Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 603)

plakát

Le Dos au mur (1958) 

Molinaro dotáhl  film k dokonalosti a to vzhledem k faktu, že to byl jeho režijní debut. Velmi dobře vystavěný scénář s famózním koncem, kde jsem až do závěrečné klapky nevěděla jak jen tohle může dopadnout. Gloria to ukončila naprosto skvěle i když nevím jestli je to zrovna pro tuhle situaci vhodné slovo. Za klad považuji i herecké výkony jak Gérarda Ouryho (neznám), tak Jeanne Moreau. Ve výsledku mně tentokrát víc imponoval  Gérard. A závěr s opakovanou poslední větou vše dokonale podtrhla. Děkuji Willymu Kufaltovi za doporučení.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Po delší úvaze jsem zvedla hodnocení na plnou palbu. Vše, co mně hned po skončení napadlo a rozhodilo se nakonec ukázalo jako velmi dobrý tah včetně závěrečného finále. Sandra se Samuelem a nevidomým synem chtěli začít někde jinde a tak manžel inicioval odstěhování do větší dřevostavby a asi i daleko od lidí. A tam to všechno začíná. Momentem nalezeného, mrtvého Samuela se začíná odvíjet drama, kdy byla podezřelou právě jeho manželka, která s ním byla v tu dobu sama doma. Následuje delší část ze soudní síně, kde se přelévaly moje pocity od podezření, že to skutečně provedla až po důkazy, které mě zase naklonily k opačnému názoru a mezi tím vším se pohyboval jejich syn, který tady měl také svůj prostor ke své úvaze. Všechno bylo tak načrtnuto, aby jsem byla přesně takto rozhozená až do závěrečného konce. Sandra Huller přispěla určitě k mému vyššímu hodnocení, protože její výkon byl vynikající, ale nechci vynechat ani žalobce a už vůbec ne výkon jejího nevidomého syna. Je to jeden z filmů, které bych viděla ráda ještě jednou, ale znám se jak to v reálu chodí.........

plakát

Únos letadla (2023) (seriál) 

Dlouho jsem neviděla miniseriál, kde bych byla napnutá jak kšandy a to i přes to, že v té druhé polovině se to zbytečně zkomplikovalo. Nevadí, zavřu obě, vlastně jen jedno oko, protože bych neviděla mého oblíbence Idrise. Ten to v podstatě celé táhnul do závěrečné americké tečky. Zkrátka jsem jela jeden díl za druhým a ráno jsem vstala dřív, abych jela dál, což je u mě zázrak:-) U mě naprostá spokojenost.

plakát

Spolužiak (1978) (TV film) 

Po zhlédnutí Spolužiaka jsem naprosto spokojená. Přes počáteční rozpaky jestli nerezignuji (možná za to mohla částečně i kvalita snímku), jsem udělala dobře, že jsem vydržela ještě chvíli a pak jsem se už ponořila do děje se zvědavostí i když postupně se vyústění dalo předvídat. Prostě moment psychiatrického vyšetření to odstartoval. Mistr Chudík je fenomén slovenského herectví, ale ostatní ansábl se nemá taktéž za co stydět. Byl to zkrátka herecký koncert, který si tu pětku právem zaslouží. A Mario Simmel nezapřel vynikajícího spisovatele, který napsal scénář k této perle.

plakát

Kaktusový květ (1969) 

Jeden aby dnes hledal takové komedie, které neuráží svým hnojným humorem, ale u kterých je mně příjemně po celém těle a celkově na mě působí moc mile. Je pochopitelné, že tady je předvídatelnost jasná už zkraje, ale pak je možné vychutnávat si jen ty chvilky s okatou a roztomilou Goldie, noblesní zdravotní sestřičkou Ingrid a Walterem, který věděl co chce a nebo ne? Ale ano, nakonec ano, jak jinak by mohla tahle romantická komedie skončit, než happyendem na všech frontách. Ale nejvíc jsem se asi smála jejich tanci na parketu a hlavně Walterovi...... všem fanouškům se omlouvám, ale to bylo něco :-) Báječný, odpočinkový film, který doufám nikdy nezestárne.

plakát

Velká voda (2022) (seriál) 

Výborný seriál, který čerpal ze skutečných  záplav v Polsku, nicméně mně tam ten déšť taky chyběl jak už tady někdo píše. Takže to by byla asi první otázka na ty, kteří to zažili. Jinak bylo všechno maximálně uvěřitelné, dobře zrežírované a herecké výkony byly také super. S tou mamkou hlavní představitelky to možná trochu přepískli, ale co já vím jaké lidi museli zachraňovat. Možná, že i tohle tam probíhalo v nějaké míře.

plakát

Lenox Hill (2020) (seriál) 

Po dlouhé době je tu dokument, který si na nic nehraje. Než jsem se se všemi lékaři a sestrami ztotožnila tak to trvalo cca dva díly, ale pak mě to tak chytlo, že jsem usnula až ve čtyři ráno a ještě dnes jsem se dodívala na poslední díl. Ono také hrát s nádorem v hlavě nějaké divadlo (i kdyby to bylo před kamerou) je naprosto nemožné. Ano je tam hodně z této oblasti, kde se ocitnete i na operačním sále a budete sledovat jak postupuje operace i když kameraman nebo střihač to utnuli tak akorát, jinak bych asi musela použít rychloposuv. Všichni lékaři, i ti kteří tam odrodili spoustu miminek mají můj obdiv a respekt. Jedno vím určitě. Doktorkou ani zdravotní sestrou bych v žádném případě nemohla být. Stanete se svědky jejich výher, ale i naopak. Tam jsem měla sklon uronit slzu bezmoci.........

plakát

Valley of Love (2015) 

Myslím, že je to včera co jsem tenhle film viděla a nemůžu ho vyhnat z hlavy. Pamatuji si i detaily a to se mně tak často nestává. Je to díky Géradovy a Isabellle. Měla jsem pocit, že nehrají, ale že mluví jen co jim slina na jazyk přinesla. Gérard byl jasnou jedničkou. Ani mluvit nemusel, kde chodí nabírat takové množství charismatu, to je mi záhadou. Při jeho postavě by se tomu možná jeden divil, ale on byl tak přirozený, že jsem měla pocit jako by v těch místech byl na dovolené a já měla tu čest vidět film z jeho soukromí. Když plaval v bazénu, když hledal chladné místo na sezení, když se zadíval do dálky......všude jsem byla s ním. Pochopitelně Isabelle mu byla těsně v závěsu, ale tentokrát si celý film uzmul Gérard. Velikán francouzského filmu a pupek sem, pupek tam:-)

plakát

Admirál (2015) 

Že bych se dívala na filmy tématicky zaměřené na námořní bitvy to nemohu říct, ale tohle byl dokonalý film po všech stránkách. Chválím úžasný vizuál, herecké výkony bez výtky a já byla po dlouhé době fascinovaná snad úplně vším......včetně všech bitev a samozřejmě, že jsem o tomto muži a této historické události v dějinách Holandska nevěděla ani ťuk.

plakát

Sneengle (2021) (seriál) 

Mrazivé až do morku kosti. Tvůrcům se podařila atmosféra snímku dokonale. Myslím, že s takovou se dlouho nesetkám. Konec je mírně otevřený, ale s menší dávkou fantazie si ho lze domyslet. Těžko se mně píše, že to byl výborný seriál vzhledem k obsahu, ale rozhodně se vymyká stereotypu. Přitom je předložený tak, že není těžké uvěřit, že v mnoha rodinách to chodí právě takhle.