Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů (2013) 

Ach jo.. možná umíme líp točit, ale neuhrajeme to. Dialogy a jejich přednes, to je něco neuvěřitelného. To není ani divadelní herectví, to je naprostý trapas. Milan Bahúl je jediný, který pochopil, že to musí hrát civilně a přirozeně. Ostatní, to je rádoby herectví a kéžby historický přednes, který nudí, otravuje a odcizuje. To jsme si mohli rovnou přečíst učebnici, hoši.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Někde mezi průměrnou komedií a snahou o naprostou kultovku. Chci říct - je to klasický Shane Black plný hlášek, looserů, a zbavování se mrtvol. Chemie mezi herci funguje bezvadně a humor ve většině případech taktéž. Jenže ta detektivní zápletka je tak praštěná, že jsem si ten příběh neužil. Postavy se občas divně chovají (oproti svému klasickému bizáru) a scénář působí jako by ho někdo napsal na jeden zátah. Shane Black má svůj svérázný styl, až žánr, který mě opravdu hodně baví a kvalitní černé komedie se moc netočí, takže má u mě plus. Ale dobrej příběh to prostě není, ať se na mě nikdo nezlobí.

plakát

Světla páteční noci (2004) 

Nejsilnějším zážitkem z filmu je konec, na který nejsme úplně zvyklí. Jinak jde o skrz na skrz typický sportovní film plný klasických témat jako ambice hráčova otce, zranění, tým v nesnázích atd. Nevyhneme se zde typickým patetickým proslovům, hecování, zlým protivníků ani vynervované manželce sledující zápasy v televizi.. Je to takové moc chtěné, hudební dramaturgie tlačí až moc na pilu a vizuálně se to vehementně hlásí k Any Given Sunday, které je úplně někde jinde. Přesto je to jeden z těch lepších sportovních filmů.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Tohle mělo bejt točený na film, ten digitální look zde vypadá opravdu strašně, na tohle nejsem u Baye zvyklej. A co pak člověku zbývá, když to ani nevypadá pěkně. Ale John Krasinski byl celkem vtipná volba.

plakát

Místa (2014) 

Tohohle filmu je velká škoda, je na něm cítit spousta snahy, která je ale od začátku odsouzena k zániku. Může za to především Ondřej Štindl, který jakoby nevěděl, co od svého scénáře vlastně chce. Jakoby mu nestačil mladý trojúhelník, pokouší se o vnesení thrillerových prvků, které jsou zbytečné a herci (zvlášt mladý Polívka, který má možná obličej pro kameru, ale jinak byl prkenný) je neutáhnou. Mohlo to být o rozervaném mládí, o vztazích, o bezútěšnosti míst, na kterých se postavy nacházejí. Místo toho se rozehraje nějaká nudná konspirace s Jiřím Štréblem.. Taková škoda té režie, té kamery, hudby nebo Jana Ciny, Nebřenského a všeho talentu do filmu vloženého.

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Nevím, kdy mi naposledy bylo při filmu tak trapno, ale co jsem mohl čekat od filmu s tímto názvem. K dokonalosti tohoto romanticko-kýčoidního dojáku chybí uzdravené zvíře.. ne počkat, vlastně tam byl uzdravený losos, sakra!

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Je na tom hodně znát, že je to udělané bez větších zkušeností a občas to spíš než špičkový film připomíná lepší horor nebo nějaký tv seriál. Člověk za tím cítí ten scénáristický konstrukt a John Goodman se musí hodně snažit, aby svou roli vybalancoval. Přes všechny neduhy jde stále o zajímavý nápad, Goodman si roli opravdu užívá a napětí se díky základní premise prostě nevyhnete. Na druhou stranu film, který tak úpěnlivě čeká na pointu, si nemůže dovolit takové laciné molotovové finále, sakra. Smíšené pocity, ale nelituju shlédnutí.

plakát

Deadpool (2016) 

Tenhle film měl být tou nekompromisní komixovkou, která nastavuje šmirgl všem těm studiovým hrdinovkám? Já se hlavně nudil. Půlka vtipů, co nezazněla v traileru, vyjde na prázdno, příběh je nuda, dramatické situace jsou nudné a jediné, co to zachraňuje, je Deadpool jako T-Rex. Působí to neodělaně, plné kompromisů (kéž by neseškrtali aspoň rozpočet a bylo by víc akce) a ani to nevypadá extra dobře. Tohle mělo na víc, ale zabavilo to.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino zase vpisuje svou drsňácko-květnatou mluvu do každé ze svých postav a už to trochu unavuje. Testosteronových momentů se tu najde hodně, ale stejně jako násilí zde působí samoúčelně. Příběh je dostačující pro vytvoření napětí a udržení pozornosti, ale je velmi čitelný a nepřekvapivý. Tarantino dobře režíruje, takže všechny ty slovní i pistolnické přestřelky mají náboj a světlých momentů je ve filmu opravdu hodně. Je to dosebezahleděná konverzační masturbace, ale na trochu vyšší úrovni než Django, cinematicky to v mnoha ohledech uspokojí a hlavně základní premisa je prostě zábavná. Robert Richardson - slušná práce

plakát

Moneyball (2011) 

Skvělý film. Kéž by vzniklo něco takhle dobrého i o fotbalu..