Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 602)

plakát

Anežka boží (1985) 

Tentokrát je důležité vědět ještě před projekcí, že je to silně mysteriózní drama. Velmi dobrá atmosféra, Jane Fondová a Meg Tilly. Celou dobu mě Norman udržoval v napětí, ale konec nebyl takový jak jsem si představovala. Nicméně je to film, který se zaměřuje na sílu víry a nebo fanatizmus? Víra je očekávání věcí, které nelze spatřit.............? Velmi zvláštní a ve své době určitě originální film nad kterým lze přemýšlet i dnes.

plakát

Umění zapadnout (2011) 

Proč čtyřku? Ano, našlo by se tam spoustu vad na kráse, ale mně tentokrát tenhle filmek pohladil na duši. Že Emma vypadala o dost starší? Komu by to mělo vadit, tak to je přece kolikrát i v reálu. Že hlavní hrdina vypadal, že se právě narodil? Asi to vzbudilo mé mateřské city. Že to takhle přece nechodí a s tím koncem to bylo klišé a patos a já nevím, co ještě. Nevadí. Vím, že se na něj už nepodívám, ale včera jsem ho asi potřebovala vidět, tak to nebudu párat a cupovat na hadry i když jindy bych to možná udělala. Takže to je všechno. Někdy stačí málo ke spokojenosti a pohodě, proč ne tahle pohádka a kus pravdy o mladých, kteří ještě neví, kam patří. Já to taky nevěděla a vy všichni ano?

plakát

Ex Machina (2014) 

Nádherné exteriéry, slibující mnohé, versus studené, sterilní sídlo (horská chata, viz nahoře) geniálního vědce a Ava, která byla nádherná, ale to bylo trochu méně, než jsem očekávala, co jsem vnímala. Po Her jsem čekala zřejmě další emotivní rozstřelovací pecku a ta se vysloveně nekonala. Srovnáním ještě třeba s Moon mně to mrzí, ale tu čtyřku si z mnoha jiných důvodů zaslouží.

plakát

Kingdom (2014) (seriál) 

Na doporučení jsem se začala dívat s obavami na seriál, kde jsou ústředním mottem MMA zápasy. Chyba! Zatím, opravdu jen zatím jsem nadšená, protože těch pudrovaček tam je málo, ale těch lidských osudů kolem je dost, jsou výborně zahrané a postupně se odkrývají charaktery všech hlavních protagonistů, to je něco pro mě, takže zatím bravo a pokračuji dál................Tak jsem na konci desítky, první série a konstatuji, že jsem si všechny kluky zamilovala a zatím nejzajímavěji na mě působí Jay. Takže se půjdu ponořit do jejich duší, kde jí má každý bolavou jinak a přihodím k tomu i ty dvě nešťastný děvčata, z nichž jedna je mamkou dvou zápasníků, Zatím zůstávám na nejvyšší laťce.......... Na konci druhé série jsem nadšená a byla bych nesmírně vděčná nějakému titulkáři za třetí sérii. Karty byly rozdané bezvadně, všechny osoby tam měly svoje místo, ale stejně zůstávám při tom, že Jay je pro mě prim. Konec, ano možná by to šlo i takto ukončit, ale je to vyloženě nastavené na tu trojku, tudíž se budu snažit být trpělivá a titulky snad budou.- A byly, pouze to protáhly na dvacítku, kterou jsem včera s úspěchem dokončila. A dál trvám na tom, že Jay Kulina je dle mého pohledu nejzajímavější postavou, kluk jeden ušatá, zfetovaná, ale se srdcem na dlani. No a ten konec už trochu vařili z vody, ale stejně patří mezi nej seriál loňského roku. Já až v 18 díle, když se do ringu dostaly ty dvě děvčata, pochopila, že to není odvětví pro mé oči. Ale to už se musíte přesvědčit sami. Docela nerada se s touhle MMA partou loučím.

plakát

Baked in Brooklyn (2016) 

Objevila jsem mladší vydání Woodyho a byla jsem spokojená. Jako jednohubka ke kafíčku je to prima příběh. A ještě mu ta kulišárna pravdu docela šlapala a vydělávala dolárky. A na to, že je to podle skutečnosti, je to celkem dobře zpracované. Joshi Brennere jsi sympaťák a docela by mě zajímalo, kde jsi nakonec uvíznul?

plakát

Půlnoční slunce (2016) (seriál) 

Asi bych se už opakovala po zdejších komentářích, že jsem dlouho neviděla tak originální vraždy a celkově se mně líbilo, že jsem téměř nikoho z herců neznala. Seriál, který si jede po své lajně s prvky mírného mysteriózna. S životem a některými tradicemi Laponců, zkrátka trochu jiná kriminálka, to je osvěžením mezi ostatními seriály, kterých se nyní rojí mraky.

plakát

Amatéři (1994) 

Já si vypůjčím větu z Halovy biografie : "Hartleyho díla nejsou určena pro široké publikum, mají svá osobitá specifika, díky nimž jsou relativně lehce rozpoznatelná, ale o to méně stravitelná." Ale až na toho maximagora v druhé polovině jsem byla spokojená právě tou zvláštností všech zúčastněných. A Isabelle je vážně formát. Od Hala jsem viděla pouze jeden film a zřejmě se bude také vymykat svým režijním rukopisem jako například Aki Kaurismäki.

plakát

Canone inverso - milostný příběh (2000) 

Kdo si nechá vpustit do srdce a do své duše hudbu, nebude mu za těžko uvěřit neuvěřitelnému, protože i hudba je někdy neuvěřitelná a krásná a láska k ní neodmyslitelně patří.

plakát

Las vidas posibles (2006) 

Chtěla jsem vidět Natálku a povedlo se. Zahrála svojí roli fantasicky. Tiché, bez mnoha slov i když bych jich občas potřebovala víc, ale je to mystery, tak co chtít víc.

plakát

Yi sheng yi shi (2014) 

Moc lásky - Kdo ji chápe? Kdo jí rozumí? Kdo ví, kde se bere, kdo ví, proč je tak krásná? Kdo ví, proč tak moc bolí? Kdo ví, jak to, že umí léčit? Kdo ví, proč umí tak zabít? Kdo ví, proč jí nejde poručit? Kdo ví, proč se jí nejde zbavit? Kdo ví, proč zbaví tělo a duši zdravého myšlení, reálného vidění? Kdo ví, kde končí, kdo ví, kde ji najdu? Přijde, když se jí zachce a stejně tak nečekaně odejde. Nedovolí nám dívat se na člověka jaký je. Zakazuje nám vidět jeho chyby. Nutí nás odpouštět i to neodpustitelné. Nutí nás všechno kolem zanedbávat. Nedovolí nám myslet na nic jiného než na své pocity. Nutí nás k posedlosti, k obětování. Přiměje nás dělat věci, které by nás nikdy ani nenapadly. A přesto, když jí nemáme, chybí nám tak moc, že jsme z toho nešťastní a nedokážeme žít naplno. Proč zrovna ona je tak krásná......proč?