Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (382)

plakát

Bratři (2023) odpad!

Hodnotím odpadem, protože tento film neměl vůbec vzniknout. Glorifikovat vrahy je fakt průser. Vnímám jako neskutečnou drzost tvůrců, že chtějí přepisovat dějiny, a přitom vytasili námět ještě v době, kdy žijí pamětníci oněch událostí. A upřímně by mě zajímala motivace herců, kteří do toho projektu šli. Chyběli v hodinách dějepisu, adorují vraždění, šlo jim jen o honorář, jsou retardovaní? Hes, Nebal, potřebujete zaplatit složenky, nebo jste analfabeti?

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Díky Ebenovi měl ceremoniál úroveň první ligy, na rozdíl od ročníků moderovaných neumětelem Zbrožkem, kdy to byl s bídou okresní přebor. Samozřejmě není v silách pořadatelů uhlídat během přímého přenosu všechno. Takže navzdory vykuřování opět došlo k přetaženým exhibicím oceněných. Ale zatímco Peková to zvládla s nadsázkou, šeredná přestárlá studentka z Tádžikistánu s vyschlými vaječníky to absolutně zabila. Hodnotím samozřejmě jen ceremoniál jako takový, ne volby akademiků, protože tam to festovně zaskřípalo. Vyhlásit jako nejlepší film dílo, které nezískalo ani jedno individuální ocenění a jehož téma je brutálně politické, kontroverzní, propagandistické, to byl fakt úlet.

plakát

Srdce na dlani (2022) 

Čistokrevná červená knihovna. Ale velmi milá a vtipná (malý Honzík hláškuje o  život). Prostě příjemná pohodovka.

plakát

Krematorium - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

Jediný nadprůměrný díl, a to především zásluhou polského exorcisty. Možná proto, že Zbygniew Kalina jako jediný z celého ansámblu umí skutečně hrát.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Seriál jsem vyhlížel jako Mesiáše, prvních deset minut sledoval s napětím, dalších deset s mírným zaujetím. Pak jsem začal od televize průběžně odcházet a nakonec jsem se vzdálil zcela, aniž bych viděl konec, neb už mi byl naprosto ukradený. Tohle se nepovedlo, soudruzi.

plakát

Nech svět světem (2023) odpad!

Geronto Julča, tři mimořádně hnusní teen herci a digitální srnky v nesmyslné kokotině... Satelity kompletně kleknou, ale autonomní Tesly, které si bez GPS ani neškrtnou, se dál prohánějí po silnicích. Černoši se ve sklepě domlouvají na vystrnadění bělochů, ale když chtějí běloši po 15 minutách filmu sami odjet, černoši se jim v tom snaží zabránit. Proboha, kdo píše tak idiotské scénáře?! SPOILER: Protože se ukáže, že za dění ve filmu může člověk, ne příroda, nedávají srnky a plameňáci žádný smysl.

plakát

Úsvit (2023) odpad!

Tmářsky, nesympaticky a záporně vykreslená postava prohlásí, že existují pouze dvě pohlaví, muž a žena. Načež ji pokroková soudružka, (nedostudovaná) doktorka nazve pičou. A to je v podstatě hlavní poselství „veledíla“... Politické agitky se točily v každé době, dnešní není výjimkou. Ale když chtějí woke soudruzi točit podle not z Bruselu, ať si, safra, alespoň najdou schopnějšího scénáristu. Tatík od rodiny, který má doma relativně hezkou ženu, raději prcá tlustého fousatého cikána?! Bože!

plakát

Bod obnovy (2023) 

Boží vizuál, parádně vymyšlené futuristické vychytávky, velmi slušná detektivní zápletka, neokoukaná herečka. Už dlouho jsem si z českého filmu nesedl zadek. Bodu obnovy se to povedlo. Klobouček.

plakát

Ještěr (2023) 

Pomalá, atmosférická detektivka starosvětského střihu. Výborně obsazená a natočená.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 3 (2024) (epizoda) 

Kameraman a střihač jsou na Oscara, Březina na Českého lva a jeho filmová matka na kop okovanou botou do prdele. Vše je pecka, jen mi uniká, proč do hlavní dívčí role obsadili dvojnici Fridy Kahlo :o

Ovládací panel
2 body