Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

lamerjakcyp 

všechny recenze uživatele

Jakožto absolutní antifanda hororů jsem původně toto moc hodnotit nechtěl, protože takto vidím většinu hororů, samozřejmě místo lžiček jiné zbraně, ale poté kamarád, velký fanda hororů mi toto dílko poslal, že se mu velmi líbilo, takže jej nakonec ohodnotím. Hororová atmosféra je dokonale béčková, trailerová forma mu propůjčuje napětí a vtip po celou dobu, kdyby to bylo plnohodnotné dílo, kterých je tu dost (myšleno parodie na horory), tak se nad tím tolik lidí nepozastaví, což by bylo škoda. Doufám, že toto bude viděno co nejvíce režiséry těch filmů, ze kterých si toto utahuje, a že to pomůže zvednout jejich úroveň. Mistra hororů Hitchcocka už sice nikdo nenapodobí, ale mohli by se mu alespoň jednou za čas přiblížit... ()

Marketa0603 

všechny recenze uživatele

Délka je skutečně trochu přehnaná, nemluvě pak o dalších doprovodných videích, kde mají samotní diváci vyřešit nesnáze hlavního hrdiny nějakým rádoby chytrým trikem - tam už se zcela ztrácí podstata vtipu. I přes svá úskalí je ale tenhle kousek už téměř klasikou mezi parodiemi a nejde ho označit jinak než EPIC! :) ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál a i hodnocení mi dávalo naději.Ovšem trapnější a debilnější sračku sem už dlouho neviděl.Pořád dokola ty samé scény,naprosto bez vtipu,bez šmrncu nebo náznaku nějakého režisérského talentu,všechny ty ceny a procenta co tahle sračka posbírala,jsou jen dalším důkazem toho,jak je svět filmového tvoření a diváckého osazenstva prolezlý dementy,kteří o filmu vědí asi tolik co já o jaderné energii,odpad. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

V živote som si nemyslela, že uvidím takú hlúposť, až to bude také dobré. Paródia na všetky možné horory a klišé, ktoré takmer v každom z nich vystupujú, je natočená ako 10 minútový trailer na 9 hodinový film, ktorý sa natáčal viac ako 12 rokov. Napriek očakávaniam, film nevyznel vôbec amatérsky a vďaka minutáži ani dlhý. Až nabudúce uvidím lyžičku, poriadne uvážim, či ju vezmem do ruky... ()

Sandeagle 

všechny recenze uživatele

A znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu. A když už si myslíte, že je konec, když už si myslíte, že ho rozbitá lžička zastaví, rozepne svoji bundu a odhalí stovky dalších lžiček a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu... Geniální ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)
  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)
  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)

Reklama

Reklama