Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

POMO 

všechny recenze uživatele

V leporelu festivalových filmů, kde si spousta tvůrců něco zkouší nebo se o něco pokouší, naprosto báječné osvěžení. Od úvodních titulků sebevědomě a s nadhledem zrežírovaná, postavami parádně rozehraná partička kdo z koho a kdy. Tarantinovka z pouštní kavárny, sice bez jeho řízných dialogů, ale stejně dobře promyšlená, překvapující, černohumorně vražedná a báječně zahraná skvěle vybranými “známými vedlejšími herci”. Super propojení námětu s textem songu v závěrečných titulcích. Po Reptile další letošní mimořádný americký autorský debut! [Sitges FF] ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Last Stop in Yuma County je prakticky takovým mixem toho divácky nejefektivnějšího z Tarantina a bratří Coenů v komorním, minimalistickém provedení. A to míním v dobrém smyslu toho tvrzení. Vyhrocené situace se střídají s osudnými nedorozuměními, výrazně specifické a zajímavě charakterizované postavy dostávají solidně a nevybíravě na frak a rozhodně si pro vás snímek taky chystá nejedno dějové překvapení. Je to taková malá, hravá, zábavná festivalová pecka. [Sitges 2023] ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Francisem Galluppim! Takhle suverénní režijní debut jsem dlouho neviděl, a to si k tomu ještě napsal scénář a sám film sestříhal (bravo!). The Last Stop in Yuma County je svěží a moderní hard-boiled krimi s plejádou zapamatováníhodných postav v perfektním retro setupu z prostředí benzinové pumpy s jídelnou kdesi na americkém jihu. Připomene ty nejlepší coenovky a rozhodně na vás dýchne i silný vliv Tarantina, popř. filmu noir či westernu – avšak označit to pouze jako derivát výše zmíněného by byla chyba. Na piedestal vše posouvá pečlivě vypiplaný scénář a výborný casting. Ačkoliv se jedná o krimi thriller, který je ke svým postavám zcela nekompromisní, tak je zde k vidění i spousta vtipných momentů, které zážitek ještě umocňují – tohle považuju za nejsilnější stránku celého filmu, protože v rukách někoho s menších citem pro timing hlášek a vyváženost by tohle naopak mohlo být tím, na čem by si film vylámal zuby. Avšak zde je vše vyladěné a po všech směrech zmáknuté na jedničku s hvězdičkou. Nenašel jsem ve filmu žádné slepé místo, celou stopáž jsem se královsky bavil. Jméno Francis Galluppi z hlavy jen tak nevypustím a už teď se těším na jeho příští film – v mezičase si dám zatím opáčko tohoto malého skvostu. ()

Galerie (6)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

včera

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama