Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (153)

plakát

Pixely (2010) 

Skvělý nápad a zajímavě provedené. Kdysi pro milovníky Tetrise a Pac-Mana a dnes pro hráče Minecraftu :)

plakát

Lucy (2014) 

Nevím co napsat, nevím co si myslet a všechny pocity se mísí.. Film skvělý a přitom děsný. Nadšená i zklamána. Strašně se to všechno bilo a jakoby tam byla snaha spoustu informací, záběrů, akcí co nejrychleji nacpat do hlavy diváka. Nápad se stoprocentním využitím mozku byl skvělý, ale to provedení bylo zvláštní. Chvílemi to bylo perfektní ( když dostala první dávku drogy z protrženého sáčku, když viděla všechny signály a informace reálně, když se nechala operovat ........), pak zase absurdní , komické (když asijský gang nechala viset u stropu, když se začala proměňovat v černou hmotu a kolem byla nicota, když cestovala v čase na kancelářské židli........) a pak ty strašně nudné dlouhé vysvětlovací minuty provázené jinými scénami z různých dokumentárních filmů . Viděla jsem rozhodně lepší sci-fi.

plakát

Neobyčejný Odd Thomas (2013) 

Mysteriózní, ale já se bála jak u hororu. Ale na rozdíl od hororu, který vetšinou vypnu, toto mě velmi zaujalo a nedokázala jsem přestat koukat. Zvědavost jak to skončí a co za tím vším je, mě donutila koukat až do konce. Hlavní hrdina, který vidí mrtvé a kteří mu pomáhají nalézat místo činu, oběti ap. , ale hlavně zlí duchové Bodachové, kteří se objevují tam, kde se má něco zlého stát, to byl skvělý nápad. Jsou moc dobře děsivě ztvárněni a okamžiky, kdy se objevují, jsou opravdu hororově napínavé. Nechybí napětí, akce,vtip ani lovestory. Spokojenost, i když Bodachy budu zase dlouho vidět před spaním :)

plakát

Tísňová linka (2013) 

,,PRÁVĚ SE STALO´´ Tři důležité postavy tomuto filmu opravdu stačí a zahráli dobře. Nápad s únosem děvčete a následným hledáním je klišé, ale po celou dobu jsem nevnímala všechny chyby a absurditu ve filmu , to mi došlo až po skončení, ale jen jsem vnímala to napětí, strach a tu touhu o nalezení. Snímek mě hodně zaujal,ale dalo se to napětí ještě více vystupňovat. Byla to taková sinusoida pocitů s velmi krátkými prodlevami mezi sebou. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.

plakát

Saló aneb 120 dnů sodomy (1975) 

Pár knih markýze Donatiena Alphonse Françoise de Sade znám a i knihu 120 dnů Sodomy jsem přečetla. První vydání originálu bylo v roce 1785 a tehdejší doba , lidé, oblečení, prostředí, bezpráví dávali knize ten děsivý zajímavý nádech. Tento film byl zasazen do období fašismu a nemělo to tu atmosféru jako při čtení knihy. Byla to vlastně první kniha, která zachycovala veškeré lidské úchylky, a nikdy bych nevěřila, čeho lidé jsou schopní. Ve filmu byl opravdu jen malinký zlomek co v knize. Ale na druhou stranu, kdyby film obsahoval vše co bylo napsáno, diváci by trávili čas na záchodě s hlavou v míse a filmaři by byli dávno za mřížemi. Abychom se vrátili k tomuto snímku....hlavní představitelé se drží hesla ,,Co je příjemné je i přípustné´´. Tito čtyři fašističtí funkcionáři hezky ukázali tehdejší nadřazenost nad ostatním lidským ,pro ně, póvlem.Zajímavé bylo poslouchat filozofické vysvětlování jejich činů a pohnutek . Ale jinak celkový dojem byl hodně zdlouhavý a nudný ( nepočítám chvíle, kdy jsem měla odvrácenou hlavu).

plakát

Sousedi (2014) odpad!

Nikomu nedoporučuji toto příšerné veledílo , snad jen za trest. Schválně jsem vydržela koukat celých 97 min. Celou dobu vidíte jen příšernou americkou gestikulaci rukama, hlavama a ty jejich děsně zdlouhavé, nudné rozhovory o blbostech.....americký brak a kýč úplně o ničem a s vtipem už vůbec ne.

plakát

Perverzáci (2011) 

Horor to rozhodně není. Tři perverzní povídky, kdy na konci u první jsem si říkala : ,,Dobře jim tak. Zasloužili si to. ´´ Druhou bylo hrozně nudné sledovat. A třetí....to byla ta slíbená třešnička na dortu. Konec třetí povídky bylo moc zajímavé sledovat bez slov aktérů ,jen koukat a poslouchat příjemnou hudbu. Dobře vymyšlené. Rozhodně to není můj šálek čaje, ale je příjemné zabrousit občas do jiných vod.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

Hned první minuty příběhu, kde nám jsou velmi hezky představeny hlavní postavy, jejich seznámení a situaci jak se dostali pryč z antarktídy, jsou velmi chytlavé a vtipné. Vtáhnou vás do děje a už nepustí. Bondovský nápad o záchraně roztomilých tučňáků celého světa moc originální není, ale hlavní padouch jako chobotnice a jeho poskoci jsou moc povedení. Jeho gumové pohyby v převleku a hlášky nenechají nikoho s kamennou tváří. Tučňáci v akčních scénách jsou nepřekonatelní, při honičce v Benátkách se člověk nestačí nadechovat. I jejich hlášky jsou perfektní. Určitě si tuto pohádku každý musí pustit znovu a znovu, aby si všiml dalších gagů a komentu, stejně jako u prvního dílu Madagaskaru . Bohužel mě osobně v příběhu velmi vadil a překážel druhý záchranný tým Severáků, kteří se tam vůbec nehodí. Jsou jakoby z jiné pohádky a nijak moc sympatičtí . Rozhodně čtyři tučňáci + jeden padouch by na celý příběh stačili. Doporučuji nejen dětem, ale i dospělákům. Rozhodně si tuto pohádku pustím ještě několikrát.

plakát

Návrat Casanovy (1992) 

Alain Delon v 57 letech zrovna jako neodolatelný svůdník nevypadá. I jeho hraní je nemastné neslané, nic moc se ve filmu neděje, žádná zápletka, ani pořádná love story, žádná akce..... Pouze prostředí, makeup a kostýmy byly povedené, jinak nudné , zdlouhavé a skličující.

plakát

Poplach v skautském táboře (1997) 

Jméno Leslie Nielsen mám spjato se střeštěnými a bláznivými komediemi. Toto vtipné nebylo ani omylem. Je to klasický americký pokus o komedii prosáklou osvětou o lidských hodnotách a správném jednání. :(