Reklama

Reklama

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku. Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem Teddym (Zac Efron), zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo. Jenže už druhá pořádná noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi" pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků. (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (556)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pár fakt vtipných gagů (dojení, Breaking Bad) a sympaťák Seth Rogen tak nějak nezachrání dějově dost chabý a nenápaditý film. Rose Byrne a její role fuckujícího babochlapa mi moc nesedla, stejně tak velké množství nevtipných, někdy až trapných scén. A přitom ostatní Stollerovy filmy patří mezi to lepší mezi přisprotlými komediemi, v tomto případě selhává jak scénář, tak režie. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi sedla jak ušitá. Rogenovky jsou většinou 50 na 50 - někdy to vyjde, jindy je to trapnější a slabší kousek, ale tohle se prostě povedlo. Sekundující Efron, Rose Byrne a mladý Franco dodávají filmu šťávu, humor je nekompromisní, málem jsem se válel na zemi smíchem a větší meme movie aby člověk pohledal. Všichni si zde stěžují, ale já jsem nadšený. Pro milovníky Rogena povinnost a možná jeden z jeho nejlepších, ne-li úplně nejlepší, snímek. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Od úchylárnami prolezlého Setha Rogena a čím dál lepšího Zaca Efrona bych čekal mnohem šílenější nálož pubertálního humoru. I když podobný styl vtípků je velmi specifický, tak pro mne je naprosto ideální, ale bohužel ne vždy jsou celý film na vysoké úrovni. Tudíž zde často lepší části střídají ty o poznání slabší a vše se veze jak na horské dráze. Škoda, že trailer ukázal téměř vše vtipné, ale stejně Sousedy nelze úplně potopit. /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

A je to prostě prdel. Kopačky už Stoller nepřekoná nikdy, protože tak skvěle vysoustružené scénáře nerostou na stromech, ale Sousedi jsou rozhodně fajn komedie. Nejvíc mě bavila scéna z párty kde Rose Byrne identifikovala, kdo mrdá s kym a kdo chce koho mrdat a kam tudíž vrazit klín. A pak samozřejmě "dojící" scéna. Ta byla fakt příjemně over the top. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kopačky maximálně vulgární, chytrá a laskavá komedie, Dostaň ho tam krokem zpátky, který trpěl hlavně nevyrovnaností příběhu, poměrně ambiciózním Zásnubám na dobu neurčitou zase škodila i přes nesmírně svěží ústřední dvojici přepálená stopáž. Čtvrtý režijní kousek Nicholase Stollera je naopak příjemně krátký, ale to je asi tak všechno. Zřejmě je totiž z celého kvarteta nejslabší. Komedie o sousedské válce mezi mladou rodinkou (nepravděpodobní manželé Seth Rogen a Rose Byrne + extrémně roztomilá dcerka) a univerzitním bratrstvem nenabídla o mnoho víc, než vlaštovky v podobě traileru. Očividně improvizované momenty příliš nefungují, vaty je moc, spontánní replika se povede tak jedna z pěti a v mnoha případech se zatraceně tlačí na pilu, takže to dohromady zrovna moc neladí. Scéna s plnými prsy mi legrační opravdu nepřišla, výsledný dojem kazí také fakt, že i na první pohled normální postavy (policajt, děkanka) jsou tu za nevěrohodné/nepravděpodobné idioty. Prostě Stollerovi předchozí výlety měly alespoň nějaký „uvěřitelný“ základ. Když se nejen po nocích trpící pár pokouší přinést do děje trochu hloubky, je to bezzubé. Stejně jako povinný partnerský rozkol. Na dvě a půl minuty. Navíc pokaždé naprosto zbytečně tlachá o tom, co se právě děje a jak ideálně s tím zatočit. Proboha proč? O rozvedené dvojici jejich přátel ani nemluvě. Výsledkem je přesto docela příjemná oddychovka s vynikajícím obsazením. Není to málo, ale osobně jsem čekal víc. Mnohem víc. Slabší tři hvězdy!! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Prísaha, ktorú skladali členovia bratstva, je prísahou jedného skutočného bratstva menom Sigma Nu. (beso74)
  • Během natáčení snímku byla závislost Zaca Efrona na kokainu na takové úrovni, že o ní věděl celý filmový štáb. Zac byl navíc problémový a několikrát se stalo, že na plac vůbec nedorazil. (Zdroj: super.cz) (peiton)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Reklama

Reklama