Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (512)

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

O třetím dílu je nejdůležitější vědět pár věcí předem. Je lepší než předcházející filmy, takový dospělejší. Studio za těch deset let, co uplynulo od dvojky, náležitě dospělo a vylepšilo se ve psaní scénářů i dospělo po stránce tvorby animace. Trojka je akčnější, divák se více "sžije" s postavami, zasměje se při humorných scénkách vycházejicích z reality a v neposlední řadě je vše krásně smíchánou s dětskou optikou vidění věcí. Film je tedy pln nostalgie a vše je opravdu krásně zpracováno. Krásná animace je typická pro Pixar a zde se tedy předvádí v tom nejlepším světle. To by ale nestačilo, pokud by vše do sebe tak výborně nezapadalo, díky scénaři a režii. Stoprocentní hodnocení tedy snižuje jen místy pomalejší tempo vyprávění a "hollywoodský" konec filmu. Vše ale zapadá do celkového vyznění a rozhodně jsem se ani minutu nenudil.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Ano, je celkem ostuda, že jsem viděl až nyní. Ale je celkem ostuda pro tvůrce filmu, že jsem tím o nic nepřišel. Nedá se ale zase říci, že by Iron Man 2 byl špatný film, je pouze horší než jednička, ale pořád takový lepši nadprůměr. Na filmu je až moc patrné, že byl natočen kvůli penězům. Sice zde nic podstaného nechybí a nejspíš i komiksový fandové najdou to svoje, ale to je asi tak všechno. Pokud jste neviděli jedničku, podívejte se spíše na ní a na dvojku klidně zapomeňte. Kladem filmu jsou ale herecké výkony, v podstatě v každé podstatnější roli najdete někoho známého a tudíž i spolehlivého a dobrého (ať už Sama Rockwella, Scarlett Johansson, Samuela L. Jacksona nebo Mickyho Rourka). Tony Stark je ve formě, jeho vtípky jsou pořád stejně břitké a jeho narcisismus na stejném levelu. Zklamal mě ale scénař, a to tak, že velmi, ve filmu se totiž neděje skoro nic a nějaká ta akce dorazí až skoro ke konci. Postava Mickyho Rourka (i když samozřejmě zahraná rourke-stylem) není plně využita. Scénař se až moc opírá o hlavní postavu a ten zbytek je pojímán velmi okrajově (i když leckdy by byl zajímavější). Ale co, film vydělal, takže svoji úlohu splnil - přinesl studiu peníze na další sólo filmy jednotlivých hrdinů.

plakát

Robin Hood (2010) 

Nejdůležitější věc, kterou byste měli vědět o filmu dřív, než se na něj podívate, je ta, že tento film NENÍ o Robinu Hoodovi. Je to v podstatě historický velkofilm o tom, co vedlo Robina Longstrida (tak se film spíš mohl jmenovat) k tomu, aby se stal Robinem Hoodem (o čemž není tento film). Film to vůbec není špatný, ba naopak - celé dobře natočeno, dobře se na to dívá, i když to všude není dobře zahráno. Jde jen o to, že díky názvu prostě člověk čeká film o něčem jiném.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Jak už jsem napsal v předchozích řádcích, dnešní Hollywood je o předělávkách/sequelech/prequelech/pre-releasech/a-ja-nevim-co-vsechno-jeste. Film A-Team je tedy prvním celovečerním filmem seriálu A-Team, seriál běžel na českých obrazovkách někdy v ranných devadesátých letech. Někdo tedy dostal nápad, že by nebylo odvěci seriál restartovat pro dněšní mladou generaci a udělat celovečerní film v podobném duchu. Pro začátek musím říči, že jsem v dobrý výsledek moc nevěřil a k tvůrcům jsem byl lehce skeptický. Mé obavy se ale vyplnily jen zčásti. Film totiž není úplně špatný, je to prostě taková nenáročná oddychovka. Jedno velké ALE zde je, dnešní realita je ale vzdálená předstvavám hochů z A-Teamu a jako divák jsem prostě měl pocit, že oni sem neptří (mezi všechny ty agenty), ty moderní hračky (GPS) jsem jim nějak v rukou něveřil. Jinak film dobře natočen a ze zmíněné trojice filmů i dobře zahrán (lví podíl na tom má Liam Neeson a Bradley Cooper). Zasloužené 3* a doufám, že Machete dopadla lépe.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Film velmi pekny, ale bohuzel mu asi uskodilo, ze jsem ho nevidel ve 3D.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Jedná se o jakousi akční-komedii pro mladé lidi, samozřejme lehce říznutou fantasy a nadpřirozenem. Bohužel jak už to v dnešní době u podobných filmů bývá, nemá to vůbec šťávu, je to celé velmi špatně natočeno a zahráno. V celém filmu jsou ale vidět peníze a je zde patrné, že někdo chtěl natočit "cool" film dneška, který by se prostě mladým lidem líbil a mohli ho citovat doma/na večircích/apod. Vzal to bohužel za špatnou notu a peníze nejsou vše.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Vysvětlovat někomu, o čem je film Souboj titánů je nejspíš nošením dříví do lesa. Film z roku 2010 je předělávkou (v dnešní době Hollywood dělá i takovéhle blbosti) skoro třicet let starého kousku, ano toho, který už je legendou a kultovní a všichni se modlili za to, aby ho nedejbože nikdo nepředělával. Bohužel se tak stalo a výsledek je katastrofální. V podstatě ještě horší zážitek než z předchozího výtvoru. Filmaři zkazili co se dalo, úplně zničili charisma předchozího filmu. Bál jsem se, že to bude podobná slátanina, ale je to ješte horší, a to jsem to ještě ani neviděl v tom tragickém 3D (film nebyl točen ve 3D jako třeba Avatar, oni ho s vidinou vyšších výdělků v kinech předělali). Takže tohle je blbost největšího kalibru. Nebýt Mikkelsena, má film odpad a 0%. Totální nuda, být na 3D projekci, asi si trhám vlasy nudou.

plakát

The Hire: Beat the Devil (2002) 

Skoda toho zpracovani Tonym Scottem, zbytecne moc vizualnich orgii a kratas tak ztratil svuj tvar. Jinak vtipek s Mansonem nakonec dobrej.

plakát

Vesmírná samota (2007) 

Jde o příjemný filmeček a natočený velmi pěkně, až mě překvapuje, že zde má tak nízké hodnoceni.