Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

klima777 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Clivea Barkera. Žel, tato adaptace jeho díla se hrubě nepovedla. Působí jaksi nepatřičně a zoufale lacině. Na druhou stranu: Kamera je místy pěkná (většinou ty záběry, jež s kostrou příběhu nesouvisí a mají pouze lehce "čechrat" atmosféru) a film se dá bez větších problémů dokoukat. Nicméně bych čekala trošku vyšší úroveň (zástupy duchů byly spíš směšné). Book of Blood se mi zkrátka pod kůži nedostala... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru snímek není ničím výrazný. Je to obyčejná duchařina ozvláštněna erotickým vztahem na "romantickém místě" starší učitelky (moc dobře nehraje) a mladého svěžího metrosexuálka, který nemá na sobě ani chloupek (to proto asi aby šli dobře vidět krvavé jizvy). Postavy se nechovají moc logicky, ale to je stará bolest, takže jsem to nějak překousnul. Dialogy jsou slabé, skoro odfláknuté. Někdy se podaří náznaky dobré atmosféry, ale pak to spadne do kýčovitosti. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se v hororu začne divně filosofovat, nelze očekávat zázraky. Výsledkem je pak velmi zvláštní horor, který disponuje řadou úhybných manévrů, aniž by měl dostatečně nosnou dějovou linii. Klady: režie se docela vyznamenává ve vizuálním pojetí scén, neobvyklý námět, velmi temné pojetí snímku, divák neví často, na čem je, neokoukaní herci, sevřený ráz vyprávění a prostředí, erotické vsuvky se spisovatelkou. Zápory: diskutabilní využití schopností hlavního hrdiny vidět do budoucnosti, zdlouhavější tempo, zbytečná snaha posunout film do filosofické roviny, absence chytlavé dějové linie, bez napětí, logické přehmaty, divák si musí řadu věcí domyslet, snímek nedokáže strhnout, absence děsivých scén pro horor dost zásadní. Mé hodnocení: 60% ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Táhlo se to jako chrchel zasloužilého kuřáka a napínavé to bylo asi jako Bob a Bobek. Páně Barkerův převelice vyňuňaný nápad by zasloužil lepší zpracování, než takovéhle otahané nic. Ale kůži měl zpracovanou pěkně a též přehlídka nebožtíků se povedla, taky to byl jediný dobrý moment celého představení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že poslední dobou mě duchařiny spíše znechucovaly a tak jsem ani tentokrát nic světoborného nečekal. Ve finále jsem byl však docela mile překvapený, protože o žádnou tragédii rozhodně nešlo. Je zde sice docela dost věcí, jenž se mi nelíbily, ale v konečném součtu klady jasně zvítězili. Již samotný úvod mě příjemně navnadil a první úmrtí bylo nejen „strašidelné“, ale i pěkně krvavé a to já mám rád. Atmosféra sice potom lehce stagnovala, ale o žádnou nudu nešlo. Jen mi přišlo, že některé místa jsou zbytečně moc natahována a tak tvůrcům nezbylo nic jiného než je vyplnit trochou toho erotického zpestření. Asi nejkrásnější záležitostí je však samotná krvavá kniha a způsob jímž se psala na lidskou kůži. Zde se chlapíci od speciálních efektů doslova vyřádili a nabídli nám opravdu zajímavou podívanou. Jen je škoda, že již zmíněná atmosféra a napětí měli tak kolísavou tendenci. Navíc jsem zde našel i několik nelogických prvků či místa, které jsem zas až tolik nepochopil – to je ovšem jen můj problém. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)
  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)

Reklama

Reklama