Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (59)

Nashville

Nashville (1975)

Za roli v tomto filmu byli na Zlatý glóbus nominováni za vedlejší roli herečky Ronee Blakley, Geraldine Chaplin, Barbara Harris, Lily Tomlin a herec Henry Gibson a jako objevy roku Ronee Blakley a Lily Tomlin. Když přičteme nominace za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší scénář a píseň „I'm Easy“, získal snímek celkem 11 nominací, z nichž ovšem proměnil jen jednu, a to za nejlepší píseň.

Norimberský proces

Norimberský proces (1961)

Kromě nominace na Zlatý glóbus, kterou neproměnila, byla Judy Garland (Irene Hoffman) oceněna cenou Cecila B. DeMillea, čímž se stala nejmladší držitelkou této ceny za celoživotní přínos v oblasti filmu. V době udělení ceny jí bylo pouhých 39 let.

Anna Karenina

Anna Karenina (2012)

Obrovský interiér divadelního jeviště byl vybudován na scéně C britských Shepperton Studios, tedy na té samé scéně, kde se natáčely válečné nemocniční záběry z Pokání (2007). Tři scény se odehrávají na skutečném jevišti, ostatní jsou umístěny různě v hledišti, v horních řadách, na chodbách nebo ve foyer.

Ladíme!

Ladíme! (2012)

Režisér snímku byl z Rebel Wilson nadšený a prohlásil o ní: "Rebel na castingu na roli Tlusté Amy přišla s písní od Lady Gaga „Edge of Glory“ a bouchala se přitom do hrudníku pěstí. Ani jsem neslyšel, jak písničku dozpívala, protože jsem se hrozně smál. Rebel vystupuje otevřeně a skvěle pracuje se svou rolí. Je neohrožená."

Země zapomnění

Země zapomnění (2011)

Poprvé od katastrofy získal nějaký filmový štáb povolení na natáčení v postižené oblasti Pripjatu. Od filmařů se však očekávalo hrdinské vyobrazení likvidátorů nehody a popírání důsledků katastrofy podle jejich oficiální verze, a tak si museli kvůli cenzuře dokonce připravit falešný scénář, který získá důvěru úřadů.

Oui, šéfe!

Oui, šéfe! (2012)

Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Dům sousedů rodiny Griswaldových je ten samý, ve kterém žije rodina Rogera Murtaugha (Danny Glover) ve všech dílech série Smrtonosná zbraň. Budova stojí ve studiích Warner Bros.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Starý pick-up značky Dodge, který na začátku filmu najíždí na Clarkovo (Chevy Chase) auto, byl předtím použit jako auto Deana Proffitta (Kurt Russell) v komedii Přes palubu (1987).

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Poté, co se Clark (Chavy Chase) neúspěšně snaží rozsvítit 25 tisíc žárovek na domě, požádá svého syna Rustyho (Johnny Galecki), aby mu je jednu po druhé pomohl zkontrolovat. Následující gag, kdy Rusty sleduje zápěstí, předstírá, že na něm má hodinky, a začne se vymlouvat, je typický právě pro Chaveyho Chase, který jej používá celou svou kariéru.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

V některých scénách Clark (Chevy Chase) nosí černou kšiltovku týmu Chicago Bears, která se objevila ve všech filmech o Griswaldových.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Scéna, ve které se usmaží kočka, byla málem z filmu vystřižena. Studio se obávalo reakcí některých diváků. Nakonec však podlehlo nátlaku Mattyho Simmonse, aby scéna zůstala. Po první testovací projekci se publikum shodlo, že právě tato scéna se jim líbila nejvíce.

Mistr

Mistr (2012)

U příležitosti slavnostní premiéry v Benátkách režisér uvedl, že nedávno film pustil svému příteli Tomu Cruisovi, který je zapáleným scientologem a s Andersonem spolupracoval na dramatu Magnolia (1999), a prý se na jejich přátelském vztahu nic nezměnilo.

Romper Stomper

Romper Stomper (1992)

Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie.

Blue Valentine: Milostný příběh

Blue Valentine: Milostný příběh (2010)

Osudy Deana jsou z větší části autobiografické, režisér si je prožil na vlastní kůži. Své fyzické podobě, svým názorům i oblékání ostatně herce Ryana Goslinga přizpůsobil.

Blue Valentine: Milostný příběh

Blue Valentine: Milostný příběh (2010)

Během psaní scénáře umísťoval režisér děj na různá místa, včetně Floridy nebo Havaje. Nakonec se rozhodl pro New York, kde bydlí Michelle Williams, aby mohla chodit domů za svojí dcerou Matildou. O té se ostatně uvažovalo i pro roli malé Frankie.

The Hour Before the Dawn

The Hour Before the Dawn (1944)

Kritici film kritizovali hlavně proto, že Veronica Lake měla nevěrohodný a rušivý německý přízvuk.

Reklama