Reklama

Reklama

Místa

Trailer 1

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi (Vladimír Polívka) a Markovi (Jan Cina) je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna (Johana Matoušková) a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat temné spodní proudy. Annin otec má navíc k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... Místa jsou novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta. Děj se odehrává v 90. letech na malém městě, kde nelze dělat nic, ale zároveň i tak trochu všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (92)

Slarque 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu ledacos dobře funguje: atmosféra, dobře obsazení herci, výběr písní apod. Na druhou stranu je scénář takový nějaký nedotažený a název o ničem (což si na rozdíl od Kima Ki-duka naši tvůrci nemohou dovolit, pokud chtějí, aby na film někdo přišel – já šel v pátek večer jeden den po uvedení filmu do kin a nepromítalo se, protože jsem byl jediným zájemcem). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Místa prý mají vyvolávat divácké spekulace o tom, jak to celé vlastně bylo. Měli bychom oceňovat komplexně prokreslenou postavu Roberta Nebřenského. Ano, samozřejmě, může to tak být. A nechci polemizovat o celé tvorbě Radima Špačka, ale mezi všemi podobami současného českého filmu jsou Místa pro mě zástupcem toho, co mě zdaleka míjí nejvíc. Čili žádný zájem o spekulace a s "realistickým" herectvím Nebřenského jsem měla problém už v Tobruku. #finaleplzen ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Nové drama od autorů mnou zbožňovaných Pout nenaplnilo očekávání spojené s kvalitně provedenými trailery. Začátek filmu je velmi povedený především díky nástupu neokoukaných herců a také příjemný 90tkovým feelingem a vtipnými dialogy. Jenže pak se tvůrci vydávají hodně jiným směrem a asi ani moc nevědí, jak by měl film celkově působit. Za mě průměr, který u nás nemá ani tu nejmenší šanci se prosadit. Bohužel. Kvalitní hudba, dialogy, neokoukané herecké tváře a prostředí Ústí netradičně nasnímané tunou záběrů z dronu. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Kdyby to autoři udrželi v tom bezcílném nicnedělání, které prožívají hrdinové v první polovině, bylo by to sice místy asi nudné a dlouhé, ale jako výpověď o mládeži, která neví, co sama se sebou dělat, by to mohlo fungovat. V okamžiku zvratu do gangsterky s historkou o pomstě to ale jde do kopru... 45% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi Místa hodně líbíla, ale měl jsem pocit, že není úplně jasné, kam a proč směřují, což se bohužel zvláště v poslední půlhodině beze zbytku naplnilo. Je to škoda, protože atmosféra, hudba a (budu se zase opakovat) vynikající Jan Cina, potvrzují obrovský potenciál. Možná kdyby tvůrci film na nějaký rok, dva nechali uzrát, a pak se k námětu vrátili s čistou hlavou, mohl vzniknout značně přepracovaný, ale něco sdělující film. Takhle zůstává v divákovi zmatenost, rozpolcenost a velký otazník v hlavě - co jsem to vlastně viděl a o čem ten film vůbec byl?! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se odehrává v lokalitě Černá skála, která však ve skutečnosti neexistuje. (Terva)

Související novinky

Reklama

Reklama