Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (126)

plakát

Vtip za stovku! (2012) (pořad) odpad!

Upřímně jsem se radoval, když z obrazovky zmizel tragický E. Hrubeš a jeho pokusy o zábavu. Upřímně jsem žasnul, když jsem viděl další ubohost, která vylezla z hlavy (nebo spíše z druhého konce) české produkce. A upřímně dávám odpad!

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Ono je to takový milý. Spousta výbuchů, drsný kukuče a když i tak divák zkusí zapojit mozek, je tam vsunut megavýbuch, aby se pozorovatel nezdržoval přemýšlením nad nelogičností věcí. Ale koukat se na to dá.

plakát

Vlad narážeč (2003) odpad!

Opět to bylo dlouhé a nudné. Nechci slyšet, že Vlad (vlastně to ani nebyl Vlad, ale jeho syn Vlad) byl jen chudáček, jehož postihla kletba. Já chtěl Vlada Draculu. Vlada, který se pochechtává nad sklenkou krve, zatímco sleduje torza svých nepřátel kvílících při napichování na kůly. Chtěl jsem Vlada s tikajícím okem, který dloube oči a slintá. Já chtěl pořádného hororového úchyláka. A místo toho jsem dostal obyčejného "rumuna", který bůhví proč cestuje z minulosti do přítomnosti, mění podobu a cucá krev (teda cucne si jen dvakrát). A cestuje za pannou, kterou chtěl v minulosti zprznit (proč cestuje ona je pravá záhada). Vlad hraje svojí úlohu celkem obstojně, protože ve scénáři měl asi napsáno něco jako "Drž hubu a kouli očima" (takže prohodí jen pár slov, jaká úleva!). Zase originální skupinka studentů, s hlavním hrdinou jménem Jeff. Hrdinka nám ukáže prsa a něco zadrmolí rumunsky. Jinak poznáme plno rumunských tradic, z nichž mě nejvíce zaujala svatba s mrtvolačkou (ale ještě nesmí hnít, jinak z ní zůstane po svatební noci všude plno svinstva :-D ) a ochutnáme pravou samohonku. Rumuny hraje skupina afročechů a američanů. A pokud vydržíte do konce tak uvidíte, že všechno dobře dopadne. Za vladova držhuby :)

plakát

Mise pomsty (2000) odpad!

Kristova hnáto! Vím že bych se neměl rouhat, ale tohle byla Mise pomsty proti každému divákovi, který to dokoukal až do konce. Dolph "poker face" Lungren je v ponorce se supernebezpečným zabijáckým virem a svojí snoubenkou. Z těch dvou je rozhodně hezčí virus, protože není vidět. Snoubenkou je botulinová ohyzda, která na nás ke konci bafne svým zjevem bez make-upu (a je to fakt horší!). Taky je tu parta teroristů, kteří ponorku unesou pro soukromou genocidu (aby zastavili válčení!!). Režišér Damial Lee svou vendetu proti diváckému vkusu bere tvrdě do svých rukou. takže je tu plno nesmyslů a záběrů z jiných filmů. Z US letadlové lodi tak startují izraelská letadla, v ponorce mají betonové zdi, máme tu jeden záběr na ponorku použitý asi bambilionkrát a nikdo o ničem neví (kromě televizní stanice ZNN). Jelikož měl Dolph na palubě takovou megeru, není divu, že se mu moc nechce hrát. Většinou jen vyskočí zpoza rohu a osamělého teroristu zkropí dávkou olova. To udělá asi dvanáctkrát. Když ale dostane na budku, tak se oklepe a pokračuje dál. Přitom mu účes stále perfektně drží. Ovšem největším paradoxem byl toaleťák pověšený na stěně v řídícím centru! Damian Lee už se asi totálně po.ral!

plakát

O Nesytovi (1994) (TV film) 

Martin Zounar vyfásne v pekle Luciperův kabát, kde v každé kapce najde nějaký ten krejcárek nebo zlaťáček. Anžto Čerchmant je liška podšitá, bude Zounar vypadat jako vágus dokud kabát nesundá. Takže nasyslí hafo peněz a koupí si princeznu. Všecko už známe z "S čerty nejsou žerty". Tady je to podáno v nudné, dlouhé a nezáživné formě. Hvědzu si zaslouží jen Linda Rybová, bo jí to sluší.

plakát

Supertajná zbraň (1997) odpad!

Naivně jsem si myslel, že totální dno televizní zábavy tkví v estrádách a zpívajících modelkách. A ono došlo i na sportovní herce! Shaquille O´Neil vypadá hustě když zavěsí basketový míč, ale v civilu v děsných trikách připomíná haranta stiženého gigantismem. Stále vobejdí po obrazovce, občas nečo zahučí a rozbije okno nebo telefon. Jo, je to velkej kluk. Holky po něm vejraj, ale on má ochrnutou parťačku se kterou si stále dávají prstové pusinky. Parťačka taky jako jediná stála za pohled. Jinak tu totiž máme ghetto, starou babku a místo Uncle Bense je tu Uncle Jim. A k té supertajné zbrani. Vysílá to nějaké paprsky nebo vlny. Ale klasicky je to trubka s paraplíčkem na konci. A supertajné to taky moc není - dá se to sestavit pomocí šroubováku a tuby lepidla z věcí, které se najdou na skládce. Shaq si k tomu vyrobí ocelové superbrnění se spousto vychytávek. Hlavně má obrovský kladivo, které jako kladivo nikdy nevyužije. Zato je v tom laser, magnet a zmiňované paraple. Souboje hrozné ( podseknutí nohou a kopanec do zadku). Hlášky strašné a pohled na O´Neila v podobě rytíře Lancelova více než žalostný ( takhle to dopadá, když se někdo pořád cpe špenátem). Celek krom toho působí stejně strašně jako řiťoidní břečky, které do nás cpe Walt Disney. Počínaje vtíravou melodií ( což je tupá vykrádačka Indiana Jonese mixnutá osmdesátkovými beaty) až po závěrečné výbuchy a blbosti. Další zprzněná komiksová předloha...

plakát

Pár nenormálních aktivit (2013) 

Na můj vkus dost nevyrovnaný film. Chvíle, kdy jsem slzel smíchy s střídali se scénami, kdy jsem se zmohl jen na "WTF!?" Ale určitě pobaví :)

plakát

Superžralok (2011) 

OBSAHUJE SPOILERY: Vše co se dá čekat od filmu tohoto formátu je splněno. Jen nás tentokrát nehoní krvelačný mutant nebo uniknuvší laboratorní pokus. To jen nenasytná ropná společnost probudila prehistorického žraloka ze spánku a ten si usmyslel, že sežere všechny rádia co uslyší. Což se také po zbytek filmu děje. Přesto nám film nabízí pár zpestření. Jako základní musím vyzdvihnout to, že všechny dívky se promenádují jen v bikinách. Hlavní hrdinka je sličná, jmenuje se Kat a také se promenáduje v bikinách. Dvě vedlejší hrdinky: jedna nesympatická panna, naštěstí brzy sežrána. Druhá hezky tvarovaná plavčice, naneštěstí brzy sežrána. Jeden beachboy, brzy sežrán ( díky, Superžraloku!). K tomu všemu černá verze Dana Nekonečného a zcela zbytečná scéna s volbou Miss pláže ( to je zde jen proto, aby filmaři mohli zakomponovat ještě víc děvčat v bikinách a jedny velké silikony). Roli největších jelit opět vyžere americká armáda. Není divu, že si pak musí honit ego někde jinde :) Samotné monstrum díky bohu neskríká, nefuní, nebučí ani nekrká. On totiž Superžralok mručí. A chodí po ploutvích. A - jak jinak - sežere letadlo. Na konci ještě bojuje s tankem, který taky chodí a umí kung-fu kopy. A největší bombou budiž C4 na stereo cassette recorderu! :)

plakát

Rumový deník (2011) 

Výborně natočený film plný kocoviny, žen a kapitalistické nenažranosti. Kromě toho a spousty rumu je to ale o ničem.

plakát

Lesní duch (2013) 

OBSAHUJE SPOILERY! Pěkně podaný remake jednoho z nejslavnějších hororů. Bohužel se opakuje to, co mě iritovalo na prvním díle - naprostá nelogičnost v chování herců. Takže i teď se hrdinové ochotně a hloupě opouštějí, posílají samotní do chaty a otáčejí se k hnusákům zády. K tomu všemu si ale způsobují takovou spoustu zranění všemi představitelnými věcmi. Ve výsledku tak tenhle film pouze ukazuje hektolitry krve a detaily krutopřísných gore efektů. O hororovou atmosféru je trochu nouze, ale neustálé řezání/bodání/líbání vám udrží napjaté nervy. Trochu vtipu přimíchá i zaklínadlo "Kunda astralis" a hlavní hrdina, který jakékoli zranění řeší lepicí páskou na koberce. Na konci nás navíc čeká ten nejmasakrálnější blowjob, jaký jsem kdy viděl.