Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Romantickým filmům se spíše vyhýbám, ale tenhle není vyloženě marný; má určitou přidanou hodnotu - není vůbec hloupý, nabízí hlubší, byť nijak zvlášť originální témata k zamyšlení. Hezké prostředí, hezká hudba, dobří herci... Být film o hodinu kratší, neváhala bych se 4*. Ty bezmála tři hodiny na mě byly bohužel příliš vleklé a místy nudné. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je zaklínač koní tak dlhý. Vždy si divák rozmyslí, či sa pustí do takéhoto dlhého filmu, ak nie je priamo ohúrený jeho témou. Ale zafungovalo meno režiséra a film bol veľmi úspešný. Mne sa celkom páčil, asi onou poetickou romantikou či naopak, ktorú práve jeho dĺžka ešte umocnila. Pekný film pre romantické ženské duše, ktorý neurazí ani chlapov, ale asi ich ani nerozplače. Raz stačilo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a ani na minutu nezalitovala.. Robert Redford je ohromný sympaťák a jedna mu všechno uvěří, každé gesto, každý pohled.. Kristin Scott Thomasová je v roli milující matky úžasná a jako zamilovaná žena půvabná a něžná.. Příběh tragické nehody dvou dívek na koních mě opět vtáhnul a nepustil.. Je to krásně natočené, má to podmanivou atmosféru a celkové vyznění je odzbrojující.. U mě filmová spokojenost.. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

A jééje. Já nevím na čem jsem. Rozdělím film na dvě základní poloviny. První polovina se bude jmenovat "Dívka a kůň". Ta mě dvakrát dohnala k slzám a i za těchto podmínek mi přijde lehce nedotažená. I přesto, že Scarlett se snaží, scénář jí podtrhává hůlku kde může a v mnohých pasážích mi její postava přijde dost necitelná. Taková radost, když se konečně projede a pak odejde a ani se za koněm neotočí? Znám koňáky, ségra má ve stáji dva koně a sám jsem se o koně pár let staral. Každej by toho koně ještě půl hodiny objímal a při odchodu by z něj nespustil oči. Nene to není správné ...Ta druhá polovina je romantická, bude se jmenovat "Sympatický koňák a nesympatická paní". Tato polovina má s koněm společného asi jako kráva a pták a je maximálně rušivá. Rozhodila mi všechno dobré, co mi dala ta první půlka. Prostě špatně. Takže "Dívka a kůň" za ****, "Sympatický koňák a nesympatická paní" za **. Celkem má tenhle film u mě za *** a to i přesto, že ve mě zanechal hezký pocit a jak už jsem řekl, dvakrát jsem zaplakal. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých budu čekat až ho zase budou dávat v TV, protože jsem si ho já blbec nenahrál hned... Režisér Redford původní předlohu zfilmoval způsobem opravdu jemným a citlivým, obzvlášť v kontrastu s úvodní tragickou nehodou pozvolné proměny postav vyznívají téměř mistrovsky (což se cení obzvlášť u tehdy čtrnáctileté Scarlett Johanssonové). A celý film doprovází skvělá hudba Thomase Newmana., takže alespoň pro mě není co řešit... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Popularita filmu viedla k tomu, že zo slova "whisperer", teda „našepkávač“ sa stal slangový výraz pre každého, kto má silnú afinitu k určitému zvieraťu alebo bytosti. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Zaříkávač koní“ od Nicholase Evanse. (J-o-k-e-r)
  • V knize je Pilgrim hnědák. (Karlos80)

Reklama

Reklama