Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (1 170)

plakát

King Skate (2018) 

Hodně jsem se na to těšil, takový téma má obrovskej potenciál. Přišlo mi ale, že se celej tvůrčí proces tak trochu schoval za to, co bylo řečeno delegací před premiérou: "Tuhle partu je hrozně těžký ukočírovat, jsou fakt crazy.". Takže to vypadá, jako kdyby se úplně rezignovalo na jakejkoliv pokus o koherentnější scénář, spíš tu jsou takový dost solitérní příběhy (formou "mluvících hlav") o tom, jaký to tehdy bylo fakt mejdlo. Hodně se o tý párty žvaní, ale ten feeling z toho nedostaneš. Srovnání s Tohle není Kalifornie se prostě nejde ubránit. King Skate se to bohužel nesnaží dělat jinak, ale úplně stejně. S tim, že je slabší snad ve všem. Nemá ucelenější příběh, nemá žádnej vývoj (vzpomínky na konci jsou úplně stejný jako na začátku, takže akorát víc nudí), nezabrousí víc do komunity nebo jejich osobních vztahů (mohl to vyprávět kdejakej strejc), nemá zrovna moc pestrý archivní záběry a i zasazení do tý doby je jen hodně letmý. Jediný plus tak asi může být, že je to prostě naše, no =). Bylo to jen #docelaDobrý #aleNicVíc #mffkv (65%)

plakát

A tak jsme daly zlaté rybky do bazénu (2017) 

Mam rád, když někdo pracuje s hranym filmem jako s animákem. Je to hravý, stejně jako ty paví šikmoočky v něm ;) #mffkv #zaMěBestovka53.ročníku (90%)

plakát

Miranda a Ferdinand (2016) 

Tenhle francouzskej Spud z Trainspottingu je sice tak trochu rapl, ale uvnitř má hrozně citlivý srdíčko. Takže se mu docela dá fandit. Závěrečná scéna na fízlárně mi přišla normálně hetero, šlo jen o tu situaci, žádnej duhovej podtext =). #mffkv (70%)

plakát

Bo Hai (2017) (studentský film) 

Táta by chtěl, aby byl syn trochu do kšeftu, jenže ten by radši hulil. Podle mě jsou oba dost v pohodě. #mffkv (70%)

plakát

Šťastný Lazzaro (2018) 

Nejlepší scénář z Cannes, to je záruka sračky. #mffkv (50%)

plakát

Nepřátelé (2017) 

To byl dobrej fór - film nejdřív chviličku předstírá, že půjde o jakýsi sypání si popela na hlavu za ty šarvátky s indošema, ale hodně brzo se vybarví. Za všechno zlo vlastně mohli Komančové, jinak to vesměs byli - bílý nebo červený - hrozně sluníčkový charaktery se správáním Mirka Dušína. Pocitu, že se film hrozně vleče, napomáhá i fakt, že spoustu scén začíná tam, kde předchozí skončily. Ale v žánru pomalejch westernů to je spíš lepší podívaná. #mffkv (65%)

plakát

Ostrov pokladů (2018) 

Instantní nostalgie a kempování na Rolavě už nikdy nebude stejný. Některý filmy nemaj atmosféru, tenhle má jenom atmosféru. "Já vim, ona chtěla jen využít a podojit prachatýho dědka. Já byl zas rád, že mam kolem sebe pěknou mladou holku. No..." #mffkv (70%)

plakát

Lítost (2018) 

Topení psů je takovej leitmotiv letošního ročníku Varů. Jako když třeba posílal svoji ženu na mamograf, nebo dával francouzáka tomu dědkovi, tak jsem se zasmál, ale o (nebo na?) cirka 20 minut bych to zkrátil určitě. Takovej průměrnej festivalovej film s minimem dialogů, co si pořád hýčká tu svoji jedinou puoentu. #mffkv (40%)

plakát

Naneživo (2017) 

No nebudu lhát, po cca půl hodině už jsem měl sbalenej svůj novej mffkv 53 batůžek a mrkli jsem na sebe, že to jebem...no ten střih na druhou část přišel jentaktak. Na začátku by mělo být asi nějaký varování, že nejdřív bude hovnová první třetina, ale že bez ní ten zbytek nedává smysl. #omgZas"naJedenStřih" #mffkv (70%)