Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Výbornej Ondra Vetchý, klobouček. Překvapil i Sobota, už jsem myslel, že umí hrát jenom blbečky. Takhle nějak to v tom vesnickým fotbalovým pralese chodí. Škoda, že nedostal víc prostoru Ivan Trojan jako trenér Zenkl, v tom jednom díle co hrál neměl chybu :-)))

Hříšní lidé města pražského

Hříšní lidé města pražského (1968)

Vacátko, Bouše, Brůžek, Mrázek - nejlepší mordparta v dějinách českého filmu. Výborná atmosféra staré Prahy, zločinci a jejich doupě Jedová chýše, nechybí humor a napětí. Už úvodní znělka přitahuje tak, že to prostě musíte dokoukat až do konce. A herecké obsazení netřeba komentáře, celkově jedním slovem prostě FANTAZIE !

Dexter

Dexter (2006)

Přiznávám, Dextera jsem začal sledovat až když běžela pátá série. Neviděl jsem do té doby ani minutu, žádnou upoutávku, žádnou reklamu, nečetl žádnou recenzi. Jednou večer jen tak přepínám televizi a protože je klasicky všude velký kulový, nechávám puštěný program, kde jakýsi Dexter prohlíží mrtvoly. Další ptákovina, říkám si a dávám televizi na vypnutí po 30 minutách. Jenže asi po čtvrthodině to ruším, ten rezavej týpek se totiž proměnil v celkem slušnýho psychouše a porcuje lidi a hází je do řeky. Mám víkend před sebou, takže stahuju zatím všechny dostupný a odvysílaný díly a postupně koukám, koukám a nevycházím z údivu. Dexter Morgan je na první pohled sympaťák, pracuje jako forenzní vyšetřovatel, v práci je oblíbený, dělá svačináře. V civilu přes den je slušný, postupně se z něj stává milující manžel, otec a skvělý bratr. Přes noc je to ovšem bestie, která zabíjí lidi podle kodexu. Jen lidi, kteří jsou špatní, zlí a zákon je na ně krátký. Za těch osm sérií jsem s ním prožil hrozně moc, několik zvratů jak v pátrání po něm, tak v jeho osobním životě. Bylo mi tak nějak smutno, když jsem sledoval úplně poslední díl a musel se rozloučit nejen s Dexterem, ale i s ostatními postavami, které mi během těch sérií přirostli k srdci. Vzhledem k tomu, že tvůrci nechali Dextera žít, tak v koutku duše doufám, že se jednou dočkám ještě aspoň jedné série.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Takhle výborný krimi seriál jsem naposledy viděl z české dílny snad naposledy od pana Sequence. Samozřejmě srovnávat tehdejší dobu s tou současnou je ulítlé, ale fakt mě od té doby nic tak nezaujalo. Premiéru v televizi jsem si nenechal ujít, momentálně jsem všechny díly zkouknut znova na dvd. Protože mají všechny díly skutečnou předlohu, vygooglil jsem si po každém díle jak to bylo ve skutečnosti. Všechno perfektně natočeno, žádné výmysly. Obsazení na jedničku, Vetchý a Blažek klasika, ti jsou super vždycky. Překvapil Bolek v roli mjr.Plíška, skvělej Stach. kterýho jsem do té doby neznal, Vladyka se do toho vžil, no snad takový nemehla u naší policie nemáme. A postava Koreise v podání pana Hanuše je to nejlepší nakonec, takovýho šéfa snad nechce nikdo - tvrdej, sprostej, vlezdoprdelka ředitele - perfektní role pro tohoto herce, zvládl to na jedničku. Nedávno jsem se dočetl, že tvůrci uvažují nad pokračováním, tak jen do toho, už se těším !!!

Narcos

Narcos (2015)

Skvělej seriál o největším kolumbijským drogovým baronovi. Výborný byly obě dvě série, zatímco ta první byla hodně krutá a krvavá, ve druhé krve trochu ubylo a sledovali jsme Escobarův pád až na samý dno. Když si přečtete něco o Escobarovi, tak během seriálu zjistíte, že se podařilo zachytit jeho život fakt autenticky. Hodně se mi i líbily ukázky a fotky z kolumbijských médií, který přímo v seriálu byly. Je až neskutečný, co všechno si Escobar mohl dovolit. Wagner Moura se pro roli Pabla přímo narodil. Vřele doporučuju !

Fargo

Fargo (2014)

První a druhá série top, další dvě o poznání horší, ale pořád koukatelný. Výběr postav perfektní, hlavně záporáci stáli za to. Místy černý humor skvěle doplňuje krvavý scény. Zajímavý byl i odkaz v každé sérii na jinou. Jeden z těch seriálů, který si v reprízách kdykoliv rád připomenu znova.