Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (798)

plakát

Poslední souboj (2021) 

Tak asi poslední můj rest od Ridleyho Scotta, co má cenu vidět. A spokojenost, stejné události vyprávěné pohledem tří různých osob. Teď už jen počkat, s čím přijde v Gladiatorovi 2 :-)

plakát

Gladiátor (2000) 

Po letech znovu, stále paráda, dobrodružný velkofilm se vším všudy.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Na to, že to je v podstatě české, skvělý výkon. Trochu proto nadržuju v hodnocení. Ben Foster super. A ano, takhle jsem si Žižku naprosto nikdy nepředstavoval :-)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

První světová a její nesmyslnost, není moc co dodat. Od knihy mírné odklony, dialogy působí herecky trochu jednoduše, jak kdybych koukal na některé české filmy, ale vše ostatní "paráda".

plakát

Napoleon (2023) 

Tak nevím, co chtěl Ridley říct. Bojové scény jsou klasicky výborné, pomineme-li zasněžené velehory vypínající se vzadu za Slavkovem apod. Ale jinak tu té historie vlastně zase tak moc není a scény s Josefínou se dají přežít tak leda proto, že ji hraje Vanessa Kirby, jinak by to vyznělo nejspíš ještě o poznání trapněji.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Tak bláznivé a asijské, že jsem to měl ze začátku chuť vypnout. Ale vydržel jsem a mělo to dobré momenty, je to však opravdu jiné a svérázné. Sprška oskarů je pochopitelná, i když se mi chce dodat "Teda to muselo dát příšernou práci! Přitom..."

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Podíval jsem se hlavně kvůli Rodenovi, protože ho jako herce mám hodně rád, a v tomto ohledu nezklamalo.

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Kvalitní přírůstek k Bratrstvu neohrožených a Pacificu. Zatímco jsem čekal na další díly, pustil jsem si znovu oba předchozí seriály a stále to patří k tomu nejlepšímu, co bylo z druhé světové války takto zpracováno. Band of Brothers je špička, Pacific výborně navázal. Zde je to podle mě už trochu víc seriálové a příběhové, protože ve vzduchu se zase tolik totálně odlišných bojových scén vymyslet nedá, objevují se více zážitky jednotlivých postav "ze země". Ale povedlo se.