Reklama

Reklama

Velká voda

(seriál)
  • Polsko Wielka woda
Trailer
Polsko, 2022, 4 h 26 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Jan Komar

Hrají:

Agnieszka Żulewska, Tomasz Schuchardt, Ireneusz Czop, Anna Dymna, Jerzy Trela, Mirosław Kropielnicki, Blanka Kot, Tomasz Kot, Adam Nawojczyk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na Vratislav se v roce 1997 valí ničivá povodeň a radní nemají moc času. Společně s vědci musí jednat a každé jejich rozhodnutí může mít obrovské důsledky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ak by Vám to náhodou pripomínalo krízové riešenia našich štátnych pohlavárov počas "Kovidu Najtýn", ktorí viac riešili politiku ako pomoc ľudom, tak sa nebudete nijak mýliť. Aj tu sa kokoti na pohľadanie, čo mali vlastné záujmy, pričom tento seriál je rozhodne viac sociálnou drámou o vzťahoch medzi blízkymi či na pracovisku, než katastrofickým počinom, ktorý by sa vyžíval vo vizuále. Nebolo to zlé, no popravde čakal som viac akcie, pričom ani samotný záver nebol nijak mimoriadne strhujúci. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

líbivě a funkčně natočená vzpomínka na povodeň ve Wroclawi. Na samotnou katastrofu si sice divák musí počkat zhruba do poloviny série, ale díky tomu alespoň tvůrci mají čas rozjet těch několik dějových linek na kterých celý seriál stojí. Každá z nich je svým způsobem zajímavá a nenašel sem vlastně žádnou která by mi přišla zbytečná a navíc. Hlavní hrdinka sice není úplná miss sympatie, nicméně vzhledem k průběhu děje a její minulosti byla obsazena naprosto přesně. Nejede sice o nejlepší polský výtvor posledních let, ale i tak jim v našich končinách můžeme tak akorát závidět...70% ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil náhodou, protože jsem byl počátkem października ve Warszawě, kde byla reklamou na Wielkou wodu polepená snad každá zastávka. Jméno Jana Holoubka slibovalo kvalitní zážitek, a nezklamal, jen se připravte na to, že je to stejnou měrou katastrofický film a zároveň rodinné drama. Záběrů zaplavených ulic Wrocławi (strašně hnusné město, to zaplavení mu esteticky jen prospělo) si ale užijete jen pár minut celkem (pochopitelně, seriál neměl hollywoodský rozpočet), po většinu seriálu se ke katastrofě teprve schyluje a seriál slušně buduje napětí. Když už dojde konečně k zaplavení, seriálu trochu dojde dech a v posledním díle se už jen řeší rodinná pouta a velmi křehké vztahy a je nejslabší. A dost se nepovedl velice trapný a samoúčelný cliffhanger mezi pátým a šestým dílem (něco podobného předvedla před lety Pustina). Přesto doporučuji. ____LIVINGDEAD: dej sem fotku své holky, ať můžem porovnat.______ EDIT 2023: Ve Wrocławi jsem byl a ve skutečnosti vypadá mnohem lépe než v seriálu! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Minisériu som vnútorne prijala až po asi dvoch častiach, najprv som si totiž myslela, že príbeh je len fikcia. Prečítala som si čosi o udalostiach, ktoré sa vo Wroclave v r. 1997 naozaj stali a začala som to brať vážne. Aj tak mi do konca prekážalo čierno-biele vykreslenie postáv – od neschopných úradníkov až po dokonalú a stopercentne polepšenú Jasminu. Nakoniec toto dielo hodnotím vysoko, lebo malo tie atribúty, ktoré od filmov požadujem – napínavý do konca, vierohodne spracovaná téma, okrem hlavného deja sa zaoberá vzťahmi nielen hlavných postáv. Ako je zvykom v poľských filmoch, šťavnatá reč nesmie chýbať. Áno, takto nejako to mohlo v deväťdesiatych rokoch vyzerať aj u nás. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polské katastrofické drama z období velkých povodní roku 1997 ( které zasáhli brutálně i u nás ) - solidní svižná, napínavá věc v režimu autenticity a realističnosti. Překvapivě slabším iritujícím prvkem je hlavní hrdinka, která mi nesedla. Nevím jestli jsem víc uchvácen katastrofickým filmem inspirovaný skutečnými událostmi, nebo tím, že Poláci dokázali udělat technicky věrohodný dobový povodňový vizuál v šesti dílech, tak proč něco takového nejde u nás ( nic ve zlém, ale tady ten hype u Zátopka, že dokázali udělat ten stadion s diváky vypadá jako ve srovnání s tímto jako něco z první lekce digitálních efektů) ()

Galerie (133)

Zajímavosti (1)

  • Asistentka Maja Kruková (Katarzyna Pospiech) má v kanceláři na počítači operační systém Windows XP. Ten vyšel až 25. října 2001, tedy 4 roky po ději události. (Leopard105)

Reklama

Reklama