Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Pohádka
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Halloween

Halloween (1978)

Podle mého názoru absolutně nejlepší horor jaký jsem měla možnost vidět. Perfektně vytvořená postava vraždícího maniaka Michaela Myerse, který nepotřebuje spěchat a přesto všechny dostane (tedy až na vřískající královnu Jamie). Hudba Johna Carpentera je nedostižná, kdykoli je kdekoli slyším naskočí mi husí kůže. Prostě úžasná filmová záležitost ke které se vždy na podzim ráda vracím.

Sedm

Sedm (1995)

Naprosto dokonalý počin režiséra Davida Finchera! Pamatuju si, že na tenhle film jsem vyrazila do kina pod dojmem Interview s upírem a Legendy o vášni - prostě jako puberťačka milující Brada Pitta. Odcházela jsem ovšem naprosto fascinovaná dějem, režií, kamerou, hereckými výkony, prostě to byl nejsilnější filmový zážitek co pamatuju. Na Sedm se nadá zapomenout, nedá se nedívat kdykoli a kdekoli je k vidění.Nádherná nervydrásající podívaná.PS: Musím ještě reagovat na komentář Carlese. Purpurové řeky vznikly až po Sedm a myslím, že nejen tento film se nechal Se7en inspirovat a město beze jména, kde neustále prší a kde přežívají jen lidé tipu detektiva Somerseta je geniální nápad.

Fimfárum Jana Wericha

Fimfárum Jana Wericha (2002)

Jan Werich byl člověk neskutečně moudrý a proto napsal krásně bláznivou knížku pohádek pro děti i dospělé do které tu svou úžasnou moudrost vložil. Díky tomu mohl vzniknout tento po všech stránkách výborný film. Lakomou Barku si pamatuju už jako malá holka ačkoli jsem ji viděla snad jen jednou, nikdy jsem na tuhle úžasnou loutkovou pohádku nezapomněla. Takže když tvůrci na tuto pohádku nabalily další čtyři a vznikl film byla jsem v sedmém nebi :). 100%

Kytice

Kytice (2000)

Podle mě film s úžasnou atmosférou, perfektní herecké obsazení a hlavně výkony, Alena Mihulová je ve své roli skvělá, při"Kletbu zústavuji tobě" mi běhá mráz po zádech. Nemůžu jinak než pět hvězdiček. Pro mě to byl v kině i nyní, kdykoliv je film k vidění nebo si ho pustím opravdu zážitek. Stalo se tady módou kritizovat F.A. Brabce, ale to je režisér, který buď zahraje divákovi přesně na jeho strunu, jako je to v mém případě ( Bolero, Krysař, Máj), nebo ho hodí "do odpadu".Já tvorbu F.A. Brabce považuji za velmi zajímavou a obdivuhodnou!