Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Biografie (8)

Alma Pöysti (herečka)

27.08.2023

Švédsky hovořící finská herečka Alma Pöysti se narodila do rodiny finského herce a režiséra Erika Pöystiho a novinářky Tui Ranninen a je zároveň i vnučkou finských herců Lasse Pöystiho a Birgitty Ulfsson.Mezi lety 2003 až 2007 studovala na Akademii výtvarných umění v Helsinkách a hrála na scénách Švédského divadla nebo Finského… (více)

Sylvie Daníčková (herečka)

02.05.2020

Sylvie Daníčková, uměleckým jménem Sylva Daníčková, je herečka, konferenciérka, překladatelka a redaktorka. Její tatínek byl na začátku druhé světové války zatčen, a tak se svou sestrou vyrůstala u dědečka lékaře v Dolním Bousově, který je vedl k ideám masarykovského humanismu a vlastenectví. Mezi roky 1945 až 1948 navštěvovala… (více)

Eva Asterová (herečka)

25.04.2020

Tanečnice a herečka Eva Asterová se narodila v Praze 4 Podolí jako nejstarší ze tří umělecky nadaných sester. Od pěti let se věnuje tanci, ke kterému ji přivedla její teta, která byla sólistkou baletu Národního divadla. V šesti letech již navštěvovala baletní přípravku pod vedením prof. Nadi Sobotkové, aby začala účinkovat v… (více)

Kheiron (herec / scenárista / režisér)

23.03.2016

Populární francouzský rapper, komik, herec, scénárista, režisér a producent íránského původu, jehož vlastní jméno je Nouchi Tabib, se narodil 21. listopadu 1982 v Teheránu, odkud o rok později společně s rodiči uprchl do Francie. Jeho otec Hibat je právník, autor knih o evropské sociologii a odborník na problematiku násilí a… (více)

Petr Freund (herec)

17.10.2015

Petr Freund, se narodil 3. 8. 1965 v Českých Budějovicích, ale nyní žije v Táboře a přesto, že vystudoval obor Jaderná energie na elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze, živí se jako profesionální hudebník. Po úspěšném absolvování studia, navštěvoval ještě Konzervatoř Jaroslava Ježka, kde dokončil obor Klavírní hra, u profesora… (více)

Eva Čížkovská (herečka)

09.08.2015

Herečka Eva Čížkovská, se narodila v Praze, dne 10.11.1965. Maminka pracuje jako úřednice, tatínek již nežije. Zamlada dělal ochotníka, ale při nástupu do operety, už jeho žena čekala malou Evu a tak nastoupil do reklamního oddělení na ministerstvu obchodu. Malá Eva, se tak dostala k natáčení a focení reklamy.Největší zálibou… (více)

Miroslava Součková (herečka)

07.09.2014

Herečka Miroslava Součková, se narodila 7.5.1965, v moravské metropoli Brně a na prknech, která znamenají svět, se začala objevovat od roku 1979 nejprve v "Dětském studiu Divadla na provázku", kde hrála různé role v představeních Kytice, Bramborový den, Příběhy dlouhého nosu, O jabloňové panně, Karamazovci a Dlouhá cesta, do… (více)

Lucie Matoušková (herečka)

07.08.2011

Herečka Lucie Matoušková se narodila 30. května 1973, v herecké rodině. Otec byl produkční v Československé televizi, maminka je herečka a pedagožka Daniela Hlaváčová. Lucie je také neteří herečky Jany Hlaváčové. Už jako malá doprovázela do divadla svou maminku, která byla dlouholetou členkou Divadla E. F. Buriana. To… (více)

Reklama

Časové pásmo bylo změněno