Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (599)

plakát

Cela 2 (2009) odpad!

Pokračování zbytečnější než kamasutra v klášteře. Už první díl mě příliš nezaujal, i když určité (vizuální) kvality mu upřít nelze. To dvojka mou pozornost neudržela ani svou výtvarnou stránkou, která je až překvapivě krotká. Tvůrci film poslali rovnou na DVD a já rovnou do koše. Absolutní ztráta času.

plakát

Zabijáci lesbických upírek (2009) 

Opravdu jsem se snažil být téhle komedii otevřený a užít si ji, ale kde nic není, ani smrt... Příběh je jednodušší než ovládání automatu na kondomy, ne, že by to příliš vadilo, ale humor vystrkuje růžky jen v několika málo momentech a v porovnání například s filmy dua Pegg/Wright je nepovedený až to bolí. I když několik momentů tam bylo a výprava taky nebyla nejhorší. V mých očích ovšem promarněná šance. Takový název by si zasloužil mnohem lepší film.

plakát

One-Eyed Monster (2008) 

Námět One-Eyed Monster je jistě zajímavý a Ron Jeremy je borec k pohledání, přesto jsem se až příliš často koukal na hodinky, kdy už tahle ptákovina (nomen omen) skončí. Asi dvě scény jsou opravdu povedené, stejně tak několik vtípků, ale jinak nic moc. Herci strašní, samozřejmě až na Rona a Amber Benson, která jako by ale celou dobu nevěřila, v jakém že filmu se ocitla. No, Amber, ocitla ses v ukecané blbůstce, ve které je hlavní záporák vidět asi minutu a která začne nudit dříve než lecjaké porno.

plakát

Prokletí domu slunečnic 2 (2009) 

V zásadě stejně nezajímavé a sterilní jako jednička, se kterou nemá pranic společného. Nápad není originální, ale rozhodně neurazí, ovšem absolutní absence nejaké invence až fyzicky bolí. V každé minutě přesně víte, co bude následovat a asi až na dvě lekačky vás nepřekvapí vůbec nic. Herci, prostředí, triky, atmosféra, prostě nic. Možná ten strašák je docela hezky udělaný. Ale to je sakra málo.

plakát

Hrůza v Connecticutu (2009) 

Jelikož hlavní hrdina, náctiletý hošík, má rakovinu, přestěhuje se jeho rodina do postaršího domu, ze kterého je to blíž do nemocnice. Ukáže se, že dům byl kdysi márnicí a že hošíka a posléze i jeho blízké pronásledují duše těch, co tu zemřeli. Bla bla, tak za originalitu Haunting in Connecticut bodíky určitě nedostane. Nedostane je ani za herce, hlavní hošík je nesympatický až do bolí a jediná hezká mladá holka neukáže, i přes dlouhou sprchovou scénu, ani bradavku. Čím však tenhle horror boduje, je slušně odvedené řemeslo, ve kterém vše šlape jak má, lekačky jsou správně načasované, závěr dobře graduje a nápad s očními víčky je správně creepy. Celkově mi z toho vylejzá velmi slušný průměr, který zbytečně hyzdí třeba naprosto zbytečná postava kněze.

plakát

Ďábelské ženy (1955) 

Staré černobílé filmy mám rád, ale nějak nechápu, proč je zrovna Les Diaboliques tak adorovaná záležitost. Jasně, má celkem atmosféru a herecky je zmáknutá perfektně, ale hrozně se vleče, příběh je velmi řídký, o pointě ani nemluvě. V zásadě je to jen takový zajímavý kriminální film, který s horrorem nemá společného vůbec nic. Snad nejzajímavější je absence hudby, která by snímku snad měla dodávat autentičnosti, ale pro šroubovaný příběh to bohužel moc nefunguje. Pro mě osobně značné zklamání.

plakát

Kniha krve (2009) 

No, tak tohle u mě bohužel vůbec nefungovalo. Baker je sice celkem slušnej povídkář, ale tahle adaptace jednoho z jeho lepších kousků je až doufale nudná. Ne, že by se tam nic nedělo, děje se prakticky neustále, ale chybí jakákoli invence nebo sympatický pokus a překvapení. Book of Blood je film, který velmi rychle upadne v zapomnění. Dva bodíky za několik pěkných scén v závěru.

plakát

The Evil (1978) 

V rámci filmů o strašidelných domech slušný pruměr, který nezaujme ani příběhem (pár si koupí staré sídlo, pozve si tam pár kamarádu, v sídle straší...) ani zpracováním a hereckými výkony, ale který zároveň nijak výrazně nenudí. Jsem rád, že jsem film při své honbě za prokletými domy ve filmovém horroru viděl, ale opáčko už si nikdy nedám. Mimochodem závěr je opravdu hodně bizarní.

plakát

Hrůzy noci (1972) 

Filmům studia Hammer, které se odehrávají v "současnosti" se většinou vyhýbám, přeci jen mám raději mlhu a staré hrady, ale tentokrát jsem udělal výjimku. A ne, že bych snad byl vyloženě naštvaný, ale tenhle film o dívce, která se se svým manželem přestěhuje do obří chlapecké školy, aby tady trpěla útoky podivného jednorukého muže, mě dvakrát nezaujal. Herci jsou do jednoho dobří, aby taky ne, ale příběh je poměrně nezajímavý a tempo se vleče jak rychlíky Českých drah. V rámci kompletace Hammerovské produkce Fear in the Night určitě zkoukněte, ale na sváteční večer si ho neschovávejte.