Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené seriály (9)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Bezchybný seriál, který se oprávněně stal kultem. Všechny čtyři hlavní postavy už mají jisté místo v dějinách. Herci, český dabing, nevyčerpatelná zásoba humoru pro každý díl a zároveň dokonalá parodie vesmírných klišé, ani tenhle popis se zdaleka nepřibližuje opravdové Trpaslíkově výjimečnosti. To se nedá popsat, to se prostě musí vidět! Pro mě osobně nejlepší komediální seriál všech dob a nevěřím, že ho ještě někdy něco překoná. A vlastně to ani nechci! "Je tohle ta lidská vlastnost, které se říká přátelství?" "Nech si ty startrekový pindy, takhle brzo po ránu."

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Absolutně geniální seriál, co v kvalitě upadá až nejnovějšími sériemi, bohužel se zdá, že pokles je poměrně rapidní. Z nejnovější série rozesměje asi tak každý pátý díl, zato u toho zbytku se člověk jen diví. Kam se poděl vtip? Co to je za mimózní příběhy? To má bejt legrace? Za stovky minut zábavy, neuvěřitelnejch hlášek a originálních nápadů z dílů starších ale nemohu dát jinak než za 5*. Netřeba zmiňovat vynikající český dabing, který v mnohém předčí originál (ovšem s výměnou Bedrny za Zavřela se má křehká duše nikdy nevyrovnala a z Homera se pro mě stala úplně jiná, zdaleka ne tak vtipná a pomilováníhodná postava). Kdo nezná, ať okamžitě napraví!

Přátelé

Přátelé (1994)

I když mi kolikrát přišlo, že některý podle mě blbosti řeší "přátelé" až moc, a časem mi začala vadit Phoebe, tak je to seriál, co se dá sledovat pořád dokola a bude pořád stejně vtipnej. Nejlepší a nejoblíbenější postava rozhodně Chandler. Navíc dabing se tentokrát povedl velmi nadprůměrně.

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Seriál, který se váže k mému dětství, a kterému se vážně nedá nic vytknout. Nádherně natočený, bezchybně zahraný, se skvělou hudbou a sympatickými dětskými herci. Milovala jsem Zilvara (toho mladšího).

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Druhý nejlepší komediální seriál hned po Red Dwarf, který jsem měla možnost sledovat. Obrovské množství gagů všeho druhu, narážek a slovního humoru, v nemálo případech dovedených do geniality. (Hoří! Hoří! Pomozte mi!) První díl druhé série mě dostal do několika po sobě jdoucích křečí smíchu. ("Postižený" Roy) Pravda, některé scény jsou trochu slabší, ale nijak neohrozí IT Crowd jako celek, čemuž samozřejmě pomáhá perfektní obsazení, které podobně jako u Red Dwarf neodsunuje žádnou z hlavních postav do pozadí ani jinou neupřednostňuje. Nemohu jinak než vřele doporučit. Jen doufám, že kvalita nepůjde dolů s druhou řadou.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Řadí se k jedněm z mála seriálu podobnýho ražení, který je vtipný i po opravdu dloooouhé době, i když se vtip samozřejmě s každou další sérií pomaloučku ztenčoval. A v některejch chvílích byl Alan Alda a jeho otřesný moralizování a svatouškovství k nevydržení. Kdyby se později tak netlačilo na tu dramatickou linku, udělalo by se líp. A co mi vyloženě vadilo, bylo často opakovaný schéma - člověk s nějakým "válečným názorem nebo válečným problémem", co dostane plný hrsti poučení od všeználka Hawkeye. Nicméně, i přesto všechno se na Mash ráda podívám a hlavně první 4 série jsou velice, velice vtipný (ačkoliv moje nejoblíbenější postava - Charles - přijde až v sériích novějších). Ovšem Frank byl taky super.

Můj přítel Monk

Můj přítel Monk (2002)

Asi jeden z nejlepších detektivních seriálů, kde se skvěle mísí chytře vymyšlené zápletky, humor a výborný Tony Shalhoub. Navíc kvalita nijak zvlášť nekolísá a seriál jí udržuje pěkně vysoko až do zdařilého finále. Sympatické je, že tvůrci Monka ukončili, když pochopili, že víc už z toho nevymáčknou, což například tvůrcům Lost měl někdo připomenout. Vždycky se radši podívám na Monka než na CSI, tenhle způsob vyšetřování upřednosňuju už od dob Columba:))

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

GOT není dokonalej seriál. Například ta záplava postav a dějovejch linií, z nichž ne všechny postavy jsou dost zajímavý a i některý ty hlavní mě neberou (Cersei, Theon, Melisandra, Stannis, Robb, Catelyn, překvapivě i Boromir - ten si snad odskočil z natáčení LOTRa) a jen čekám, až přijde na řadu nějaká, co mě zajímá víc. Přesto disponuje GOT ohromným počtem božích charakterů. Vévodí jim Tyrion, of course, geniálně napsaná a zahraná postava. Děj je trochu nekonzistentní, ale většinu času dost poutavej, někdy i strhující, a není nouze o dost nečekaný zvraty a šoky. Plusem je výborná hudba. Nechybí ani vývoj postav, totiž věc, proč většinou na seriály koukám. Objeví se tu pár scén, co jsou téměř dokonalý. Například když Dany daruje jednoho draka otrokáři a pak... bomba! Vtipný je, kolik zápornejch nebo aspoň "shady" postav si člověk oblíbí, až by se dalo říct, že bejt vyloženě klaďák je v GOT co se popularity týče dost nevýhoda. Rozhodně jeden z nejzajímavějších počinů poslední doby, co vážně baví sledovat a pěkně mě štve, že 4. série bude až příští duben (to je snad vtip?!). Budu mít ale podobný přání, jako u mnoha seriálů - ať to důstojně ukončí dřív, než to začne smrdět. Oblíbený postavy: Dany + Drogo (tuhle linii neměli ukončit tak rychle *sob*), Jon Snow, Tywin (ultimate badassery a ultimátní Dance) + Tyrion (má to na háku) + Jaime (ve třetí sérii charakterní posun, kéž mu to vydrží), Jaqen H'ghar (hu hu, ten byl k tomu všemu i sexy, což si pokazil až posledním záběrem, ve kterým se vyskytnul, takovej opičí zjev, ach jo), Ramsey Snow (jak pomučil Theona bylo vostrý), Arya Stark, Ros, Samwell Tarly a Ser Jorah.

Lovci zločinců

Lovci zločinců (2011)

Můj nejnovější seriál number one. Nolanům zřejmě v žilách nějaká ta genialita opravdu koluje. Typická záležitost, kdy se musí překlenout tak pět dílů první série, aby to diváka chytlo, ale potom je to čím dál lepší. Výborně napsaný postavy, kde každá má vlastní vývoj a je radost sledovat, jak se v prvních dílech nesympatickej zkorumpovanej Fusco pomalu mění na někoho, komu člověk drží palce (díky Chapmanovi a hlavně když to schytá do zadnice). To platí i pro detektiva Carterovou (skvělá Taraji P. Henson) nebo záporáka Eliase (Enrico Colantoni se tu z roztomilýho mimozemšťánka v Galaxy Questu změnil v cool zabijáka). Obě hlavní postavy jsou bez debat. U Emersona jsem neměla pochyb, že podobnou roli uhraje na jedničku, zato Caviezel pro mě vždycky byl nudnej herec - tady se ovšem předvedl v sakra dobrým světle a nijak ze Emersonem nezaostává. Jejich prohlubující se přátelství je díky společný chemii obou herců taktéž radost sledovat. Jedním z hlavních plusů je scénář - od flashbacků po příběhy jednotlivejch dílů. Inteligentní, napínavej a s chytře dávkovanýma twistama, kdy ze zdánlivý oběti může bejt pachatel, ale nevyplní se to vždycky. A v neposlední řadě přímo DOKONALE vybraná hudba, přesně moje krevní skupina. Každej díl můj playlist obohatí o novou pecku. Už když v první epizodě zazní Angel od Massive Attack jsem byla jasná. Nebo DJ Shadow, toho slyšet je hotová slast. A tvůrci mají stejně jako já slabost pro skupinu U.N.K.L.E., jejich tvorba zní v seriálu často a to je dobře. Celkově supr záležitost, doufám, že kvalita první série jen a jen poroste!