Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (517)

plakát

American Horror Story (2011) (seriál) odpad!

Další typická US-americká krvavá a vulgární slátanina o ničem podle zaběhnuté šablony = hnus všeho druhu, ale zato silně cenzurovaný sex i nahota. Už tak otravná forma vyprávění je úplně rozbouraná hrubým/násilným střihem. Dekadentní americká produkce, která může (po)bavit jen mentálně oslabené obecenstvo nebo blázny, kteří už nevědí, co roupama. Poslední novější americké veledílo, které jsem prubla - další už nebudou. Thenks very mač!!!

plakát

Anno 1790 (2011) (seriál) 

Po první celkem dobře vystavěné epizodě jsem už chtěla věřit, že se vzácně povedl další seriál. Omyl! Další epizody nabízejí už jen banální krimi-zápletky, řešené totálně nudným upovídaným a ani zbla akčním způsobem. Kde nic, tu nic. At´ jsem se nutila sebevíc, tu plochost jsem nepřekousla a nakonec jsem to brala rychloposuvem. A opět "klasika" v přístupu k nahotě a erotice vůbec = jedenkrát pozadí hlavního hrdiny-suchara (Eggers), jedenkrát pozadí herce Ola Rapace při cenzurovaném sexu a pár ženských ńader, tot´ vše, více vám ANNO1790 proseté přes síto současné probyznys-cenzury nenabídne. Tohle dílko už vyšumělo z mé paměti jak bublinky nad šampańským!

plakát

Balada o bombardérovi (2011) 

Bez otravného a dosti nereálného milostného příběhu ústřední dvojice a s lepším dabingem by to byl velmi dobrý válečný seriál.

plakát

Borgia (2011) (seriál) 

Itálie konce 15. a začátku 16.století očima a ušima současné komerce. Česká účast je patrná a velmi přínosná. Skvělá výprava včetně in- a exteriérů, dobré herecké výkony aktérů z celého světa. Seriál přetéká krví, vraždami, bestiálním mučením a hlavně spoustou zbytečného fingovaného sexu, který, jako všechno, kazí i toto "veledílo". Přirozená nahota (ta ženská dosti frekventovaná) osvěží celý seriál, až na stařeckou nahotu (dokonce full-frontal!) odpudivého Johna Domana v roli papeže Alexandra VI. Jako je v seriálu Tudorovci největším problémem slizký Rhys Meyers, zde je stejným problémem, úplnou pohromou, odporný a pro oči nesnesitelný Mark Ryder. A aby toho nebylo málo, dostal ještě ke všemu totálně nekoukatelnou roli krvelačného psychopata, kterému všechno vychází a prochází jako v pohádce a kterého se všichni bojí a dělají přesně to, co si samozvaný "Caesar" přeje. V reálu té doby by tímto způsobem nepřežil pravděpodobně ani měsíc, zatímco současná komerce jej nechá, z důvodů pro autory pohodlnějšího vystavění (z větší části smyšlené) dějové linie, běsnit v časovém rozpětí celého seriálu, tj.15let! Už od poloviny seriálu jsem se nemohla dočkat, kdy mu konečně někdo utne tu jeho palici...Tři série mají sestupnou kvalitu, kde v sérii 3 už asi docházely nápady, a tak ji slátali, jak se dalo.

plakát

Dobrodružství Philiberta, kapitána paniců (2011) 

Typické stupidní a silně cenzurované kino 21.století pro nenáročné diváky všech(?) věkových kategorií. Opravdu nepovedená parodie na romanticko-dobrodružné filmy s Žánem Maré. Nad nenápadným/nenásilným/skrytým humorem je potřeba trochu přemýšlet = jinak vám tahle slátanina, kromě hezkých barevných obrazů, neřekne vůbec nic.

plakát

Jana Eyrová (2011) odpad!

"Osudovou láskou Jany Eyrové"(2006) jsem se musela prokousávat delší dobu, abych nakonec uznala, že zde je na co se dívat - bytelně zpracovaná/zfilmovaná předloha, vhodně obsazené hlavní i vedlejší herecké role, přepychové uvěřitelné herecké výkony. Zato tato, ve zkratce slátaná verze, je pravým opakem. Naprosto zcestně uchopená předloha, otřesní herci a jejich ještě otřesnější výkony, unylost, suchopárnost, prázdnota - nuda! Všemi opěvovaný, odpudivý Fassbender je tady úplně mimo mísu, Wasikowska by typem celkem seděla, ale potřebovala by notně "nakopnout" ohnivější režií, aby byla Jana Eyrová z masa a kostí a ne pouze její mrtvolný přízrak. Judi Dench si sem také odskočila jen tak mimochodem trochu přivydělat -  jedna z jejích nejnevýraznějších, doslova ostudných rolí.  ....Příběh/námět není úplně moje parketa. Tato chmurná červená knihovna zavání "inspirací" hororové červené knihovny E.A.Poa - oba, Brontëová i Poe, žili ve stejnou dobu = v první polovině devatenáctého století.

plakát

Rozpal mě, sakra (2011) odpad!

Proč se J.S.Jacobsen pouští do zajímavých a ožehavých témat/produkcí, když na to nemá a nemá ani odvahu? Ve Skandinávii, zvláště co se nahoty týče,cenzura téměř neexistuje, tak proč se nám tato dáma v jediné vteřinové scéně svého druhu v celém filmu (!!!) snaží vecpat/podvrhnout umělý penis namísto skutečného? Pokud někdo sednul této "umělkyni" na lep, tak asi nikdy skutečný penis neviděl. Mohlo být, že režisérka nenašla odvahu, byla pohodlná, někdo jí do toho mluvil nebo představitel Artura, Matias Myren, odmítl "svého-nejlepšího-přítele" ukázat. V tom případě neměla režisérka vůbec takovou scénu točit a měla naopak ono, v celém filmu stěžejní, "píchnutí penisem" ponechat jen ve slovní formě, nebo si měla najít jiného představitele Artura...Filmový jazyk je jiný než literární, což asi režisérka neví, nebo na to kašle - pohodlnější je totiž vyprávět slovem než obrazem. Tři pubert´ačky lezou neustále sem a tam, pronášejí občas i vtipné prohozy nebo si vyprávějí o svých snech a zážitcích - tot´ vše. A to je málo na dobrý film...Jediné, co se počítá, je krásná norská příroda a úplný závěr filmu, kde kategorické matčino "NE" je dokonalou tečkou za touto fádní produkcí.

plakát

Stockholm - Båstad (2011) (seriál) 

Typická švédská bláznivá komedie, kde se tentokrát svlékají pouze muži. Bohužel ten, co se svléká nejčastěji, není tak úplně můj typ...Na sklonku své kariéry dostane profi-tenista (Peter Magnusson) náhodou "wild card" k účasti na turnaji Swedish Open. Týden před turnajem neodolá nabídce svého kamaráda (Ola Rapace), aby si udělali výlet na jachtě ze Stockholmu do Båstadu. Na této cestě zažijí řadu bláznivých situací, ale trénink a veškerá příprava na turnaj tím pádem odpadnou. Na turnaji to pak nevypadá pro tenistu dobře, ale nakonec mu to přece jen vyjde...Lehká zábava pro nenáročné s hezkými záběry na švédské prostředí/přírodu.

plakát

Synové Norska (2011) 

Když koncem 70.let dorazí punk i na předměstí Osla, změní to život pubertálnímu Nikolaji. Stane se pankáčem. Jeho otec je ale pravý Hippie a z punku moc nadšený není. Po tragické smrti jeho ženy, Nikolajovy matky, jde punk i hippie stranou a otec vezme Nikolaje na letní výlet do nuda-kempu, aby se tu oba trochu rozptýlili. Tady se k nim přimotá ještě i ředitel školy...Tolik nepřitažlivých herců a nudistů, jak mladých, tak starších, jsem v jednom filmu najednou snad ještě neviděla. Mužskému obecenstvu se mladé i starší nudistky budou líbit... Typický skandinávský úlet.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) odpad!

Typický anglo-americký galimatyáš pro nedovyvinuté dětské mozečky a pro dospělé s velmi nízkým IQ, kterým je vlastně úplně jedno na co se dívají, hlavně že se tam něco hýbá. Vydržela jsem to sledovat asi 5 minut a hned mi bylo jasné, oč tu běží - o nic a o totální hovadinu podle přebujelého a zároveń primitivního myšlení J.K.Rowlingové. Další braková literatura následovaná opět brakovým filmovým byznysem, ze které(ho) mentálně retardovaní čtenáři a diváci udělali KULT. Byznys je holt byznys a byznysmeni vědí, jak připravit stádo blbců o rozum i o peníze...Koment platí samozřejmě pro celou ságu/sérii.