Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Poslední recenze (4 234)

plakát

Bijillante (2023) (seriál) 

Další korejská akční krasojízda, která chytne hned od úvodu a nepoleví až do konce.Hlavní hrdina je mladý kadet na policejní akademii, je vzorným studentem, avšak přestává se mu líbit, že zákon se ne na všechny stahuje, většina zločinců nedostane řádný trest a po chvíli běhají na svobodě a mohou páchat další zlo a na ty vlivné lidi je zákon zkrátka krátký. Rozhodne se o víkendech vzít zákon do svých rukou a potrestat, ty na které se nevztahuje zákon. Je to sice klasický námět o Mstiteli, ale Korejci i tak jednoduchý námět dokážou udělat komplikovaně a výborně. Brzy se totiž na scéně ukáže fanoušek, který začne Vigilanteho napodobovat a do města přijíždí nový Kapitán, který má Mstitele dopadnout. Yoo-Ji-Tae z Oldboye tu hraje neskutečné zvíře a psychopatické HOVADO, který rozdává rány, že všichni létají 2 metry, z něj šel opravdu strach,respekt a ten jeho psychopatický výraz do toho jsem opravdu žral. Seriál má skvělé tempo, má výborné akční scény ( perfektní choreografie soubojů, hlavní mladý hrdina se umí hezky ohánět a rozdává pěkné šupy) je tu dost pěstních soubojů a nebyla by to Korea, aby nedošlo i na nože. Všechny postavy si tu divák dokáže oblíbit, sejde se tu hromada různých zločinců a má to příjemně dravé tempo. Finále je vyloženě epická akční scéna mnohonásobný FIGHT v několikapočetné převaze, kde se sejdou všechny postavy seriálu a všichni si tam dají hezky do držky. "Muž který zpacifikoval hajzla, který přejel starou paní sedí ve vazbě za napadení a ten hajzl leží v nemocnici. Co je tohle za zemi?" Seriál spíš pro fanoušky martial arts a Jížní Koreje.PS: Díly jsou jen 40 minutové. 8/10.

plakát

The Spider (2024) 

Na Youtube je teď velkým hitem tenhle nový hororový kraťas, který představuje hororovou verzi Spidermana a je to fajn !Hlavní hrdina je Peter, kterého kousne pavouk,jenže tentokrát si nenavlékne kostým, začne se totiž nehezky proměňovat v ošklivou podobu. Povedený krátkometrážní Cronenbergovský Body horor s povedenými maskami. Ta finální podobina je fakt úžasná !!  Dobréj námět. 7/10.

plakát

Oni - Strach (2024) (série) 

První série je výborná- Hezký mix hororu a sociálního drama s nádechem Jordana Peela, druhá série je naprosto jiná a může hodně lidí zklamat. Tohle je daleko více Krimi s prvky nadpřirozena, ale toho hororu je zde podstatně méně než se čekalo, ale když se od toho odprostím, tak mi to pořád velmi sedlo. Připomíná to ty nejlepší Kriminálky o honu na sériového vraha typu Zodiac s pěknou 90´s atmosférou, drsné prostředí Los Angeles plné gangů, ošklivé vraždy, čestné zmínky na Bundyho,Night Stalkera, Samového Syna a další, atraktivní hlavní hrdinka, které se dá fandit, díky krátkým dílům to má i příjemné tempo a celá ta detektivní práce s dobrým řemeslem mě opravdu bavila. Hodně mě bavila linie věčně odmítaného herce, který našel zálibu v sériových vrazích a do téhle role se naprosto dokonale vžil,až jej to naplno pohltilo. Hororovější závěr dělal sám Ti West a je to uspokojivé. 7/10.

Poslední hodnocení (6 105)

Yakhanyeongung - Episode 4 (2022) (epizoda) (E04)

06.05.2024

Yakhanyeongung - Episode 3 (2022) (epizoda) (E03)

06.05.2024

Yakhanyeongung - Episode 2 (2022) (epizoda) (E02)

06.05.2024

Yakhanyeongung - Episode 1 (2022) (epizoda) (E01)

06.05.2024

Kaskadér (2024)

06.05.2024

Bijillante (2023) (seriál)

06.05.2024

Bijillante - Episode 8 (2023) (epizoda) (E08)

06.05.2024

Bijillante - Episode 7 (2023) (epizoda) (E07)

06.05.2024

Bijillante - Episode 6 (2023) (epizoda) (E06)

06.05.2024

Reklama

Poslední deníček (34)

Breaking BAD/SAD News.

Rok 2024 teda nezačal nejlépe. Je tu konec jedné velké Éry. Z ničeho nic začal nečekaný boj mezi mnou a Goliášem a Goliáš vyhrál. To vyústilo k faktu, že se Facebook rozhodl odebrat naší milovanou hororovou stránku Horror N3rds, na které jsem pracoval s Rollmanem 10 let, dosáhla 11 tisíc fanoušků, byly tam roky dřiny i fanouškovského zápalu a troufám si říct, že patřila k nejlepším hororovým stránkám na celém Facebooku v ČR/SK ( Ikdyž jsem svým hodnocením občas některé štval :D   ), ale tomu je teď bohužel konec. Stál jsem si za názorem, že za to nikdy nechci žádné finanční ohodnocení ani placené reklamy, dělal jsem to pro sebe a pro lidi zdarma ve svém volném čase, ale ani to nestačí facebooku na slitování. Někdo z Lionsgate nás nahlásil za porušení autorských práv ( podotýkám, že šlo o trailer k filmu Boy Kills the World, který jsem nahrával tak půl roku zpět!! ( po menším investigativním pátrání jsem zjistil, že 3 dny zpátky k tomu filmu Lionsgate zakoupil práva a ten stejný den odebrali stránku. Náhoda? Osud?Karma? a facebook teda nekompromisně bez žádného slitování zakročil smrtící ranou. Jsem v šoku.  Zůstala už jen skupina Hororová komunita by EvilPhoEniX.