Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (885)

plakát

Půlnoční láska (2018) 

Skoro se až divím, že to není od Sparkse, on ale nemá tyhle smrtelný choroby v repertoáru. Je to super romantika se všema zaběhlejma klišé, ale díky Schwarzeneggerovi jr. a Belle pořád stravitelný. Bella je tu oproti jinejm filmům roztomilejší a zranitelnější a to jí sluší. Příběh vystavěnej, sice předvídatelně, ale tak aby si mě to nakonci získalo.

plakát

Zelená míle (1999) 

Další z těch filmů, který patřej k úplný špičce. Frank Darabont udělal jen pár filmů, ale když první z nich bylo Vykoupení ze Shawshanku, tak nebylo pochyb, čeho je schopnej v Zelený míli. 3 hodiny strávený brilantním dojemným příběhem. Takhle se dřív dělaly filmy, aniž by byla potřeba tuna efektů. Sice podle předlohy Kinga, což znatelně ulehčí práci, ale stejně.

plakát

Underground (2011) 

Další důkaz amatérský práce. Herci bez charakteru, kteří vlastně ani nehráli. Chování postrádá jakoukoli logiku. V momentech, kdy jim většina přátel pochcípe, tak si chillujou a povídaj. Kdo takovej scénář napíše a kdo to vůbec dopustí. Potenciál vojenskýho krytu zahozenej. Ještě relativně přijatelný masky těch kreatur. Utrpení něco takovýho vůbec dokoukat.

plakát

Trosečník (2000) 

Za celých 18 let existence toho filmu jsem to nikdy neviděl od začátku do konce. Pokaždý jen nějakou část v Tv, ale teď nadešel ten správnej čas. Miluju ten pocit, když si můžu vychutnat legendu v kinematografii úplně poprvý. Výborná zručnost Zemeckise, už od pádu letadla, přes naučení se žít na ostrově (jediná výtka ten skok po 4 letech), toho mohlo bejt víc, až po úplnej konec. Tom Hanks, dokázal sám nemožný, utáhnou film, aniž by toho musel spoustu namluvit. To, co on si musel prožít, na co všechno v tu chvíli myslel, co všechno musel udělat, aby přežil, ta samota s jediným přítelem na ostrově Wilsonem. 1500 dnů je neuvěřitelná doba a my jsme z toho viděli jenom minimum, i tak jsem mu to celý sežral. A i když někdo může namítat, že ta dojemná scéna na konci byla zbytečná, tak nesouhlasím. Ty city byly motor, kterej Chucka poháněl každej den na ostrově (opravdu to nebylo jenom doručení balíčku). A proto si to ten závěr zasloužilo, aby to z nás, podotýkám nenásilně, ty emoce dostalo.

plakát

Robinson Crusoe (1997) 

Vždycky jsem si myslel, jak jsem pozadu, že jsem neviděl legendárního Robinsona Crusoe, ale očividně filmová adaptace není to samý jako knižní. Vidět to dneska zpětně, tak vizuálně je to tragický. I to vyprávění příběhu neukazuje to nejpodstatnější, co se tak dá dělat na ostrově. Člověk by si tipnul, že tam strávil tak rok, a to přeháním. Ale určitě ne 6 let. Ten Brosnan mě taky nezaujal herecky, jako že by živořil 6 let na pustým ostrově. To už mě víc bavila přítomnost Pátka. Vůbec jsem nečekal, že by to mohl bejt takovej propadák.

plakát

When We First Met (2018) 

Netflix vážně válí. Tohle přece vůbec není ohraný. Má to trochu cestování časem, trochu butterfly effect a zároveň je to pěkně romantický, ale ne přeslazený. Fajn herci v čele s roztomilou Alexandrou Daddario, kterou jsem chtěl spolu s Noahem získat taky, ale co se nestane. Osud je sakramentsky nevyzpytatelnej. Všechny ty aspekty filmu z toho dělaj výjimečnej zážitek a je to přesně ten typ, kterej vám ideálně zahraje na notu.

plakát

Before I Fall (2017) 

Další ze série filmu o časový smyčce, tenhle pro změnu s podtonem morálního dilema. Vážně se musí stát něco takovýho, abych si uvědomil, že jsem mrcha? Pokud se budeme bavit o hlavní postavě. Den za dnem se opakujou vlastně teen problémky, ze kterejch je třeba si vzít ponaučení. Možná už po půlhodině je jasný, v čem je zakopanej pes a bohužel opravdu to bylo tak naivní. Akorát napuštěný do extrémní vaty. V rámci ponaučení, by si možná každej z nás zasloužil prožít jeden den dokola aspoň 365x. Námět byl jinak strašně obyčejnej, Líbila se mi ta proměna u Zoey Deutch, z populární namyšlený holčiny v sympatickou, milou, usměvavou dívku. Takže zahraný asi dobře.

plakát

Úniková hra (2019) 

Roztrhl se pytel v reálu s únikovkama, tak by byla škoda to nezkusit přenýst na plátno. Bylo to zábavný, bylo to hravý než si člověk uvědomí, že je to opravdu. Alespoň teda pro účastníky, já se bavil až do konce a hodně si rozmyslím, jestli do nějaký někdy půjdu. Určitě se dá srovnávat se Saw, ty lidi tam byli z určitýho důvodu, ty pasti a hádanky byly o dost důmyslnější a vychytanější. Akorát těch smrtí tam moc nebylo vidět, v tomhle se to drželo dost zpátky. Ale kromě toho se to vážně vydařilo. Pokud se to chytí, neváhal bych a udělal další jeden, dva díly.

plakát

Pomsta (2017) 

Asi nejlepší rape and revenge film od dob I spit on you grave (2010). V životě bych si nedokázal tu blonďatou modelku zpočátku představit v tý roli po zbytek filmu. Skoro jak kdyby to byla úplně jiná herečka. Ale něco tak brutálního a zároveň sexy se málokdy vidí. Asi několikrát přežila nemožný, člověk se nad tím pozastaví, ale neřešit to. Ta naháněčka na to dala lehce zapomenout. Scéna s plechovkou nebo střepem v noze, to sem se kroutil až za ně. Nebo hra na schovávanou nakonci plná napětí. Do toho krve všude kolem, že by se za to nemusel stydět kdejakej horor. Velkolepý.

plakát

Donekonečna (2017) odpad!

Takhle to dopadne, když si někdo myslí, že umí všechno. Aneb jak si dva kámoši vymyslej scénář, sami si to natočej, zrežírujou a ještě si střihnou hlavní role. Nechápu, že jsem to vážně vydržel do konce. Mimořádně se shodnu i LIVINGDEADem, že je to odpad jak svině. Nějakej kult, několik smyček, děj o ničem, zápletka žádná. Marně člověk čeká a čeká, kdy že se teda něco stane nebo něco objasní. Fakt nechápu, na čem kdo frčel, když na to koukal, že se mu to líbilo. Nenapadá mě, za co dát jedinou hvězdu.