Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Film vyčnívá brilantní režií a přesnými hereckými výkony, ale nikoliv příběhem. O tom, že Stbáci byli sice svině, ale taky jen lidi, stejně jako ti co jim donášeli a bla...bla...bla...Snímků podobného ražení se po revoluci vyrojilo víc než dost a Kawasakiho růže rozhodně patří mezi ty lepší. Pravdou zůstává, že se mě film nijak zásadně nedotkl a místy mě i nudil. Nedivím se, že Kawasaki boduje na různých festivalech, protože vypadá opravdu světově. Bohužel, jen vypadá.

plakát

Kdo chce zabít Jessii? (1966) 

Na svoji dobu je to snímek velmi netradiční, a to nejen po úžasné vizuální stránce. Film je sice vtipně sebeparodický, ale poselství o tom, že sny nelze zotročit a nikomu nejde diktovat vnitřní názor či mu sny programovat, je na svoji dobu poměrně odvážný. Schoberová, Višný a Effa opravdu vypadají jako, kdyby vyskočili ze stránek komiksů. Nebýt ale Káji Saudka, který stojí za všemi ilustracemi a stylizací celého filmu, postrádal by zřejmě celou svou osobitost. Olga Schoberová je navíc ve své roli, tak sexy, že si řikám, kdo by nechtěl zabít Jessii?

plakát

Kdopak by se vlka bál (2008) 

Dokonalý mix naivního dětského vyprávění a syrového rodinného dramatu a zároveň jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. Po dlouhé době mi v českém filmu nevadili dětští herci, kteří jsou zde rovnocennými hereckými partnery, kteří trapně nepřehrávají a nepitvoří se. A nebýt lehce utahaného konce, mohlo tu být o hvězdu navíc.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Kick-Ass není až tak originální a drsňácký, jak by být chtěl. Na to má příliš přímočarý děj, místy nehezky předvídatelný. Rozhodně má ale neuvěřitelný drive, ukrutně vtipné repliky a hlavně jedny z nejzábavnějších komiksových postav poslední dekády. Příjemné je zjištění, že Nicolas Cage může ještě vypadat neokoukaně a sympaticky. Jeho Big Daddy a Hit-Girl mají zaděláno na post kultovních postav a Chloe Moretz na nejzajímavější talent nastupující herecké generace. Matthew Vaughn je velmi stylový a vkusný režisér a já vyjímečně doufám, že bude brzy následovat díl druhý. Protože potenciál je tu skutečně veliký.

plakát

Kill Bill (2003) 

Tarantino má filmy rád a je to na něm taky znát!Krvavý vodopád nápadů a odkazů,který občas nedrží pohromadě není rozhodně pro každého,ale "Tarantinovce" nezklame.

plakát

King Kong (2005) 

Nádherná pohádka, se skvělou Naomi Watts, úchvatným veleopem a srdcervoucím koncem. Nenudil jsem se ani minutu (i při tak dlouhé stopáži). Peter Jackson je skvělý vypravěč a můj nejoblíbenější režisér a tímhle velkofilmem mě opět dostal na kolena.

plakát

Klan létajících dýk (2004) 

Klan létajících dýk je klasická tragická lovestory s pár povedenými wu-šu akčními scénami. Do působivosti Tygra a draka a velkoleposti Hrdiny má ale daleko. Scénář je neučesaný a ,překvapivé´ zvraty divák většinou uhádne předem. Zhang Yimou tentokrát pracuje i s větším množstvím digitálních triků, které bohužel vypadají dost uměle. Ziyi Zhang je jako vždy skvělá, což se rozhodně nedá říct o jejích mužských protihráčích. Zhangův film je pořád lepší než ty bezduché hollywoodské střílečky, kterých se k nám ročně hrnou stovky, jen ho v žánru Wuxia zastiňuje několik povedenějších.

plakát

Kleopatra (1963) 

Velkolepější historický film jsem snad doposud neviděl. I přes všechny ty velkolepé dekorace a kostýmy je film místy až moc "americký", a i když Taylorové to sekne, moc přesvědčivě nepůsobí. Přes tyhle menší nedostatky je pořád na co se dívat a ani chvíli jsem se nenudil, takže ty prachy za to nakonec přeci jen stály.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Krásně natočená ale bohužel naprosto zmatená a nevyrovnaná pohádka.Film mi trochu připoměl Van Helsinga, s tím rozdílem, že zde místo monster pobíhá banda pohádkových bytostí.Od Gilliama bych čekal víc..

plakát

Kletba zlatého květu (2006) 

Vizuálně úchvatné, herecky přesvědčivé, příběhově předvídatelné až chladné. Začínám mít pocit, že všechny filmy Zhanga Yimou jsou tak nějak na jedno brdo. Většina scén je natolik přestilizovaná a přezlacená, až to opravdu hraničí s kýčem. Koukatelné to je, v žánru wu-šu jsou ale filmy mému srdci bližší, než je Kledba.