Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, Dámy a Páni, tento film bol vskutku čistá a obyčajná zábava. Nič viac ale ani nič menej. Nemôžem mať na neho ťažké srdce, pretože ma pobavil, pretože som sa smial, pretože som od neho nič neočakával a i tak som dostal. A je dobré, že sa občas nájde komédia s originálnejším nápadom, neošúchanými gagmi a "hanblivým Eddiem Murhym" :) Veľmi zaslúžené a plné 3 vďačné hviezdy ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Šílená pitomost, která Vás nechá nahlédnout do tajemství hollywoodu v komické formě a s velkou nadsázkou. Zábava začíná až v polovině filmu, což je geniální. Myslím, že si herci role užili, protože byli velmi uvolnění. Hudba dobrá. Nápad s natočením filmu bez vědomí hlavního aktéra je též jedinečný. Přes všechna plus se ale tvůrci neubránili béčkovým klišé, i tak jde ale o nadprůměrnou komedii. Dávám 75% = 4/5 ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Splniť si sen a natočiť trhák je snom nejedného človeka. Pán Bowfinger nám ukázal ako sa to dá uskutočniť aj keď nemáme tie najlepšie karty v rukáve, dá sa začať prakticky od nuly. Steven Martin a Eddie Murphy tvorili celkom zohranú dvojicu, no filmu aj tak niečo chýbalo aby ma zaujal viac aj keď to bola originálna a nevulgárna komédia; možno som ho nedocenil len preto, lebo nie som fanúšikom príbehov z zákulisia Hollywoodu. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodova a hlavne velmi originalni komedie! neotrely namet dodal samotny steve martin a nebal se prizvat notorickeho pritahovace nizkych navstev a zlatych malin eddie murphyho a to dokonce do dvojrole (vzpomenme na nechvalne prosluleho zamilovaneho profesora). kupodivu vsak ed nehraje privni housle, houslistou n°1 je bobby bowfinger, ed wood prelomu stoleti, toho casu zrovna v dolni casti karierni sinusoidy. a skrabe se nahoru za kazdou cenu. bobby v tom proste umi chodit a ukazuje nam, jaxe taky da tocit film, za minimum nakladu s nejvyzsimi ambicemi. nojo, ukecany pseudointelektualni komorni retra dokaze tocit kazdej, zejo hrebejku. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla režisérská lehkost Ozových filmů? Eddie Murphy v opětovné multi(dual)roli je opět otravný. A Steve Martin psal snad scénář v mentálním deliriu. Herecky se sice snažil, ale jeho síla je v inteligentním humoru, ne v takové taškařici. A Heather Graham charakterizovala herečku jako bezcitnou kurvu,která se lepí jen na toho,kdo jí pomůže nahoru. Jsem možná naivní, ale věřím, že ne každá udělala kariéru přes postel Stevena Spielberga. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama