Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (337)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Díky tomu že je Jim Carrey můj nejoblíbenější herec,nevytknu tomuto filmu vůbec nic.Protože to co svojí mimikou dokáže Jim,je neuvěřitelné.Fascinuje mě kolik výrazů v jeho obličeji je. Tak přihlouple se ušklíbnout jako on si myslím,že neumí nikdo jiný.Film neztrácí na ději a pořád je čemu se smát.Pokračování s názvem "Ace Ventura : Volání Divočiny" je snad ještě o třídu vtipnější,doporučuji shlédnout.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Tak tohle je pro mě naprostá špička. Ace Ventura 2: Volání divočiny a Lhář, lhář, hodnotím jako dva nejfamóznější snímky Jima Carreyho. Mám na mysli ovšem jen komediální snímky. V obou těchto filmech exceluje. Ale jako Ventura je o píď lepší. Neuvěřitelný dabing v podání Bohdana Tůmy, dodává šílenému zvířecímu detektivovi grády. Vtipné scénky se střídají s vulgárním hláškami a nezapomenutelnými skeči. Nevím jak ostatní zde hodnotící, ale za sebe můžu říct že se bavím vždy, od začátku do konce. Nevím jak máte nastavenou hranici pro dobrý humor, ale já si to užívám. Tohle je Carrey v nejlepších letech a proto bez váhání dávám 5***** a řadím jako jeden z nejoblíbenějších filmů. A poctu mu dávám i tím, že ho hodnotím jako první film, který přesáhl 100 mých okomentovaných filmů. Díky Jime, jsi Nejlepší Komik !

plakát

Adidas versus Puma (2007) (seriál) 

Spojitost mezi Adidas a Puma jsem dosud neznal. Na to je tento dokument výborný. Ale vysvětlení a zaobírání na toto téma trvalo asi tak 10 minut. Z čehož tedy trochu nechápu, proč se tento dokument jmenuje "Adidas versus Puma". Jako velký milovník a trošičku úchyl na boty jsem musel tento snímek zhlédnout. Rozhodně je to zajímavé a chytlavé téma. Dobře podané, rozhovory se sběrateli, běžci, sportovci a běžnými uživateli bot tu byli logicky nedílnou součástí. Stejně si myslím, že by to mohlo by podáno o něco lepší formou. A rozhodně by měl být méně cítit ten americký patriotismus. Přesto Nike Rules !

plakát

Air Force One (1997) 

Americký Patriotismus opět zasahuje. Škoda, že se tomu Ford zaprodal. Tohle mu nesluší. Tento film nemá absolutně soudnost. Akce je tu celkem dost, takže je na co se dívat, ale opět nás američtí filmaři nutí nepřemýšlet a pouze se užít akčák jako prase. Další oddychovka, která nezaujme, ale ani neurazí.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Všemi dobře známý námět, ovšem tohle zpracování je jiné. Je vidět, že ze studia Walta Disneye vycházejí zajímavé snímky. Je to spíše vizuální podívaná, která se jen tak nevidí (až na počiny jako Avatar,atd). Nádherné zpracování všech postav. Celkově je to z umělecké stránky, bez ohledu na děj, bez chyby. Ovšem u filmu jde hlavně o děj, zpracování a další okolnosti jsou už jen "pouhými doplňky". Proto jsem po shlédnutí byl spíše zklamán, asi také proto, že jsem hodně očekával. Je to klasická Burtonovka, u kterých jsem poslední dobou trochu nespokojen. Bavili mě spíše jeho starší počiny, než tyhle novodobé, přepohádkované a přefantazírované snímky. Krásné prostředí, skvělý Johnny Deep a srdcová královna v podání excelentní Heleny Bonham Carter. Zbytek je nijaký, tim pádem je mé hodnocení jednoduché : 50%

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Další zajímavý Marvel. Na tenhle jsem se dost těšil, jelikož jsem věděl podle komiksu, že se zde objeví Lizard. Ovšem jeho vize je oproti předloze špatná, nebo alespoň jeho hlava. Další chybou je, že je to reboot, před kterým se už objevila vcelku úspěšná trilogie. Přesto mi Andrew sedí na spidermana víc než Tobey. Triky a poletování po Manhattanu je vizuálně velmi příjemné. Radost mi udělal kamerový pohled z první osoby. Velmi propracované. Stopáži by neuškodilo, kdyby se o dobrou půlhodinku zkrátila. Bitvy jsou plné adrenalinu a agrese. Jsem zvědav na pokračování.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Blockbuster, který mě absolutně dostal. Další Marvel, který s radostí ohodnotím 5*****. Já to hltal od začátku až do konce. Andrew je pro roli Spider-mana perfektní. Vedlejší role jsou opět skvěle ztvárněny, hlavně pak DeHaan, který svou vyšinutou roli zahrál na jedničku (už v Kronice se mu to velmi dobře povedlo). Vydařená hudba dodala skvělou atmosféru. No a o efektech snad netřeba hovořit, jelikož ty jsou tu více než exkluzivní. Snad poprvé mi ani nevadila porce romantiky, které (podle místních uživatelů) bylo prý hodně. K tomu všemu velmi neobvyklí konec v komiksovém světě. Tohle se Marcovi opravdu povedlo a doufám, že #3 & #4 budou pod jeho taktovkou. Skvělost.

plakát

Americký gangster (2007) 

Naprosto mistrovské dílo. Jak by také ne, v hlavních rolích hvězdy a na sedadle režiséra sám velký mistr oboru. K tomu dokonalý scénář. Film mě nenechal chvilku v klidu. Stále se něco děje a snímek i přes velmi dlouhou stopáž utíká jak voda. Jeden z nejlepších "novodobých" filmů co jsem za poslední léta viděl. Opravdu velmi seriózní gangsterka. Vše sedí jak má a když jsem si představil, že je to inspirováno skutečným příběhem, šel mi mráz po zádech.

plakát

Ant-Man (2015) 

Bohužel jsem zklamaný. Tohle je jeden z těch slabších Marvelů, který nezachrání ani Micheal Douglas. Minimum vtipu, spousta nepromyšlených situací a hlavní záporák je jedna velká bída. Milé překvapení byla "Avengerovksá" přítomnost. Zkusily prodat nudu a šeď, bohužel u mě se jim to moc nepovedlo.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Tohle ne, to není možné. Za co ?! Vždyť je to spousta tak skvělých bavičů. Ale tohle je vážně moc. Jsem zklamaný, že se zaprodali takové nesmyslné hovadině. Seth je skvělý herec, ale šílený režisér a ještě horší scénárista. Děj je neuvěřitelná blbost. Veškeré triky a animace, jsou neúnosné. Tento film zachraňuje pouze to, že je sestaven z dobrých herců, kteří jsou vážně asi přátelé a bylo vidět, že je baví hrát. Plus pár vtipných scének a hlášek. To je ale vše. Navnadilo mě hodnocení mých známých, kteří pravděpodobně mají hranici humoru trochu jinde než já. Tohle je KONEC !