Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (1 050)

plakát

Most (2011) (seriál) 

S01 - 90%  S02 - 80% S03 - 85% S04 - 80%

plakát

Most - Série 4 (2018) (série) 

A je konec. Bohužel jsem měl kvůli málo času poslední sérii rozkouskovanou a nemohl si ji užít prakticky v kuse, jako ty tři předchozí, ale i tak je to zase na vysoké úrovni.

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Po zhlédnutí filmu jsem si v zajímavostech přečetl, že je to fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu. Jako proč ?? Zrovna o tomhle případu jsou miliony materiálů, takže nechápu, proč se nedržet faktů a místo toho si většinu vymyslet…Kdo se chce o těch dvou sviních dozvědět víc, ať si pustí Vaňurův dokument Případ Stodolovi, tohle je zbytečná ztráta času a navíc to nefunguje ani jako krimi, ani jako drama. Plusem filmu je Žáčková, která chladnokrevnou Stodolovou dokázala zahrát na jedničku, Hájek neměl moc co hrát, protože Stodola byl a je dement.

plakát

Most - Série 3 (2015) (série) 

Nějak jsem si po konci druhé série nedokázal představit tenhle seriál bez jedné ze dvou ústředních postav, ale novej parťák Ságy si mě dokázal získat velice rychle. Znova perfektně propracovanej scénář, stejně jako v první sérii mi sedělo pátrání po sériovým vrahovi víc než boj proti teroristické organizaci v té druhé.

plakát

Stíny v mlze - Série 2 (2024) (série) 

Viděl jsem zatím jen posledních pět dílů, ve kterých se dostal na scénu Švehlík, ale oproti první sérii je to obrovskej posun dopředu, takže si asi pustím i ten zbytek, protože mě v těch pěti dílech bavily i samostatný případy.

plakát

Most - Série 2 (2013) (série) 

Zápletka druhé série mě až tak nechytla, ale postupně se to rozjelo a nečekanej konec byl pro mě dost překvapivej. Sága tady jede od začátku do konce neskutečný bomby. Vytknul bych možná až příliš scén z osobních životů, který s hlavním případem nesouvisely.

plakát

Most - Série 1 (2011) (série) 

Já nemám rád krimi, kde hraje hlavního policajta ženská, ale tady teda musím udělat vyjímku. Sága Norenová má Aspergerův syndrom, takže nemá žádný city, je chladná, nerozumí vtipu, ani ironii a na každou otázku odpoví podle pravdy. To přináší dost zajímavých situací, který v krimi jen tak neuvidíte. Zápletka první série je dost povedená, vytknout se dá asi jen to, že si tvůrci nepohráli s hlasem hlavního pachatele, kdy mluví přes telefon, třeba přes rušičku. Pozorný divák tak zná vraha už 3 díly před koncem. Ale i přes to, že jsem vraha znal, byly poslední dva díly kvalitou nejlepší a opětkoval jsem je.

plakát

Národní házená (2022) (seriál) 

Po Okresním přeboru a Lajně další seriál se sportovním tématem, po dvou nejsledovanějších sportech je to ale o sportu, kterej sleduje opravdu málokdo. Kvalit dvou jmenovaných to proto logicky nedosahuje, ale je to celkem pohodová podívaná. Nakonec jsem přišel na chuť i Suchánkovi, jehož řvoucí výlevy mě v prvním díle celkem otrávily.

plakát

Karlos (2024) 

Nevím, kolik lidí v republice nezná jméno Vémola, ale jestli se někdo neznalej podívá na tenhle dokument, tak pochybuju, že se stane jeho fanouškem. Já Vémolu jako člověka nemusím, jako sportovce ho ale uznávám. Přesně to se mi i potvrdilo v tomhle snímku. Každopádně mi po zkouknutí Karlose zůstalo stejně nezodpovězených otázek, který jsem měl před ním. Oceňuju ale, že jsou tady ukázaný i všechny kontroverzní momenty jeho života a nesnaží se ho ukázat jen jako super otce, výbornýho sportovce a milovníka zvířat. Většina jeho soupeřů by podle mě neměla koule takovejhle dokument pustit ven a sestříhalo by se to jen na kladný věci.