Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (208)

plakát

Collateral (2004) 

Tom Cruis konečně perfektně naplnil moji představu o chladnokrevném nájemném zabijákovi. Elegantní, precizní, bezcitný. A film jako celek obstál na jedničku. Nezaměnitelná atmosféra, výborná hudba a skvělé herecké výkony. Zajímavé záběry střídaly výborné dialogy, které i přes povahu filmu člověka donutí trochu se zamyslet. Konečně jednou drama, kde dialogy nebyla jen hrst nesmyslných plků o ničem. P.S. Scéna s kojoty na ulici mě opravdu dostala.

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Samá syrovost. Z každého záběru je cítit syrovost, a snad se divák vžije do pocitů vojáků, kteří nemají zdání, kdo je nepřítel a kdo obět.

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

Opravdu zajímavý film, kde Johnny Depp opět potvrdil, stejně jako Christian Bale, který zde nedostal tolik prostoru, že umí hrát. Celý film má příjemný nádech třicátých let. Johnny Dillinger byl nejen skvělý lupič profesionál, ale i gentelman a ve své podstatě spravedlivý muž. Tak je prezentován. Pravda je možná někde jinde, ale i tak je to příjemná podívaná o takovém "Robinu Hoodovi". Co ještě vyzdvihnout? Rád bych se ještě zmínil o přestřelkách, které se mi na rozdíl od jiných filmů líbily, a nebyly tam z mého pohledu nudné. A scéna z policejní stanice na konci filmu nebo samotný konec před kinem jsou parádní.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Perfektní jízda plná anglického hůmoru, odkazů na různé filmy a akce. Možná,že někomu tento způsob nesedí, ale nepochybně má svoje kvality. Kombinace různých technik filmování (nevím jak odborně to nazvat) se prolíná a připomíná nám různé filmy a seriály. Co se týče zápletky, nic překvapivého, co se ale týče rozuzlení je geniální. A závěrečná přestřelka na náměstí je výborné završení pohodového filmu.

plakát

Moon (2009) 

Parádní podívaná. I když pointa příběhu je asi každému jasná chvíli po začátku filmu, stejně je ještě pár maličkostí, na které čeká a těší se na jejich odhalení. Výkon Sama Rockwella ,který zde má možnost zahrát si víc osobností na jednou, je uspokojivý. A všechno podtrhává výborná hudba od velmistra Clinta Mansella. Takže nemohu jinak než doporučit. Kupte si kolu, udělejte popcorn, ale stejně se k němu asi nedostanete, protože budete napjatě sledovat.

plakát

Poslední plavky (2008) 

Asi mě ukamenujete,ale já jsem se opravdu pobavil. Humor to byl sice jednoduchý, ale v jednoduchosti je krása. A Rudolf Hrušínský jako člověk, který se chce pomstít za smrt svého mazlíčka legendárnímu sumci, byl prostě úžasný. Petr Čtvrtníček předvádí svůj klasický komediální talent, a abych se přiznal zas tak rád ho nemám. Nechce to u tohoto filmu moc přemýšlet, stačí si jen sednout, nečekat příliš a spokojenost se dostaví.

plakát

Vetřelec (1979) 

Za to málo, co na tenhle film dostali, dokázali tvůrci hodně. Efekty by se za sebe nemuseli stydět ani v dnešní době. Celý film má perfektní atmosféru. Na diváka čeká napětí, akce, strach a i malý zvrat. Dnes už kultovní Alien je hodně kvalitní film,který si zaslouží vaši pozornost. P.S. Scéna s vylíhnutím je perfektní.

plakát

Taxi 4 (2007) 

O něco malinko lepší než 3...

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

Bohužel třetí díl čerpá už jen z úspěchu prvního dílu,stejně jako druhý, s tím rozdílem, že třetí díl je hrozně násilným způsobem pospojovaná slátanina. 3 hvězdičky jsou jen za efekty a za Johnnyho Deppa. Jinak třetí díl zklamal.