Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Hudební

Recenze (151)

plakát

Hašler... (2017) (divadelní záznam) 

Zarazilo mě vesměs nevlídné hodnocení divadelníků. Je to Pavel Kohout se spoustou zkratek, odboček a asociací, takže je to o Hašlerovi jako principu národním, principu pravdy a občanské nelhostejnosti a taky trochu o divadle a o Čechách a Češích.

plakát

Kapitán Exner (2017) (seriál) 

Dobře obsazené, vypointované...mě to bavilo.

plakát

Milada (2017) 

Trochu zahozené téma, krátit a ucelit, útržky ze života fajn, ale kdo neví, tápe, kdo ví, stejně není příliš vtažen deklamacemi frází a faktů. Dobře vybraná hlavní představitelka, závěrečná třetina spád, trochu ale dáno tématem a nevyhnutelností. Jako dokument málo faktů, jako film neucelený a nevyvážený sled scén, jako pomník budiž.

plakát

Doktorka Kellerová (2016) (seriál) 

Celkem zajímavé příběhy, bohužel trochu umělé hetectví i dialogy...

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Kdo má trochu podobné cítění a vnímání, mnohde se najde bez ohledu na dobu. Přesná atmosféra a vykreslení Olgy, nepřekonatelná hlavní představitelka a ostatní velmi dobří.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Tak napůl asi...oceňuju herecké výkony, zejména Pavel Kříž, Martin Huba, ale v podstatě většina, kostýmy, dobovou atmosféru, a trochu je mi líto té silné látky v chumlu the best střípků "naší doby", možná méně snahy nacpat tam vše a více udržet linku, možná ono staré: expozice, kolize, krize, peripetie, katastrofa (katarze) není až tak od věci.

plakát

Masaryk (2016) 

Psychoanalýza jedince i národa, silný příběh o vyšších ideálech, a dobře že od relativně mladých lidí, snad jednou dojde většině, že osobní štěstí spočívá i v něčem jiném než v majetku a moci...Karel Roden své postavy opravdu žije a ostatní nezůstávají pozadu, nemohu jinak než s láskou...

plakát

Volyň (2016) 

Hnus. Těžko člověk pochází z opice, nevěřím, že se takhle navzájem týrají. Jsme zrůdy. Atmosféra jako za sklem, které se vás netýká, pozvracíte se až pak. Jediný závan lidskosti ten důstojník, než ho přetrhli, žádná katarze, žádné slzy, absolutní vakuum zla, a to si jeden sedí v lenošce (radovat se, nebo se bát?) 5* nemůžu, netoužím to znovu vidět. Člověka stvořil ďábel, a jestli je Bůh, tak jen aby to občas mírnil.

plakát

Doktor Martin (2015) (seriál) 

Na hodnocení ještě brzy. Kouká se na to hezky, jen trochu s obavami: další současný český seriál...v nějaké recenzi jsem četla, že čt seriál převzala, protože nejsou scénáristé a kvalitní scénáře...z toho je mi trochu smutno. Po delším čase dodávám, že možná tento typ seriálu, něco mezi sitcomem a "klasickým" seriálem má své místo. Asi nejde o dramatický vývoj, uvěřitelnost, ale o úsměvné střípky venkovsko lékařského života a jednoho zásadového bručouna a celkem příjemné herecké výkony...taková o stupínek lepší Ulice...

plakát

Eva Nová (2015) 

Oči, ruce, gesta, mimika, geniální detaily, mnoho vysloveného beze slov a těch podob! = klobouk dolů před paní Vášáryovou, jistě je za tím vším i perfektní práce režiséra a scénáristy v jedné osobě.