Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (543)

plakát

Agora (2009) 

V tomto filmu mě asi nejvíc zaujalo prostředí, ve kterém se děj odehrává.. Ale samozřejmě i postava Hypatie, která byla nádherná a neuvěřitelně inteligentní, což se mi líbí.. Scény, kdy vysvětlovala své teorie a vymýšlela nové, pro mě byly v celém filmu stěžejní a hltala jsem každé její slovo.. Na druhou stranu mi ale většina těch fanaticky náboženských scén trochu překážela a obešla bych se klidně bez nich.. Ale i tak je to krásný film s neuvěřitelně úžasným a poetickým koncem..

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Nezapomenutelná přednáška a dokonalý Miloň Čepelka.. Lepší a vtipnější výkon jsem snad v Cimrmanových hrách ještě neviděla, to bylo úžasné! :D Tahle přednáška ani hra nejdou hodnotit jinak :)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Skvělý seriál.. Jen mě mrzí, že sama se na to dívat nemůžu, to bych asi neustála O:)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

To byla prostě krása.. Fantastický svět Tima Burtona s fantastickou hudbou Dannyho Elfmana.. Pro mě byla 100% favoritem "Krvavá baba" v podání Heleny Bonham Carter.. Její vzhled, hlášky a celkové vystupování prostě nemělo chybu! Samozřejmě i Kloboučník byl skvělý a ačkoliv mě o tom tentokrát Johnny nedokázal přesvědčit hned v první scéně, postupem času se mi opět vetřel do přízně (hlavně asi díky závěrečnému futrováku! :D).. Kdo mě ale nejvíc zaujal ze zvířecího obsazení byl zajíc Březňák.. Těšila jsem se na každou scénu s ním.. Pro mě to byla nejšílenější postava celého filmu :D Ze začátku mě tento Burtonův počin až tolik nezaujal, ale postupem času to bylo lepší a lepší, až si ode mě vysloužil 4*.. "Utnout hlavu!"

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

"Konečně pochopil: odloží lžičku a zrnka cukru se stolu sesbírá prstem. Potom se otočí a promluví na mě." Spojením úžasného skladatele Yanna Tiersena, geniálního režiséra Jean-Pierre Jeuneta a bezchybné Audrey Tautou, které tato role neuvěřitelně sedla, vzniká vynikající filmový kousek o křehké Amélii, která musí uchvátit snad každého.. Pokaždé, když si film pustím, mě naprosto dojme její pohled na svět a ona samotná.. A když k tomu ještě přidám úžasné melodie, krásu hlavní představitelky a Jeunetovy popisy postav, které nám samy sdělí, co mají a nemají rády, je to prostě požitek..

plakát

Americká krása (1999) 

Je možné, že tohle je Mendesův první celovečerní film? Natočit něco tak geniálního na první pokus... Tenhle film je prostě neuvěřitelný. Ze začátku jsem se těšila z toho, že je ve filmu na první pohled hned několik docela "divných" lidí, což mám prostě ráda. Ale postupně si mě film získával víc a víc a na konci už jsem jen seděla se zatajeným dechem a slzami v očích a vychutnávala si tohle dílo plnými doušky. Všechny příběhy skryté ve filmu jsou perfektní - Lester a Angela, Jane a Ricky, Lester a Carolyn, Ricky a jeho otec.... Celé to bylo nádherné a dokonale to do sebe všechno zapadalo. Kevin Spacey byl vynikající. Co k němu dodat? Začínám chápat, co na něm všichni vidí. Ale samozřejmě nesmím zapomenout ani na hudbu. Americká krása má jeden z nejkrásnějších soundtracků, jaké jsem kdy slyšela! To je mistrovské dílo perfektně dotvářející už tak úžasnou atmosféru. Z tohohle filmu jsem prostě úplně mimo!!!

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) 

Tyhle názory vážně nepochopím.. Tyhle holky prostě mají svůj sen a jsou si za ním (narozdíl od některých lidí tady).. Tenhle pořad ukazuje, jak tvrdý je svět modelingu a jak je těžké v něm obstát.. Dostanete se do zákulisí a to se většině z vás nikdy v životě naživo nepodaří ;) Pro mě je to rozhodně moc zajímavé.. A komentovat tady to, jak jsou některé ty holky hloupé? Možná ano, ale nakonec to hloupá nevyhrála, ne? (většinou) :) Nebuďte tak povrchní a zkuste se zamyslet nad tím, jaká je tohle všechno dřina :))

plakát

Áno, šéfe! (2011) (pořad) 

Bez Pohlreicha to jednoduše není ono.. Je to prostě nuda, zívačka.. Na druhou stranu mě ale vždy potěší pohled na dobré jídlo, kterého je tu samozřejmě spousta :)

plakát

Antikrist (2009) 

Hodně zajímavý film.. Docela divný, zvláštní... Herecké obsazení je úplně super, Willem Dafoe nezklamal a Charlotte Gainsbourg mě hodně překvapila, protože dokázala neuvěřitelně přesvědčivě zahrát snad toho největšího blázna a šílence, co jsem zatím ve filmu viděla! Co se týče děje, tam byly neuvěřitelné výkyvy.. Úvodní a závěrečná černobílá scéna byla úžasná, naprosto bezchybná.. Jinak byla ale první polovina filmu poměrně nudná a bylo to pořád dokola jedno a to samé. Druhá půlka už byla zajímavější a docela dost mě bavila.. I když jsem film neviděla úplně celý (zakrývala jsem si oči při scénách s nůžkami nebo dírou v noze), stejně jsem z něj v závěru nadšená! :)

plakát

Arka (2007) 

Sci-Fi rozhodně nepatří k mým oblíbeným filmovým žánrům, ale tenhle snímek dopadl lépe než bych čekala. Co se týče animace, tak mám velmi smíšené pocity. Prostředí bylo znázorněno úžasně a krásně.. Na druhou stranu lidé mi připadali odpudiví a nechutní.. To je ale asi to jediné, co můžu vytknout. Příběh je vynikající a pointa ho dělám neobyčejným a originálním. Těch 8 minut uteklo neuvěřitelně rychle :).. (Shlédnout můžete zde.)