Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 109)

plakát

Buď sama sebou (2023) 

Obyčejná neflixácká jednohubka. Koukat se na dalo.

plakát

Děti Nagana (2023) 

Čirá nostalgie. Do liduprázdného kinosálu jsem nešel s příliš velkým očekáváním a to dost možná pomohlo mému hodnocení. Takovýchto českých filmových počinů, zasazené dějové do 90. let příliš mnoho není. Když už se u nás něco takového natočí, jde zejména o životopisné dramata nebo kriminálku. Děti Nagana jsou tak příjemnou změnou, plnou vtipu a notné dávky nostalgie. Jelikož jsem se narodil též na konci minulého století, je tenhle počin přímo určený přímo pro moje filmové očko. Po filmové stránce by se dalo samozřejmě vytknout všelicos. Zejména tak casting dětských herců, na kterých by se dalo trošku zapracovat. Zároveň chápu, že asi nebylo z dnešního "tiktokerského" arsenálu kde brát. Jak jsem již zmiňoval, mé hodnocení je spíše ovlivněno nostalgií, kterou tenhle počin pana Pánka otevřel. Zavzpomínal jsem na mé hokejové dětství (měl to štěstí ho strávit i na ledě). Zavzpomínal jsem si díky tomu i na benďák na ulici. Na hokejku Lion, zakoupenou v papírnictví. Na brankářské sítě ze záclon ušité od mamči. Na věčně zastřelenej tenisák za sousedovic plot. Na kšiltovku místo lapačky. Na sběratelství hokejových kartiček. Na "Í-EJ-SPORT-C-N-GÉJM". A spoustu dalšího. Kdo chce, tak se v tom najde, zejména ti, co devadesátky prožili jako caparti. ___ (Cinestar, Hradec Králové)

plakát

Infinity Pool (2023) 

Zajímavý psycho bizárek. Ocenil bych lépe, kdyby byla kratší stopáž.

plakát

Kouzelníkova slonice (2023) 

Milý animák. Kostra příběhu byla překvapivě kvalitní a poutavá, ale ta příběhová výplň to docela kazila.

plakát

Někdo klepe na dveře (2023) 

Den blbec. Jedeš si na chajdu odpočinout u krbíku, aby dcérečka nadejchala čerstvej vzdoušek v přírodě a najednou Vám na dveře zakelepe partička psychoušů, v čele s Rambem a agresivním Ronaldem Weasleym. Následná smršť událostí a jejich význam už byla spíše tuctovou podívanou.

plakát

Nezvěstná (2023) 

Úžasné zpracování. Filmů s podobným formátem zpracování jsem již pár viděl. Byly zajímavé, ale na konci klasicky hlavní hrdinka zemře pod "rukou" nějakýho bubáka. Ryze kriminální verze tohoto zpracování se mi zamlouvala více. Krásně to budovalo atmosféru, včetně všelijakých dějových zvratů, kterých tu bylo více než dost.

plakát

Pappa Mia! (2023) 

Nečekaně příjemná, vtipná a hodně pohodová komedie.