Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (215)

plakát

Zelená míle (1999) 

Jeden z nejlepsich filmu co znam. Skvele obsazeni, tempo, hudba. A jeste jako zazrakem je film hodne verny knize od Kinga. Par detailu oproti knize je vynechano, ale to stejne nebyly nosne prvky a spis je k lepsimu, ze byly vynechany. Pribeh krasne ukazuje, ze vetsinou se hodne deje pod povrchem, co je oku skryto - scena, kdy John Coffey sedi na elektrickem kresle, a rodina mrtvych holcicek na nej pokrikuje ze je vrah deti, je fakt hodne silna. Film je o tom, ze i nejvetsi dary mohou byt prokletim a to natolik, ze John Coffey se rozhodne odejit ze sveta. A take o tom, ze kazdy ma nejaky obrovsky talent a ze kazdemu buh nadelil neco jineho, coz se odrazi v tom, ze John Coffey v nekterych ohledech moc nepobral (i kdyz to neni uplne pravda, spise mu jim takzvane jakoby strepy v hlave proste asi znemozuji tzv. normalni fungovani) a presto ma tak obrovsky dar. V tomto pribehu take kazdy dostane co si zaslouzi, takze je to asi i podobenstvi o vyssi spravedlnosti a o tom, ze svemu stejne neuniknem. Uplne se desim, kolik let Paul nakonec bude zit a kolik lidi uvidi zemrit, kdyz jak sam rika, Buh se rozhodl nechat mys zit tak dlouho. Na Percym je zase krasne videt, jak nejvetsi hajzlove jsou take nejvetsi srabove, dovolil si jen na slabsi, a pak si sam nadelal do kalhot kdyz totalni cvok Billy na nej jen sahnul. Podle mne King je skoro genialni spisovatel, jeho pribehy casto vyvolavaji vice otazek, nez dodavaji odpovedi, a myslim, ze Green Mile je jednim z jeho nejlepsich pribehu. Jsem opravu rada, ze kniha byla tak krasne prevedena na platno, a ze oboji je radost cist/sledovat a ze tak krasny pribeh nekdo nedomrsil. Filmove platno bylo vynalezeno pro pribehy, jako je tento.

plakát

Sex ve městě 2 (2010) odpad!

Kdyby tak se tohle dalo nevidet. Uplne to podkopalo vsechno, cim kdy Sex ve meste byl. Serial byl vzdy odlehceny, nicmene ne pritroubly. Tento film je tak odlehceny, az nema dej a to co se za dej vydava je smutne, az ubohe. Nad Samanthou by clovek zaplakal, z byvale krasky s humorem je jen troska posedla sexem az na hranici vulgranosti, ktera i v Islamske zemi totalne riskuje sve bezpeci kvuli nejakemu tomu "sup sup". Byt sejkem, tak ji jako PR take zrusim smlouvu, totalni neprofesionalita z jeji strany. Ostatne dost pochybuju, ze by kdy udelala Samantha neco takoveho, neni prece idiot, aby takhle riskovala svou karieru. Pokud vim tak ve svem odvetvi je super uspesna. Carrie dela absolutne nesmyslne ciny, pusa s Aidanem nikam nevede dejove a navic to z hodne divnych duvodu i zavola Bozskemu. Navic SJP bohuzel uz vypada hodne stare v tomto filmu a par smesnych kostymu tomu bohuzel jeste dava tafku.Ten ji za to da cerny diamant. Dava smysl ne ? Charlotte ma chuvu, ktera nenosi podprsenku, a Charlotte jako zamestnavatel ji o to nemuze pozadat, jen muze vycerpane a plactive sledovat, jak chuva oslnuje hopsajicim poprsim okoli. K tomu vypada fakt vycerpane a uplne ztratila jiskru. Jedinej kdo jakztakz urdzel svoji postavu ze SATC je Miranda, ktera bohuzel ale nedostane zas tolik prostoru. Gay svatba na zacatku nejak dejove take vubec nedavala smysl v ramci integrity filmu, a byla dost nuda se na ni koukat. Cele je to jedno obrovske product placement a prazdna vata, s hrozne serednyma kostymama k tomu.

plakát

O Schmidtovi (2002) 

Nejdriv jsem to mu dala jednu hvezdu, pak jsem to videla znova, a najednou mne to docvaklo o cem to je. Nutno dodat, ze mezitim uplynulo fakt hodne let, ze jsem zestarla a ze jsem proste asi vekem pochopila, o co v tom filmu bezi. Kdyz mne to doslo, tak mne z toho az zamrazilo, jak jsem to predtim vubec nepochopila, a asi ani nemohla, ale hlavne z toho, jak ten film reflektuje realne zivotni konce mnoha lidi v teto spolecnosti. Ted davam 4.

plakát

Transcendence (2014) 

Priznam se, ze na film jsem sla hlavne proto, ze jsem se tesila na neco noveho ohledne AI. Toho se mne zde nedostalo - ani technologicky, ani filozofickym podtextem film nenabizi nic noveho. Mela jsem jeste tu smulu, ze jsem nedavno zrovna docetla Prey od Michaela Crichtona a tim padem mne ani neuchvacovala nanotechnologie a triky (nebyla ta technika "tekuteho stribra" jiz v Terminatorovi napr.) a predem jsem cekala ze Depp sam sebe zhmotni (jasne, to bylo jasne asi vsem, nicmene protoze mne to tak moc pripominalo Prey, coz je knizka z roku 2006, tak jsem mela 100% jistotu, ze sam sebe Depp "vyrobi"). No takze kdyz tedy dejme tomu odpadla moznost technologickeho trhaku, tak sem se aspon snazila ve filmu zamerit na hlubsi stranku deje, vyssi ideu. Bohuzel, na to je film dost plochy a postavy minimalisticke, cele je to spis jak takova skladacka, kde se lide nahodne objevuji a zase mizi atd. Nepatrim k tem, co se pokakaji z mega A-ckovych hercu, takze to, ze se nahodne na obrazovce objevoval napr. Murphy (i kdyz je muj oblibenec) v roli FBI agenta, ktery je na dej spis tak nejak nalepeny nez s nim propojeny, mne proste samo o sobe neudrzi u filmu. Nevim proste kam to zaradit, neni to ani moc silne sci-fi, ani technologicky uzasne, ani dostatecne hluboke na opravdu zajimavy film. A kategorii sam o sobe si tenhle film rozhodne nezaslouzi. Konec byl trosku prekvapivy, a rozhodne prijemny, nicmene to bych si radsi precetla, nez se prokoukala nemastnym a neslanym filmem.

plakát

Trhák pana Bowfingera (1999) 

Tri hvezdicky davam za napad (film Ed Wood jsem nevidela, takze neposoudim, jestli to byla vykradacka ci ne). Ze zacatku to vypadalo slibne, rikala sem si ze to bude docela jizda, ale bohuzel humor zustal jednoduchy a trochu i hloupy. Je to velka skoda, z filmu v kterem hraje nekdo, kdo nevi ze v nem hraje, se dalo vytriskat mnohem vic. Kdyby nekdo chtel udelat remake s dopiloval humor a zaplatku tak se i rada podivam. Jak to je, tak to bohuzel spis zapada do rady levnych komedii tak trochu ala 80. leta pozdni...

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Nerealne zapletky, nerealne charaktery, vse krecovite, a radoby desne dobre propletene. Prisaham, ze uz nechci nikdy videt zadny film podle scenare 'jeden den, milion postav a zivoty, ktere se jim ten den propletaji". Humor na bodu nula, romanticnost na bodu nula, jen dalsi zplacanina.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Dle mne je tohle to lepsi, co zanr rom com nabizi. Dej ma aspon trochu vnitrni logiku, nenudi a nezda se mne to tak pritazene za vlasy, jako spousta jinych filmu tohoto zanru. Nadprirozeno zde funguje, dava i smysl, jak je ustredni postava privedena zpet k zivotu a proc. "Chemie" mezi Markem a Reese funguje, proste takova roztomila romanticka ducharina, ktera ale neni trapna.

plakát

Maska (1994) 

Pro mne pokazde hodne dobry zazitek. Gagy s maskou porad bavi, zda se mne, ze letama to nevysumnelo. Herecke vykony take dobre. Klasika sveho zanru dnes uz mozna.

plakát

Gambit (2012) 

Velmi pomalu opravdu usmevnych scen (napriklad Colin Firth v hotelu), jinak nic moc dej, nic moc krimi...proste niceho nic moc. Dost pruhledne bylo asi tak od poloviny filmu i to, co se Colin Firth chysta udelat, takze s timhle si scenariste take nedali dost prace. Skoda, dalo se to udelat hodne vtipne. Oteviraci titulky jak ve stylu Ruzoveho Pantera, uz to mne melo tkrnout ze je neco spatne.