dílů, abych na konci nedostal ani fň rozuzlení. A na 2. sérii opravdu nemám náladu po té první. Navíc 7. díl bylo čiré utrpení a mít po ruce tvůrce, udělám z nich plešatýho arcidruida. Seriály HBO mi připomínají rýmu - trvají nekonečně dlouho, táhnou se jak sopel, léčba nefunguje, jediný, co pomůže, tak prospat průběh. Scénář psal fakt ultimátní matlal, co má moc rád fekálie - skoro v každém díle se kadilo, což je činnost jistě důležitá, ale dovedu si představit, že v seriálu se bez toho obejdu. Skoro jsem si připadal, že koukám na Kancelář Blaník. Ach bohové, vy, co jste stvořili filmové tvůrce, mohli byste je za mě nakopat do zadnice? Takovou srandu už nechci vidět, alespoň pro příště budu chytřejší a vyhnu se seriálům z dílny HBO. No několik málo kladů by se asi našlo - úžasně zmalovaná Zoe a jakžtakž zajímavá linka s Eleanor. Jinak je to hovadina na čtvrtou. Ztráta času. A abych se dočkal nějaké pointy, mám se mučit soplem a kaděním v dalších 10 dílech? Zapomeňte! Nas***at!

plakát

Britannia - Epizoda 7 (2018) (epizoda) odpad!

Co to kua mělo být? Představte si 45 minut tlachání dvou zkárovaných legionářů a bohovi bot, pak jednoho prince s průjmem, co mluví o tom, že kadí jak nezavřenej, a nakonec duo otec-dcera ze sousední chýše. Samozřejmě si nikdo nevšimne svých sousedů. A to je přátelé vše, co nám chtěli tvůrci předložit, a sice ozkoušet, co všechno vydržíme a kolikrát jsme schopni říct za 45 min slova: "Co to kua má bejt?" Já to stihl asi 90x.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Přijměte mou srdečnou omluvu, ale toto je příšerný film. Za prvé - nuda. Za druhé - absurdní děj bez rozuzlení a sebeobhájení. Za třetí - dobrat se rozhodnutí, co se svým životem, se dá i úplně jinou a lepší cestou. Cesta po i60 pro mě představovala muka - nulový děj, nulové poselství, nulová komedie, nulový smysl. Za co tedy 1*? Já sám nevím. Mimořádně nekoukatelný film, u kterého snad ani sami tvůrci netušili, proč ho točí a o čem by vlastně měl být - o všem a o ničem. Splácanec nezajímavých situací, nezajímavých a nicneříkajících řečí, prostě film O NIČEM. K čemu všechny ty nesmysly o všem možném? Kroutím hlavou. Naprosto bezobsažný film, který si hraje na něco velice moudrého. A tohle nesnáším, proto se na filmy nedívám. Co mi ale vůbec nejde do hlavy, je to vysoké hodnocení na ČSFD. Asi jsem mimozemšťan...nebo něco horšího...jo a prosím vás, komedie byla kde? Čemu jsem se měl smát? Kromě úvodního setkání M. J. Foxe s náklaďákem jsem nepostřehnul ani snahu o vtip, natož vtip jako výsledný tovar.

plakát

Nico - víc než zákon (1988) 

Možná první a poslední film, ve kterým SS před někým utíká, místo aby masakroval a lámal hnáty jakoby přepočítával na výrobní lince peceny chleba...

plakát

Aljaška v plamenech (1994) odpad!

Jak je ten film drahej, tak je blbej, od titulků po titulky, od gumáků k culíku. Původně jsem chtěl napsat, že Aljaška představuje ještě v rámci Seagalovy tvorby snesitelný film, ale závěrečný proslov mě ujistil, že ne. Koncept hlavního nezastavitelného hrdiny je blbej jak dvě vidličky bez nože, intermezzo s eskymáckým duchovnem bylo hodně, hodně špatný, ale třeba ve Stevenovi viděl ten eskymák medvěda proto, že nahlédl do budoucnosti, zjistil, že Steven má podobnou váhovou kategorii a objemové parametry jako medvěd, nadto že s Putinem chlastaj vodku s medvědem a s Medvěděvem...jo pak jako vizionářský film je to super kousek. A taky my vysvětlete, proč si hlavní byjec (pyjec) bere do akce ženskou, které v jednom kuse říká: "Počkej tady". No wow... nene, v rámci Seagalovy tvorby toto nijak zvlášť snesitelný snímek není... a co mě zklamalo nejvíc? Souboj mezi SS a Sven-Ole Thorsenem, protože tenhle obrovitej Dán by toho rachitickýho Amíka zlomil vejpůl aikido/neaikido... nebo co to je za bum-kop-rum-bum-křup umění.

plakát

Šarlatán (2020) 

Čůrolog bez portfeje a bez titulu, který je v době traktorářského režimu v prd**, teda v Loji. Celou dobu jsem se bohužel nemohl uhlídat, abych film vnímal vážně, protože se mi na mysli neustále vtíral jeden joke Zdeňka Izera na dané téma. Zcela subjektivně se pak na mém hodnocení podepisuje osobní postoj k léčitelům, naopak ryze objektivně hodnotím film nízko proto, že se na můj vkus až moc očividně snaží o dobytí Českých lvů. Samotná osobnost léčitele Mikoláška a jeho osud mě nechal umrznout, vášnivé gay scény mě donutily odvrátit zrak a konstatovat, že herec tvrdý chleba má. Účinek filmu byl oproti očekáváním velmi unylý a nijaký. Ani jedna scéna mě nedostala do kolen. Celý to bylo divný, fakt divně natočený, bez snahy diváka roztrhat na cucko fleky. Díky za Mirka Hanuše, toho si užívám v každé roli.

plakát

Na nože (2019) 

Zábavná hra s divákem na myš a kočku, nebo kočku a myš? To je fuk. Každopádně já samozřejmě hned poznal, kdo je vrahem a kdo zahradníkem (sáfra kde mám pytlík na blinkání)...

plakát

1917 (2019) 

Kolega gudaulin použil termín zážitková kinematografie, což je naprosto výstižný termín. Dokonce jde o tak zážitkový film, že sledování filmu není pocitově bezpečné... - jdete totiž s oběma vojáčky přes výmoly, hromady mrtvol, přes opuštěné zákopy, přes opuštěný statek i rozbombardované město, cítíte únavu, obavy, smrad rozkládajících se kdysilidí, prostě zážitek skoro jako ve skutečnosti. Fenomenálně natočeno. Případnou nereálnost situací či historickou nevěrohodnost ponechávám orgánům činným v historickém bádání. Moje vědomosti o 1SV se rovnají středně pozornému studentovi střední školy, kterého sice děják baví, ale snaží se hasit zapalující se lejtka... každopádně jméno George MacKay si poznamenávám do notýsku, protože tomuhle herci věštím slibnou budoucnost. Jeho výkon byl přesně podle mého gusta, nepřehrával, ale vdechnul své postavě správné emoce. Závěrečný song v lese mě přikurtoval do sedačky. A shledání s bratrem kamaráda bylo emočně silné. Jestli má film předat divákovi nějaké poselství skrze obraz a zvuk, tady se to povedlo na výbornou a nějaké logické (asi)díry mě nechávají zcela klidným.

plakát

The Boy (2016) 

Toto jsou horory pro mě, protože se hraje s atmosférou a ne efekty. Mám rád, když film přijde na začátku s nějakou ultimátní chujovinou a později tu chujovinu vysvětlí. To beru. Jen vůbec nerozumím tomu, proč má The Man popálený xicht a jestli by nebylo časově lepší odsedět si pár let v pasťáku a pak žít - noumálně, Úďo. Ale koukat se přes hodinu na mega pěknou herečku, to beru.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Syrová výpověď české filmové tvorby. 1* za výbornou Pavlu Beretovou, já tuhle ženskou miluju. Jinak je to prostě - s l a b ý.