Reklama

Reklama

Místa

Trailer 1

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi (Vladimír Polívka) a Markovi (Jan Cina) je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna (Johana Matoušková) a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat temné spodní proudy. Annin otec má navíc k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... Místa jsou novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta. Děj se odehrává v 90. letech na malém městě, kde nelze dělat nic, ale zároveň i tak trochu všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (92)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je ten typ filmu, kde mohli pro mě za mě umřít úplně všichni, bylo by mi to buřt. Nebylo to chytrý, nebylo to vtipný, nebylo to hezký, nebylo to důležitý, nebylo to přesvědčivý, nebylo to zdařilý ani technicky, bylo to jednoduše ku hovnu. Kdo dá na něco takovýho peníze? Příště je pošlete mně, uděláte líp- vážně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak blízko, ale přitom tak daleko. Jak já bych moc potřeboval a chtěl, aby to vyšlo! Jenže na rozdíl od Pout už nemůžu nadhodnotit z principu, tady je vidět konkrétní autorská limitace v polopatičnosti a strojenosti Špačka (či Štindla?), která jim brání a nejspíš bránit bude vždy dostat se k jádru věci. Přesto hodně aspektů vnímám velmi pozitivně - podobně jako u loňské Rozkoše, která ve mně nakonec taky vybobtnala ke zvýšení hodnocení. Atmosféra bezcílností, bezradnosti a bezkontextovosti je tu každopádně skvělá. Jen by to potřebovalo věrohodnější postavy, které by ji žily, a možná důvod, proč už jsme tu vlastně zase v bezčasí. ()

Reklama

Mara97 

všechny recenze uživatele

Tohoto fimu mi trochu přijde škoda, protože po technické stránce vůbec nebyl špatný, hezky se mi na něj dívalo. Ale problém byl poněkud prostější - nebyl o ničem. Děj se posouvá hodně pomalu a hlavně postavy zažívají pocity, které jsem jako divák moc nepochopil. Proč mají všichni jakousi depresi, z čeho vlastně? Ve filmu bylo hrozně moc nezodpovězených otázek, hlavní část filmu se odehrála tak nějak zvláště a rychle zase skončila, že se divák mohl ve filmu těžko orientovat. Hlavní postavy nevypadají na devatenáct, ale na třicet (hlavně Anna). Trošku jsem také nepochopil popisky filmu, kdy se jedná o dospívání a chmurnou náladu na maloměstě - o jaké se jedná maloměsto, když tam bylo tolik záběrů ze stotisícového Ústí? Sice bydleli někde těsně v okolí, ale i tak v tom Ústí byli často. A to, že je někdo z menšího města, má předznamenat depresi? Nechápu, co tím chtěli tvůrci říct. Špačkova Pouta byla strašná, tohle jen o něco lepší. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Kdyby to autoři udrželi v tom bezcílném nicnedělání, které prožívají hrdinové v první polovině, bylo by to sice místy asi nudné a dlouhé, ale jako výpověď o mládeži, která neví, co sama se sebou dělat, by to mohlo fungovat. V okamžiku zvratu do gangsterky s historkou o pomstě to ale jde do kopru... 45% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Príručka zúfalého diváka: 1. Zabudni na nejaký scenár, réžiu, zmysluplné dialógy. 2. Dramatický oblúk je archaizmus. 3. Kvalitný film spoznáš podľa toho, že sa v ňom vyskytuje sex alebo duševné problémy, najlepšie náhodne, bez vysvetlenia. 4. Prostredníctvom filmu si režisér, scenárista alebo iný zúfalec, rieši svoje boľačky. 5. Ak si chceš film užiť, NEMYSLI PRI ŇOM! Podľa týchto kritérií je toto veľdielo dokonalé a vôbec nastavuje latku tak nízko, že ju bude ťažké podliezť. Ale tú 5 hviezdu dám meisterstucku, ktorý to dokáže. Týmto vyzývam Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie, do toho! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Ústí nad Labem, Litoměřicích a Praze. (Terva)

Související novinky

Reklama

Reklama