Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

"Fantasy / Dobrodružný / Akční / Horor" Opravdu? Místo "Horor" bych dal komedie, protože když přijde řada na jména hlavních hrdinů, mohl bych se potrhat smíchy (uznávám že ty jména jsou daná, ale k zabijákům mi to připadá komické). Znovu bezduchý Amícký film ovšem který dobře vypadá (no,no, né vždy), ale musím pochválit výběr herečky pro Muriel (tak má vypadat správná čarodějnice) a kostýmy. Občas jsem si kladl otázku z jakého období to je: Středověk? Novověk nebo současnost? Prostředí je středověké, zbraně jak z novověku a slovník jak ze současnosti.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Velmi zajímavý film o šílenství lidské duše spletený se zvrácenou nacistickou ideologií. Výborný herecký výkon pana Hrušinského mne velmi nadchl svou ladností jeho slov a pohledů zasněných či vážných. Docela mě překvapila práce kameramana, byla opravdu povedená, snad jedna z nejlepších co jsem kdy viděl. V tomto filmu jsem cítil jakousi poezii a proto můžu s klidem říct:" Velmi kvalitní film."

plakát

Vincent (1982) 

Pravé dílo Tima Burtona, to je to co od něj čekám. Ilustrace je krásně morbidní až strašidelná. Z vlastního pohledu si myslím že Vincent je obraz mladého Tima nebo alespoň jeho druhé já. Nechybí tomu i krásný humor . Dovoluji si říct že tohle to je snad jedno z nejlepších děla Burtona.

plakát

Méďa (2012) 

Zajímavý a docela originální příběh (zatím jsem asi ještě neviděl něco podobného) . Opět mě zklamal klasický dokola ohraný příběh a suchý humor někdy obohacený o pár dobrých vtipů které mě rozesmáli. Je tu bohužel opět stejný styl amerických komedií: kopec srandy a prostě pohodový život-------nějaký problém--------happyend. Kéž by se už Amíci sebrali a vytvořily místo takovýchhle Béčkových komedií něco pořádného. Konec je strašně zdlouhavý a opravdu nečekaný (ironicky řečeno). Sice jsem se smál jak zachraňují Tedda aby neumřel, ale chyběla tomu šťáva. Tenhle film doporučuji tak maximálně na zabití nudy.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nádherný film. Měl jsem sto chutí vlézt do filmu a prožívat to s nimi. Nádherné prostředí, luxusní Glum, krásný Erebor. Mení to vážné jako Pán prstenů, ale je to dobře, vždyť to je pohádka pro malé děti. Jediné co mohu vytknout je podivnost trpaslíků. Někteří jsou málo fousatí, meče a luky se mi prostě k trpaslíkům nehodí. Správný trpaslík nosí a bojuje zásadně se sekyrou a kladivem a pro boj na dálku radši použije kuši. Útěk z doupěte skřetů byl velmi vtipný a vychytaný. Už se těším na další díly.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Skvělé vtipy, luxusní postavy, rozvíjející se příběh,..... To z toho dělá seriál kterému dávám to nejlepší ohodnocení. Matka s dcerou jsou tak perfektně sehrané až to není možné, ale přitom krásné. Velké plus jsou tu slovní obraty a změť mě neznámých jmen nejspíše amerických hvězd které používají k přirovnávání. Tento seriál je opravdu úžasný.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Humor, akce,sci-fi, krásné herečky a úžasní fanatici. Kvalitní seriál mého mládí i přítomnosti s těmito plusy. Snad žádná série není špatná i když někdo odejde protože to dokážou něčím vynahradit, třeba v posledních dvou sérií když už tam není Jack ani Hamond z Texasu se objeví mí oblíbení Ori.

plakát

Ti druzí (2001) 

žádná vražda, žádná krev, žádné rozkládající se mrtvoly. K napětí postačila skvělý hudební doprovod, šikovná kamera a Nicole Kidman. I když sem to vyděl už po druhé musím říct že stále sem byl naplněn pravým napětím, které čekám od pořádného filmu tohoto ražení. Znovu film který vás velmi překvapí svou originalitou a vyvrcholením.

plakát

Temné stíny (2012) 

Humor, kostýmy, efekty a docela zajímaví příběh. Tyto plusové body bych dal k tomuto filmu. Znovu excelentní J. Depp, svůdná Eva Green, úžasná M. Pfeiffer, nevinná B. Heathcote, drzá puberťačka a krásný vlkodlak Ch. Grace Moretz tvoří skvělé filmové osazenstvo (i s H. B. Carter u které je jenom škoda že nedostala více místa znovu ukázat její talent). Tuto rodinu jsem si velice oblíbil i s jejích vilou. Burton mohl také o tošičku více zapracovat na ději, ale není to moc velký červotoč v krásném stromu. Finální bitka byla pozoruhodná. Celkově tento film hodnotím velice kladně, těším se na další filmy od největšího mistra, Burtona.