Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Poslední recenze (4 246)

plakát

12 Hours (2022) 

Sympatické a zábavné akční béčko na téma virtuální realita a klasický Battle Royale. Skupina lidí je tedy v lese v Survival hře, kde je čeká spousta překážek ( dokonce i jedno CGI monstrum). Akce je slušná, sice jí drasticky chybí Erko, ale jinak choreografie je nápaditá a fighty jsou dobře natočené. Nejvíce mě zaujalo finále, kde hlavní hrdina využívá katanu a nůž, tam prostě krev stříkat měla a dvojce záporáků jakožto finální Boss byli fajn. Potenciál byl určitě vyšší, ale obdobné žánrovky můžu a snaha tu určitě vidět je. 6/10.

plakát

The Last Stop in Yuma County (2023) 

Francis Galluppi obdobně jako Sebastian Vaníček je tu se suverénním debutem a oba si vysloužili nový Evil Dead. Pěkné. Je tu téměř vše, co mám ve filmech rád. Je tu atraktivní prostředí rurální Arizony, jeden odlehlý Rest-Stop ( připomene oblíbené hixploitationy) a skupina náhodných lidí, kteří se ocitnou na jednom místě v nesprávný čas. Je tu salesman, atraktivní servírka, dvojice lupičů, párek důchodců, dvojka jak z Bonnie a Clyde, mladý policista a majitel benzínky. Nádherná kamera, sebevědomá režie, dobře propracovaný scénář, kde o zvraty není nouze, dobře zvolení herci, solidní dialogy, vypjatá atmosféra, napětí, které by se dalo krájet a pořádný Mexican Stand-off jak z Hateful Eight. Na násilí a humoru by se dalo zapracovat sice lépe, ale i tak Tenhle mix Tarantina a Coena evokující Thrillery 70´s let je víc než povedená žánrovka. 8/10.

plakát

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) 

Ikdyž nejde o nic převratného, pořád je to fajn stylová a zábavná Ritchieovka s výborným cástingem.Britská armáda naverbuje skupinu žoldáků, aby způsobili trable náckům a zabíjení nácků je vždycky fun, jen škoda, že teda bez Erka, protože jak to Alan začne řezat nožem, tak tam krev bolestivě chybí.Herecký cásting je působivý. Vládne Cavill a Jack Reacher ( který je film od filmu lepší), Sex symbol Eiza Gonzales neomrzí nikdy, potěší i Till Schweiger v roli nácka. Má to velmi zábavné tempo, příjemnou zábavnou a stylovou akci a není ji zrovna málo, dějově to není tak výživné a napětí či atmosféra není tak úderná jak třeba v Tarantinových Parchantech, ti zkrátka byli jinde, ale bavil jsem se zkrátka dobře a tuhle partu si nejde neoblíbit. 75%

Poslední hodnocení (6 128)

Let (2012)

11.05.2024

12 Hours (2022)

11.05.2024

The Last Stop in Yuma County (2023)

11.05.2024

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024)

10.05.2024

Pandemonium (2023)

09.05.2024

Válka policajtů (2024)

09.05.2024

Království Planeta opic (2024)

08.05.2024

The Lie (2018)

08.05.2024

Ted (2024) (seriál)

08.05.2024

Reklama

Poslední deníček (34)

Breaking BAD/SAD News.

Rok 2024 teda nezačal nejlépe. Je tu konec jedné velké Éry. Z ničeho nic začal nečekaný boj mezi mnou a Goliášem a Goliáš vyhrál. To vyústilo k faktu, že se Facebook rozhodl odebrat naší milovanou hororovou stránku Horror N3rds, na které jsem pracoval s Rollmanem 10 let, dosáhla 11 tisíc fanoušků, byly tam roky dřiny i fanouškovského zápalu a troufám si říct, že patřila k nejlepším hororovým stránkám na celém Facebooku v ČR/SK ( Ikdyž jsem svým hodnocením občas některé štval :D   ), ale tomu je teď bohužel konec. Stál jsem si za názorem, že za to nikdy nechci žádné finanční ohodnocení ani placené reklamy, dělal jsem to pro sebe a pro lidi zdarma ve svém volném čase, ale ani to nestačí facebooku na slitování. Někdo z Lionsgate nás nahlásil za porušení autorských práv ( podotýkám, že šlo o trailer k filmu Boy Kills the World, který jsem nahrával tak půl roku zpět!! ( po menším investigativním pátrání jsem zjistil, že 3 dny zpátky k tomu filmu Lionsgate zakoupil práva a ten stejný den odebrali stránku. Náhoda? Osud?Karma? a facebook teda nekompromisně bez žádného slitování zakročil smrtící ranou. Jsem v šoku.  Zůstala už jen skupina Hororová komunita by EvilPhoEniX.