Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (7)

Duna

Duna (2021)

Na rozdíl od předchozích zpracování knihy, kde byl zatím vždy planetární ekolog Liet-Kynes bílý muž, tentokrát tuto postavu ztvárnila černá žena – britská herečka Sharon Duncan-Brewster. Denis Villeneuve to zdůvodnil spíše tvůrčím přístupem a vyvážením ženských a mužských postav, než snahou o politickou korektnost.

Fauda

Fauda (2015) (seriál)

Představitel hlavní postavy Dorona a spolutvůrce seriálu, Lior Raz, v roce 1993, poté, co ukončil vojenskou službu, pracoval v USA jako osobní strážce Arnolda Schwarzeneggera a jeho rodiny.

Fauda

Fauda (2015) (seriál)

Představitel hlavní postavy Dorona a spolutvůrce seriálu, Lior Raz, má s hlavní postavou hodně společného – sloužil v izraelské armádě v protiteroristické jednotce, od dětství mluví plynně arabsky a když mu bylo 19, jeho přítelkyně byla zavražděna palestinským teroristou.

Expanze

Expanze (2015) (seriál)

Seriál obsahuje sexuální scény ve stavu beztíže, které koordinoval profesionální choreograf.

Expanze

Expanze (2015) (seriál)

Seriál byl natáčen v Pinewood Studios v Torontu.

Expanze

Expanze (2015) (seriál)

Seriál má poměrně věrně sledovat děj sfi-fi trilogie "Expanze" ("Leviathan se probouzí", "Kalibánova válka" a "Abaddonova brána") od Jamese A. Coreyho s jednou výjimkou - do děje je uvedena dříve postava Chrisjen Avasaraly (Shohreh Aghdashloo), která se objevuje až v knize "Kalibánova válka".

Reklama