Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (110)

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) 

Já si nemohu pomoci, ale mě tahle reality show vskutku baví. Viděl jsem všechny možné Big brothery, Survivaly a mnoho dalších reality show vyřazovacího typu, ale mě zkrátka ANTM připadá zdaleka nejzábavnější a o to v tomto žánru jde.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Nejlepší film 57. Karlovarského filmového festivalu a obecně jeden z nejlepší filmů, který jsem tam měl možnost napříč mnoha ročníky vidět. Za mě skvost evropské kinematografie, který i přes svojí obrovskou 150 minutovou délku nezačne nudit ani na chvíli a divák s napětím čekám na kterou stranu se misky vah spravedlnosti převáží. Vedle perfektního scénáře film stojí především na úžasném hereckém výkonu nejen hlavní ženské postavy ale i všech ostatních včetně kluka a psa (bez legrace).

plakát

Andrew - člen naší rodiny (1999) 

Toto je první a poslední film, u kterého jsem naplno brečel. Nevím proč, ale v tu chvíli to na mě strašně dolehlo. Bylo mně 15 a pamatuju si, že máma navrhovala, abych šel k psychologovi, protože není normální bulet u takovéhle kraviny :-D

plakát

Apostle (2018) 

Osobně mám mysteriózní filmy velmi rád, ale většinu z nich spojuje jeden nešvar - absence vysvětlení původu dané záhady. A Apostle bohužel není výjimkou. Mám pocit jakoby to autoři daného tohoto dělali naschvál, aby vzbudili zájem fanoušků o potencionální prequel. Dále bych ještě vytkl nadlidskou fyzickou výdrž některých postav, které jsou schopny celkem normálně fungovat přes mnohačetné bodné rány, postřelení nebo i podříznutý krk...

plakát

Archiv (2020) 

Mám rád sci-fi a plot twisty v závěru, tudíž hodnotím o hvězdičku výše, než by si toto dílo reálně zasloužilo. Ano, správně - bez výše zmíněných faktorů bych snímku dal druhé nejnižší možné hodnocení, protože je jednoduše opravdu mizerný. Špatný scénář, špatný herec a především CGI na úrovní studentského filmu si netflixovské sci-fi zkrátka nezaslouží.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Objektivně je to zcela jistě záležitost na 4*, neboť druhá polovina je zkrátka o něco slabší. Nicméně záměrně hodnotím 5*, protože tento žánr je přesně můj šálek! Mysteriózní příběh s hororovými prvky, ale bez lekaček, které nesnáším. Vzhledem k tomu, že seriál je v době psaní této recenze č.1 na Netflixu, tak nejsem sám, kdo má tyto preference, avšak až na pár výjimek moc takových děl není. Budu rád, když bude Archive 81 úspěšný a s podobnými projekty se roztrhne pytel. Pro místní fanoušky můžu s radostí doporučit seriál OA, který je v rámci žánru (a snad i mimo něj) naprostou špičkou a pro mě osobně asi to nejlepší, co jsem kdy na Netflixu viděl.

plakát

Archive 81 - Příjemci ducha (2022) (epizoda) 

Patrně nejlepší a zároveň zlomový díl série. Poté to už jde s kvalitou trochu níže, nicméně pořád mě to u televize udrželo. Díky této epizodě hodnotím celý seriál na 5*

plakát

Battle Royale (2000) 

Nápad i zpracování bylo povedené, nicméně zajímavý mně přišel pouze začátek a konec. Většina filmu byla dle mého názoru předvídatelná, opakující se a především bohužel nudná. Jako fanoušek brutalit hodnotím 3* ale bez nich bych šel ještě níže.

plakát

Britney Baby, ještě jednou (2002) 

První film, který jsem měl možnost na Karlovarském filmovém festivalu vidět. Jednalo se tehdy do jeho 37. ročník, kdy festivalovými maskoty byly legendární Tros Sketos. Vzhledem k tomu, že tuto recenzi píšu o 21 let po jeho zhlédnutí, tak musím přiznat, že s filmu samotného si příliš nepamatuju. Nicméně pár vtipných momentů jej rozhodně doprovází z nichž nejvíc mi v paměti utkvělo, že tehdy ne všechny filmy byly vybaveny českými titulky. Diváci obdrželi v šatnách sluchátka s vysílačkou a děj na plátně byl simultánně tlumočen legendární Danou Hábovou, která každou repliku vyslovovala nahlas a zřetelně. Avšak při každém "Fuck!" nebo "Oh shit", kterých je tento film plný, velmi ztišila hlas a pronesla sotva srozumitelné "Do prdele" :-)

plakát

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009) 

Předem mého hodnocení bych rád zdůraznil, že ke španělské filmografii chovám poměrně velký despekt. Téměř šechny španělské filmy, co jsem viděl se mi zdají podobné a především nudné. Almodóvarův úspěch si neumím vysvětlit. Ve většině případů se můj názor shoduje s průměrem místních hodnotitelů, ale například "Mluv s ní" nebo "Kůže kterou nosím", které pro mě byly neúnosně nudné snímky, zde obdržely hodnocení opravdu vysoké. Každopádně o to více mám radost z tohoto filmu, který není žádné pseudoumělecké dílo, ale zkrátka poměrně zábavné akční drama. Nic víc, níc míň, ale oproti většině mých zkušeností se španělskými filmy musím uznat, že jsem se solidně bavil. Normálně bych hodnotil 3*, ale vzhledem k původu filmu s radostí půjdu ještě o hvězdičku výše.