Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Western
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (582)

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Po historické stránce je to celkem vyrovnané, ale jako film příliš ne. Možná kdyby to nebyl seriál, ale snímek na dvě a půl hodiny a vypadlo z toho trochu vaty, tak je to lepší. Herci mě moc nezaujali, zkrátka prostě nějak bez charismatu, Hádek jakž takž zvládá tu část ve vězení, ale slyšet ho kázat, tak jdu domů a nechce se mi dělat sociální revoluci:-) S Kocábem to byla úplná tragédie, ale velká viny za to padá na hlavu produkci a režii, když připustili něco podobného. Prostě na současnou produkci rozhodně ne úplná ostuda, ale prostě si to přizneje - stalinistická verze ala Zdeněk Nejedlý má prostě větší koule i po letech.

plakát

Ju-on: Owari no hajimari (2014) 

Spokojenost. Říkal jsem, si, jak to dopadne, když to vezme někdo jiný, než možná už trochu vyhořelý Šimizu, a výsledek věru není zlý. Třebaže to tvůrce částečně předělal, jeho úpravy fungují a snímek dosahuje kvality i atmosféry jedničky celé série. U ní je výhoda, že se prostě neokouká, tedy aspoň ne mě.

plakát

Řezník: Patrick Bateman (2014) (hudební videoklip) 

Celkem dobrá Řezníkova stylizace do Amerického Psycha. ZNK má lepší klipy, ale stále si to drží úroveň a nápady.

plakát

Sarajevo 1914 (2014) (TV film) 

Myslel jsem, že chcípnu nudou. Konspirační motiv prosím, ale takhle nudně a bez špetky napětí, to už je fakt umění.

plakát

Socialistický Zombi Mord (2014) 

Takhle jo, bratia. Čekal jsem, co z toho vzejde. Začíná to se Sověty v amerických plynových maskách, toporné výkony mladých nadšenců (hlášky za začátku nic moc) rovněž mnoho neslibují, ale jakmile přijde masakr, tak jsem doma. Líbilo se mi rovněž, jak se naložilo se socialismem. Žádné praktiky normalizační TÉVÉ, žádný Občanský průkaz, prostě nadlehčený humor, ne nepodobný kubánskému Juanovi Smrti. Dle tradice zombie filmů za všechno může armáda. Důkazem budiž školník s kulometem:-)

plakát

Střihač (2014) 

Nebylo to zas tak bizarní, jak jsem čekal, ale jako celek fantastický podívaná. Kdo má rád italská gialla, tak ten si pošmákne. Je to na nich de facto založené, ovšem roztočené do basurdních obrátek. Párkrát se mihne i Švankmajer. Martin z Lidské Stonožky nyní jako kněz, jaká to změna:-D Je fajn vědět, že i v dnešní době umí někdo používat moderní prostředky na "starou" estetiku a nepůsobit přitom trapně. 85%

plakát

37 dní od atentátu k válce (2014) (seriál) 

Sere mě, že z Viléma dělají Hitlera a příliš to roubují na appeasement z druhé světové. První díl nudil, druhý už byl zajímavější, tak uvidíme.

plakát

Code Red (2013) 

Někomu to Volání Dutých asi solidně vlezlo na mozek. To s tím Stalingradem jsem fakt nepochopil... A pak, buranská pasácká bulharská amáda společně se spasiteli světa US ARMY "bojuje" proti zombíkům tak očekávaně, že to snad ani není možné. Jedna hvězda za "sousedku," ta jediná scéna s ní mě fakt pobavila.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Co se týče materiálu po "historické stránce," tak v mnohém souhlasím s Flankerem. Divím se, že ministerstvo anální propagandy s názvem česko-americká nejobjektivnější televize Pravdy a Lásky, známé svým černobílým viděním, tohle zaštítilo. Oproti jeho jiným průjmovým výplodům má tohle odpovídající úroveň a kvalitu. První díl je docela uspávajíci, druhý sice dynamický, ale zabitý Žitem 44, třetí bez finále, ale i tak podnětný, čtvrtý a pátý perfektní, především díky Vyorálkovi. Proměna z ultrasebevědomého vůdce do zchlastané trosky se povedla dokonale.

plakát

Dabbe: Cin Çarpması (2013) 

Hasan už v tomto díle poněkud ztratil drajv, který měl dříve, ovšem není se moc čemu divit. Toto dabbe se nese v exosrcisním duchu, tajemné výjevy a děsivé záběry z vybydlených vesnic už ale tolik nepohlcují. Ve vrcholících scénách má všechno takovou třesoucí, až kmitající formu, což působí mírně řečeno nerealisticky. Ovšem závěrečná scéna v rakvi je perfektní, už kvůli ní a pár dalším momentům to stojí za to. Nebyl jsem vyloženě zklamaný a nadále budu sérii dabbe sledovat.