Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (6 462)

plakát

Smrtící epidemie (1995) 

"Mějte soucit, ale jenom z globálního hlediska." Byl jednou jeden vir a ten měl kamarádku opičku, se kterou se vydal na výlet do USA. Kam taky jinam. Je to přece jenom film a svět je v bezpečí. Vlastně byl. V globálním světě už v bezpečí není nikdo, takže jak to vyřešíme? Mě tedy dost bavilo armádní bombový řešení. Armádě já prostě věřím. Taky politikům věřím, protože ti páchají veřejný dobro. Ale mám v případě nemoci věřit i doktorům? Nevím. Ale plukovníkovi Danielsovi bych asi věřil. Patrně proto, že mě bavil a já mám zarputilý zábavný týpky docela rád. A rozhodně nikdy nechci být postavenej mezi volbu, kdy zabitím míň lidí zachráním víc lidí. Takový rozhodování není nic pro mě. Já budu radši chytat opici v lese.

plakát

Spolujízda (2019) 

"Jste kříženec ošklivejch lidí všech ras." Tak to je Vic neboli oslepenej negativ Dolpha Lundgrena. A říká mu to Stuber, kterej se teda nadře na svý pětihvězdičkový hodnocení. Prostě slepej polda a vyplašenej taxikář na stopě zločinu. Naštěstí to není tak blbý, jak blbě to zní. Je to docela vtipný, demolující a sexuálně poučný. Já jsem třeba nevěděl, že katoličky rády análek. To se dozvídám až teď? A taky jsem se dozvěděl, že kouření zezadu je dřina, ale tuto informaci si ještě budu muset zpracovat na kurzu jógy.

plakát

Smrt přichází v dešti (1965) 

"Páchateľ zrejme pochádza z tých slušných ľudí, čo si čistia topánky." Do spáchání zločinu jsem se dost nudil. Jakmile se však kapitán Jakubec s poručíkem Michalkem pustili do zvyšování počtu podezřelých tak mě to začalo neskutečně bavit. Bohužel jen do chvíle, kdy jsem si bystře všiml, že časová osa zločinu nabízí jen jedinýho možnýho pachatele. Pak už jsem si jenom dával pozor, jestli do toho někdo nehodí cimrmanovskej šrapnel, ale to se nestalo. S pocitem vědoucího jsem si pak počkal na inspirativní Jakubcovu hru s podezřelými na principu náhodně střílenejch otázek a na motiv. A přitom mě skvěle bavil melouchář Dr. Kostolníček, kterej celou tu policejní šáradu úžasně odlehčil.

plakát

Hledání vidiny (1985) 

"Umírám, jako dívka v té básni. Jenže rychleji. A při tom mi stojí." Matně si vzpomínám, že jsem taky kdysi dospíval. A stejně jako Laudon jsem měl sen, že mě na cestě za mým cílem připraví o panictví zkušenější kamarádka za zpěvu Madonny. No jo, byl jsem mladej a asi proto se mi ten triviální příběh tehdy tak líbil. Jenže proč se mi to tak líbilo i v pokročilejším věku? Že by za to mohla sexy Carla? Ne, na to už mám moc odsouloženo. Že by to byl ten zápas? Asi taky ne, protože mě zápasnický baletění vlastně nikdy moc nezajímalo. Že by Madonna v baru? Taky ne, už poslouchám něco úplně jinýho. Takže zbývá jen ... no jo, ta sexy Carla. Myslel jsem, že najdu lepší důvod, ale mokrej sen je prostě jistota.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

"Neměli bychom uvnitř sebe vést válku. Měli bychom být jen černí." Jenže já jsem bílej. Tuším, že bych se za to měl omlouvat, ale nebudu. Ať si aktivisti trhnou nohou. Černou nebo bílou nohou. Mně je to jedno. Já jsem pro dialog a tak si nezážádám o kartu člena rasistickýho KKK ani ubrečenýho BLM. Ale abych se dostal k Ronovu příběhu, tak mě černej polda jako člen KKK docela bavil. A to až do konce filmu. Ta aktuální fraška po jeho konci mě donutila k zamyšlení, že bych si o to členství v KKK měl zažádat. Podobnej dementní aktivismus totiž v dobrý víře podněcuje onu nenávist, proti který tak statečně bojuje.

plakát

Páté oddělení (1960) 

"Soudruzi tvrdí, že jde o potíže diverze organizované během přepravy." Tak na to je třeba nasadit nejmodernější techniku - čidla, foťáky, telefony, vysílačky a dokonce i kameru. Tady nám žádnej imperislistickej šmejd nebude rozvracet socialismus. O to tu vlastně nejde. On nám ten šmejd chtěl narušit obchodní vztahy se Středním východem. Však oni si na něj soudruzi z Pátýho oddělení posvítí. Já jsem jim celou dobu věřil a to rozkrejvání sítě podvratnejch živlů mě docela bavilo. Zejména když se Potoky střídaly za padouchovou řití a Řeka to všechno koordinovala. Jó tenkrát jsem se ještě cejtil v bezpečí za ostnatým drátem.

plakát

Zaříkávač koní (1998) 

"V New Yorku, když se zastavíte, tak Vás rychle nahradí." Nejsem fanda takovejch těch hluboce lidskejch nebo hluboce koňskejch příběhů, ale tohle se fakt povedlo. Krásně to ukázalo, že rozdíly mezi naprosto zbytečně chvátajícím městem a pohodovým venkovem jsou evidentně všude stejný. Na můj vkus to teda bylo dost dlouhý a nejedno značkování telat bych z toho dokázal vystřihnout, ale nevleklo se to. Před Montanou mě to drama moc nebralo, ale na ranči už to bylo celý takový příjemně pohodový.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

"Přestaň fňukat. Zníš jako velký potetovaný mimino." Shrek, Soptík a holka, co to chce vždycky po zlým. To je hodně dobrá trojka. Vlastně jedinou chybou je, že hromada pokusů o vtip padá pod stůl jenom proto, že Rock ani Statham prostě nejsou komici a nedokážou to poměřování pinďourů úplně prodat. Ovšem postavy jsou to skvělý. Stejně jako černej Superman, ruský mafiánky nebo přerostlá rodina Samoanů. Mě to prostě bavilo a poučilo. Potvrdilo se mi, že vždycky záleží na tom, jak je pes velkej. Dozvěděl jsem se, že místo pilníku se do dortu do vězení schovává C4. Naučil jsem se běhat po stěně mrakodrapu a vypojovat hajzla ze zásuvky. To se může hodit. A o čem to je? Akce, akce, akce, nějakej virus, akce, akce, akce. Takovej mozkovej výplach mi naprosto vyhovuje.

plakát

Výchova dívek v Čechách (1997) 

"Šlo to skvěle. Mám si políbit prdel." Kdyby mě nějakej bohatej mafián požádal, abych doučoval jeho nafrněnou dcerku, tak by měl smůlu. Já mám totiž charakter a ten se koupit nedá. Ale v rámci zachování mejch životních funkcí bych to možná vzal. Takže jsem tam, kde je spisovatel Oskar a mám takovej dojem, že kdybych měl funkční rodinu, tak mě ani nenapadne zasouvat tam, kde je z toho problém. No prostě v tomhle jsem Oskarovi nerozuměl, tu posedlost jsem mu nevěřil a dost mě tím štval. Jenže pak tu byly citáty. Mraky citátů a vesměs skvělejch citátů. Ty to dost zachránily, což je velkej paradox. Z knihy o ničem totiž udělaly citáty jiných autorů celkem zábavný dílo.

plakát

Ostrov v ohni (1969) 

"Pokud svobodu jen tak dostanete, není to svoboda. Svoboda je totiž něco, co si musíte vzít sám." Nemám žaludek rozpoutat revoluci kdekoli na světě, slíznout její plody a následně ji zkusit porazit. Sir Walker na to žaludek má a to je dobře. Jeho cynismus a pragmatismus je totiž dokonalej, i když trošku hnusnej. Jeho ekonomickej pohled na volbu mezi manželkou a prostitutkou je geniální, ale pro mne přišla dobrá rada příliš pozdě. A jelikož jsem ve škole chyběl na hodinách rasismu, tak mne zaujal názor, že cokoli řekne bílej člověk, je pravda. Dobře to měli anglický a portugalský kluci na těch plantážích zařízený. Jen mě mrzí, že kvůli tomu teď musíme koukat na klečící fotbalisty.