Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (126)

plakát

The FBI Story (1959) 

Služba vlasti zavála Chipa Hardestyho do všech koutů světa, prostřednictvím jeho vyprávění i diváka a my tak sledujeme rozmach FBI v průběhu let a zároveň osudy jeho rodiny. Obě linie se dobře doplňují a celkově je to hezky a poctivě natočené. Nechybí napětí, akce a taky dost pomáhá částečně epizodické dělení (hodně mě bavil hon na komouše a vyobrazení indiána jako ropnýho barona celkem překvapilo), protože pocitová délka je daleko kratší než ta opravdová a já se po dvou a půl hodinách skoro divil, že už je konec. No a taky je fakt, že Jamese Stewarta já mám dost v oblibě, takže i kdyby mi předčítal manuál k toustovači, byl bych nejspíš spokojenej. Ale tenhle film má co nabídnout, tak by se snad mohl líbit i ostatním.

plakát

Commando Ninja (2018) 

Takže, milé děti, tohle je absolutní špica. To je jak kdybych koukal na starou akční pecku, na kterou se zapomnělo, potom jí našli zaprášenou někde na půdě a až teď vydali. Ten styl, nadšení tvůrců je cítit a mně se celou dobu vybavovalo Jacksonovo Bad Taste, i když teď asi srovnávám nesrovnatelné. Každopádně je to megazábavná, krvavá řežba nabitá akcí a taky naprosto parádní pocta klasikám 80. a 90. let. Je tady asi tak milion inspirací a narážek, takže to můžete pojmout jako poznávačku všech citovaných bijáků (Komando, Highlander atd. uvidíte sami). Zároveň je to sám o sobě fungující film, rozhodně to nejde odbýt jen jako obyčejnou parodii. Mám prostě radost a další film od téhle bandy chci co nejdřív.

plakát

Le Faux Pas (1965) 

Teda to byl parádní nervák. Během procházky u moře spadne Elisin manžel z útesu, ona zpanikaří a nejbližším stopem ujede pryč... A nebo je to mnohem složitější? V průběhu filmu totiž začne fascinující paranoidní směs lží a polopravd a divák si nemůže být ničím jistý. Taky se mi líbilo, že je to celé docela minimalistické, stačí černobílá kamera, 3 hlavní herci a zajímavé prostředí a výsledek je perfektní.

plakát

Samurai Cop 2: Deadly Vengeance (2015) 

Jasně, že je to totální sráčovina. Jasně, že je podezřelý, když nejlepší herecký výkon předvede Lexi Belle. Ale tohle je asi jeden z těch filmů, které jsou tak strašné, že nakonec nemají chybu. První díl neznám, takže jsem nemohl náležitě ocenit ty flashbacky, ale i tak jsem se bavil výtečně. Stačí už hlavní herec, brutálně přehrávající dvojník Alice Coopera a o nic míň křečovité výkony těch ostatních. Bojové scény tak směšné až jsou skvělé. Překvapila mně celkem fajnová hudba. Nepotěšilo minimum prostoru pro Melissu Moore (má jen malý štěk v bistru) a digitální krev byla taky hrozná. Ale stejně, něco tak ulítle zábavnýho jsem už dlouho neviděl.

plakát

The Stabilizer (1986) 

Výbornej film! Chystal jsem se na něj už delší dobu a když sem zjistil, že to režíroval Arizal, tak jsem neváhal ani vteřinu. Tenhle chlápek mně už totiž dřív potěšil - se svou bezmozkovou zábavou "Special Silencers". Tohle je podobné a snad i o kousek lepší. Příběh vůbec neřešte, prostě čtveřice hrdinů bojuje proti padouchovi a jeho poskokům (a stejně tak se povzneste nad herecké výkony a Rambova dvojníka) ,ale co mě bavilo to jsou rvačky, přestřelky, zkrátka celý film je jedna nekonečná akce. Co musím vyzdvyhnout, tak to je choreografie soubojů. Já teda nemám tušení co to bylo za bojový umění nebo jestli to vůbec něco bylo, ale zvládli to parádně. Nebyla to jen bezhlavá mlátička, pěkně si s tím pohráli a všechny bitky byli neskutečně zábavný. Pak do toho ještě vlítne maník na motorce, nebo někdo probourá autem celou stěnu... tu místnost/halu kde se to celý odehrává prostě rozmlátí na kusy a ještě to pojistí výbuchem. Nechybí automobilový honičky, plamenomet, padouch má okovaný boty... Na to slova nestačí, to se musí vidět. Pro všechny fandy akčních filmů, doporučuju.

plakát

Mercenaries: Speciální komando (2014) 

No teda tohle je paráda - já myslel, že Asylum dělá samý srágory a teď koukám na takovou pecku. Radši sem od toho nečekal vůbec nic, ale nakonec to dopadlo výborně. Výborně! Obsazení na jedničku (Briggite poměrně odpudivá, ale do téhle role se to samozřejmě hodilo), střílení nesmí chybět, svižný rvačky (holky jsou šikovný - baštil jsem každej jejich úder), krve tak akorát, výbuchy... takhle má vypadat správný akční výplach. Je to prostě neuvěřitelně zábavná, neodolatelná ptákovina, navíc ten závěrečný boj v nákladovém prostoru letadla mi připomněl Dech života, mojí oblíbenou bondovku. Doufám, že bude druhý díl!

plakát

Ölüme Son Adım (1983) 

Tak po delší době jsem si zase dal jeden arkinovský kousek a můžu říct, že jsem maximálně spokojenej. Všechno je jak má být - rvačky jsou výborně svižné, střílí se o stošest, každou chvíli něco vybuchuje (odstřel skály v lomu byl parádní) a taky mě potěšilo rozmanité prostředí. Vlastně tohle asi bude nejlepší film, co jsem s Arkinem viděl, celé to tak nějak víc drží pohromadě a ani na chvíli nenudí. Taky tomu prospělo, že má Arkin celou dobu rovnocenné spoluhráče. Svého parťáka, se kterým si o všechno hází korunou a i v těch nejnevhodnějších chvílích si zapálí cigáro a ještě další kamarádku, která nosí kraťásky proklatě krátký... Výbornej film, čirá zábava.

plakát

Rukavička (1941) 

Tak tohle je první a zatím jediný vážný film z první republiky (protektorátu), který se mi líbil. Přestože já drama obvykle nemusím, tohle mě bavilo. Příběh, zápletka, dialogy, vše je uvěřitelné nic není přehnané, herectví přirozené, také mě zaujalo krátké retrospektivní vyprávění. Ale hlavně se nenechte zmást těma kecama o Kristiánovi v sukních, prototože tohle fakt nemá s veselohrou nic společného. I přesto vám možná bude připadat film směšný, nebo může nudit, jestli jste na něj třeba narazili jen náhodou. Pokud ale máte filmy s této doby rádi a případně taky slabost pro Natašu Gollovou (u mě platí obojí), tak vás myslím bude bavit.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Nádhera, fakt naprostá paráda, o dost lepší než jednička a pro mě nejzábavnější Rodriguezův film, který sem viděl. Hned od prvních záběrů sem se začal chechtat a celej ten film je čirá zábava - úsměv od ucha k uchu a pár záchvatů smíchu navrch. Hlavně u všech scén s Melem (vývrtka mě dostala nejvíc), Sheen jako prezident taky výbornej, super chlápek s rozdvojenou osobností, Danny Trejo samozřejmě kraluje - "Mačeta netweetuje" - prostě sympaťák. Vůbec všechny herce je radost sledovat (vlastně jediná mi trochu nesedla Sofía Vergara), je vidět, že si to pěkně užívají. A taky když se ve filmu sejde tolik známých tváří, ne vždycky se mi to líbí, protože to pak leckdy připomíná frašku, ale tady všechno jede jak má, žádná křeč ani zádrhel. Působilo to na mě jako že tu všichni herci mají hlavní/rovnocennou roli, čas na vyblbnutí a to je fajn (podobně jako u Tarantina). Super, krásně barevná, zábavná smršť, se spoustou akce. V podstatě taková mexikánská bondovka zárověň říznutá hravou ztřeštěností Spy Kids.

plakát

The Great Texas Dynamite Chase (1976) 

Dvě holky, které se potkají při přepadení banky - jedna z nich ještě jako oběť, spřátelí se a začnou vylupovat banky s pomocí dynamitu. Super film! Skvěle namíchaná akce, komedie a trochu drama. Navíc 70. léta jsou jedny z mých oblíbených filmových období a na tenhle kousek se kouká fakt pěkně - jsou tu automobilový honičky, výbuchy, fajn hudba, sympatický herci, obzvlášť dvě hlavní herečky, těm to moc slušelo a nakonec happyend. Prostě paráda.