Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 019)

plakát

Manželské etudy po 35 letech - Marcela a Jiří (2018) (epizoda) 

Dcera skočí pod vlak, syn skočí pod tramvaj. Asi maj v rodině nějakou slabost pro kolejový vozidla. Jinak ten syn byl docela chudák, protože vyrůstat s paní Marcelou muselo bejt asi solidní psycho. Věřme, že se někdo nad ní zase slituje a daruje jí peníze, aby to mohla všechno opět naházet do automatů a koupit si cigára.

plakát

Manželské etudy po 35 letech - Ivana a Václav (2018) (epizoda) 

Tak tenhle díl mě zaujal z toho důvodu, že tu jejich dceru si vzal za manželku můj spolužák ze základky. Jinak přiženit se do takový famílie, to je asi výhra. Přišlo mi, že celá ta rodina bere nějaký tvrdý drogy.

plakát

Ztracenci (1983) 

V roce 1983 natočil Coppola dva nicneříkající filmy na podobný téma o rozhněvaných mladých mužích - Dravé ryby a tohle. Film tak do půlky vypadal aspoň trochu zajímavě, ale pak dojde k dost podivnýmu zvratu v ději a nastane nuda. Navíc si žádná z postav ani nezískala moje sympatie, takže mi bylo celkem ukradený, jak to s nima nakonec dopadne. Já prostě tomu Coppolovi nějak nemůžu přijít na chuť. Nejzajímavější na celym filmu je asi herecký obsazení, protože můžete vidět nejrůznější tehdy začínající mladý herce. 40%

plakát

Maigret - Maigret klade past (2016) (epizoda) 

Je skvělý, že si tady na čsfd člověk přečte obsah filmu, kde je vyzrazen kompletní děj. Ušetří si tak 1,5 hod, protože už se nemusí na film vůbec dívat. Já jsem zrovna neměl nic lepšího na práci, takže jsem se podíval, i když jsem už věděl, co se tam bude odehrávat a jak to dopadne. Měl jsem hlavně obavy, jak bude Rowan Atkinson působit ve vážný roli, jestli z toho nebude nakonec fraška, ale překvapivě to dopadlo docela dobře. Spíš mi přišel film trochu slabší, co se týče příběhu. Vyřešení případu bylo na můj vkus nějak moc jednoduchý. Neviděl jsem verzi z 50. let s Jeanem Gabinem, takže nemůžu srovnávat.

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Můj bratr řikal, že se mu to docela líbilo, tak jsem se odhodlal, že se na to taky podívám. No mně se to nelíbilo teda vůbec. Akorát jsem byl zvědavej, jak se to teda nakonec vyřeší, takže jsem to dokoukal. No a když si Colin Farrell přetáhne kulicha přes hlavu a točí se s puškou kolem dokola, tak jsem se fakt smál, protože mi to připadalo asi jako scéna z Mr. Beana. Netušim, co je ten režisér Yorgos Lanthimos zač, ale asi to bude nějakej feťák.

plakát

Vražda v Orient expresu (1974) 

Hercule Poirot rozmotává případ vraždy a ve filmu se v podstatě akorát kecá. Ale ani na chvilku jsem se u toho nenudil. Sidney Lumet tyhle konverzačky na malym prostoru prostě uměl. Jenom některý postavy mi teda trochu lezly na nervy. A postava Hercula Poirota pro mě bude vždycky spojená s Davidem Suchetem. Albert Finney mi připadal spíš jak nějaká parodie na Adolfa Hitlera. 75%

plakát

Soudce (2014) 

Některý věci jsou pro mě naprosto nepochopitelný. Jak je možný, že je k dispozici docela zajímavej příběh a k tomu hodně silná herecká sestava a někdo z toho ve finále uplácá takovou sračku, která by byla vhodná snad jako epizoda do nějaký telenovely? Patrně pan režisér, kterej má jinak na kontě samý komedie, dramata prostě neumí. Tohle je bohužel totálně nevyužitej potenciál. Jinak z toho filmu ani nebylo jasný, jestli Robert Duvall toho cyklozmrda teda přejel, nebo ne.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Je pro mě záhadou, proč Svěračové maj v oblibě dokurvit svoje filmy tim, že tam pořád cpou nějaký fakany. Třeba Kolju takhle pohřbili úplně, Obecnou školu částečně... No a tohle taky částečně. Film je vyprávěnej jakoby dětskym pohledem na svět a mě to prostě nebavilo. Poměrně zajímavý dospělý postavy dostaly zoufale málo prostoru a místo toho se ve filmu pořád dohadujou nějaký parchanti o tom, že někoho vyloučej z party a podobně. Navíc jsem nepochopil, proč ten kluk nosil celou dobu na hlavě tanga.

plakát

Motýl na rameni (1978) 

Netušim, jestli je chyba u mě, nebo ve filmu, ale já jsem vůbec nepochopil, o co tam šlo. Hned na začátku se to nějak podivně zamotá a já se v tom úplně ztratil. Doufal jsem, že se to nějak postupně začne vysvětlovat, ale ono se to akorát zamotávalo čim dál, tim víc. Na konci jsem akorát nechápavě kroutil hlavou. Jako nedá se tomu upřít celkem slušná atmosféra a Lino Ventura v hlavní roli taky určitě nezklamal, ale tento film mě prostě nějak minul.