Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (347)

plakát

Sociální síť (2010) 

Nevím, jestli jsem podvědomě nějak ovlivněnej jmény tvůrců, ale prostě si nemůžu pomoct. Na co David Fincher sáhne, to promění ve zlato. Jeho režie je tak neskutečně nápaditá a originální, že každý jeho film, ať thriller nebo drama prostě do příběhu vtáhne. Po prvním shlédnutí bych dal čtyři hvězdičky, ale po dalších dvou zvedám hodnocení na plný počet. 5/5.

plakát

Pod zemí (2014) 

Takhle to řeknu. Nikdy jsme horory příliš nevyhledával, až v poslední době je mám čím dál tím radši. Z Pod zemí jde cítit nepříjemná atmosféra, která se stupňuje. Začíná to sice pomalu, ale zhruba od poloviny filmu hrajou tvůrci divákům na nervy přímo ukázkově. Některé scény mě fakt dostaly a proto se nebojím s hodnocením přitlačit. Dobrý zážitek v kině. 4/5.

plakát

Noční let (2005) 

Narozdíl od Tajemného letu si ten let Noční neudržuje stálé tempo. První půlka je naprostá paráda. Cillian Murphy je správně vychytralý a zároveň docela nechutný. Druhá půlka je dělaná hrozně na šok a lacinej strach. To si mohl Crawen odpustit, ale to by nebyl tvůrce Vřískotu. Ale ta první polovina to opravdu tahá nahoru. To je téměř 60 minut výborného komorního thrilleru. 3/5.

plakát

Tajemný let (2005) 

Oběma letům roku 2005 dám tři hvězdy, ale mírním vítězem je pro mě asi Flightplan s Jodie Fosterovou. Film si totiž udržuje stejné tempo po celou dobu. Není to nic převratného, ale udržuje. Pointa je sice předvídatelná, ale.... dá se. 3/5.

plakát

NON-STOP (2014) 

První půlka parádní! Nebo víc jak půlka, tak dvě třetiny. Poté, jak se zjistí kdo a proč za tím stojí, tak je to 50x viděná a 100x otřepaná záležitost. Tak moc, že tomu nedám ani ty čtyři, který bych klidně za ty dvě třetiny skvělého leteckého thrilleru dal. 3/5.

plakát

Let (2012) 

Znáte Zemeckise, ne? Když vidíte trailer na drama, tak si pak nestěžujte, že je vás to nebaví. Flight je pěkný snímek, který není ani tak o té nehodě, jako spíš o kapitánu Whitakerovi osobně. Zajímavý je ten rozpor: Je správné vinit člověka, který zachránil 96 lidí, ale byl pod vlivem? Whitaker je filmu znázorněn jako skvělý pilot, ale mizerný člověk a nenapravitelný alkoholik. Takových tu běhá, ale spousta. Až teda na ten závěr, ten působil docela klišoidně, ale na druhou stranu jsem si ho i přál. 4/5.

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Moc milé překvapení. Scott s jeho dravým stylem tady sedí jak Washington s Pinem do toho vlaku. Tyhle komorní thrillery můžu. 4/5.

plakát

Únos vlaku 1 2 3 (2009) 

Pelham nepředvádí nic nového. Roztěkaná Scottova kamera, tradičně skvělý Washington, který ovšem v tomto filmu hraje druhé housle hrozivému Travoltovi. Závěr poněkud rutinní. 3/5.

plakát

Vzpomínky (2006) 

Pro mě jeden z těch horších Scottových filmů. Washington hraje dobře, ale jinak mi z toho filmu v paměti moc neutkvělo, což značí většinou průměr. 3/5.

plakát

Muž v ohni (2004) 

No, Scott už udělal lepší projekty. Od filmu s takovýmhle námětem bych čekal trochu větší masakr. Washington dostává poměrně málo prostoru na odkrytí celého příběhu, protože první polovina je příšerně přetažená. Scottova režie je ještě více zběsilejší, než ve Spy Game, což může kupodivu někdy mít rušivý dojem. A tady skoro mělo. Dakota Fanning skvělá! 4/5.