Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Vyproštění (2020) 

Akčňák ala John Wick, ale bavilo mě to víc než John Wick. Akční scény jsou natočený dobře - a o to tu jde. Najde se pár momentů, kde se mluví až příliš a taky mi moc nesedlo pár scén, který se snaží vypadat jak počítačová hra, ale tohohle "šumu" tam naštěstí není tolik a tak to jako dobře zvládnutá žánrovka funguje dobře.

plakát

Devs (2020) (seriál) 

Po pěti epizodách asi takto: ultradebilní casting, který je někdy až komickej. 1. epizoda byla skvělá a byl tam z zajímavej potenciál do dalších epizod. Bohužel v dalších dílech se stalo to, že se vlastně koukáme na něco co jsme všichni viděli už stokrát, akorát je to zabalený ve sci-fi rádoby filosofickym kabátu, aby to bylo "jakože" jiný. Kdyby se naplno věnovali tomu scifíčku, vyměnili 2/3 herců tak by to mohlo být top. **************************** SPOILERKY****************************** Opravdu velká škoda nevyužitýho potenciálu. Nejlépe z toho stále vychází první epizoda, poté se rozjede úplný nesmysl. Proč k tomu abychom se podívali do Dev(u)s je potřeba hloupá story o Ruským špiónovy? Navíc to spustí události, kterým se seriál věnuje po dalších pět dílů, ale jsou 100% nezáživný a nepotřebný. Poslední dvě epizody jsou o trochu více fajn, jelikož se zabývají čistě tím, čím se měl celý seriál zabývat od začátku. Bohužel to přesto nezachrání a trochu paradoxně to posílají ještě více do kopru, pač to vůbec nedrží pohromadě a jsou v tom hrozný díry. Objektivně vzato možná za 3*, ale jelikož mám podobný věci rád, tak za 2* - fascinuje mě totiž, jak někdo kdo dá dohromady takto zajímavý sci-fi námět a má prostředky na to, věnovat tomu 8 téměř hodinových epizod, to následně pošle do kopru a udělá ze slibnýho high tech sci-fi, banální sérii, která by sice chtěla vystoupit z řady, ale nakonec zapadne v řadě mnohem dospělejších projektů. Ještě poznámka ke castingu. Především hlavní hrdinka je vybraná dost nešťastně a neumí moc hrát, což celý situaci moc nepomůže.

plakát

Devs - Epizoda 5 (2020) (epizoda) 

Po pěti epizodách asi takto: ultradebilní casting, který je někdy až komickej. 1. epizoda byla skvělá a byl tam z zajímavej potenciál do dalších epizod. Bohužel v dalších dílech se stalo to, že se vlastně koukáme na něco co jsme všichni viděli už stokrát, akorát je to zabalený ve sci-fi rádoby filosofickym kabátu, aby to bylo "jakože" jiný. Kdyby se naplno věnovali tomu scifíčku, vyměnili 2/3 herců tak by to mohlo být top.

plakát

Nula nula nula (2020) (seriál) 

Člověk by řekl, že se tohle téma za poslední roky v seriálový produkci už trochu přejedlo. ZeroZeroZero vás vyvede z omylu. Lehce netradiční styl vyprávění, výborný casting a soundtrack od Mogwai z toho dělají událost roku. Všechny linie se navzájem doplňují a nedá se říct, že by některá z nich vyloženě vyčnívala. Nekompromisní Mexická linie je super, stejně jako Italská. Mě osobně nejvíce bavila sourozenecká dvojice z New Orleans - už jen pro strhující výkon Dane DeHaana.

plakát

The Morning Show (2019) (seriál) 

Apple se pochlapil a přinesl super show vypilovanou po všech stránkách. Pokud vás bavil The Newsroom, tak Morning show nebude krok vedle. Pravda je, že by se tu k ruce sem tam hodil Aaron Sorkin, aby vypiloval pár dialogů a pár slabších momentů. Krom toho ale převládá jasná spokojenost. Výborná psychologie postav a většina dialogů, uvěřitelný pohnutky postav a témata, který jsou aktuální z Morning show dělají velmi atraktivní podívanou. Co mě zaujalo, je skvělá technická stránka - vzhledem k tomu, že tenhle typ seriálu stojí (a má stát) především na dialozích a hereckých výkonech, je sympatický, že si člověk může říct " jo tenhle záběr stál vážně za to" apod. Těším se na 2. sérii.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Jedinej důvod, proč Outsidera stojí za to vidět, jsou první 2-3 epizody, který fungují na sto procent. Vše potom je jen nastavovaná kaše a zbytečná vata. Někdo by mohl říct, že si v těch epizodách tvůrci budovali atmo a připravovali půdu na závěr, ale k čemu je atmo, když se děj za 5 epizod vůbec nikam neposune? Závěr potom není vyloženě zklamání, ale je to stále o parník horší, než to co se tvůrcům povedlo v pilotu a dílu po něm. Slabá 3*

plakát

Gentlemani (2019) 

Po letech zmaru chytnul Guy Ritchie formelínu - bylo na čase. Super scénář a Ritchieho klasicky hravá režie + McConaughey, Hunman!, Grant a Farrel! z toho dělají neuvěřitelně zábavnou záležitost. Těším se na další shlédnutí a další Ritchie ať je ve stejný formě! Skoro za pět!

plakát

Maják (2019) 

Skvělá forma, zvuk je snad i na Oscara. Dafoe a a Pattinson jdou nadoraz, ale za mě je tu až moc hluchých míst. Zkrátil bych to o 10-15 minut a bylo by to mnohem stravitelnější a hlavně údernější. 3/4*