Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (110)

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Woody Allen jak ho mám nejraději, navíc s bonusem navíc - hlavního hrdinu nehraje Allen, ale Timothéé Chalamet, který je spolu s Elle Fanning naprosto okouzlující. Film je zábavný, intelektuální, rozehraný na malé ploše a, jako vždy, se skvělou hudbou a nádechem nostalgie.

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

Pochmurná atmosféra drsných Krušných hor, kterou vykouzlil především skvělý kameraman. Scénář slabší, ale i tak jde o povedenou televizní detektivku, která jistě udržuje diváka v napětí od začátku do konce. Detektiv Kuneš jako by byl psán přímo pro Hynka Čermáka.

plakát

V pasti (2016) (seriál) 

Brilantní islandská kriminálka, která jistě byla díky jménům všech postav poněkud oříškem pro herce českého dabingu. S Thórhildur, Hjorturem nebo Gudmundurem se opravdu na našich obrazovkách nesetkáváme často. Temná jména jako vystřižená ze severské mytologie nádherně korespondují s temným příběhem, který se v malém islandském fjordu začne odehrávat hned na několika rovinách: nález části lidského těla v pobřežních vodách ledového oceánu; stíny minulosti odkazující k začátku ekonomické krize v roce 2008, na které najednou začne dopadat světlo pochopení; a neodvratně blížící se konec Andriho manželství. To všechno po nějaké době začne dávat smysl v nečekaných souvislostech. Mám ráda filmy, kdy divák je do děje vtažen takovým způsobem, že jen díky vlastnímu intelektuálnímu úsilí načrtnuté dílo, byť někde vykreslené do jemných detailů, sám dotváří.

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Zahráno a natočeno dobře, scénář pokulhává.

plakát

Klauni (2013) 

Film na mě po celou dobu působil sterilně navzdory skvělým hereckým výkonům hlavních postav. Zdá se mi, že režie neustále balancovala mezi snahou zalíbit se většinovému divákovi a ambicí stát se uměleckou výpovědí své doby. Po celých 120 minut to nějak nešlo dohromady.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Spoustu postav si divák v tomto seriálu nakonec oblíbí.

plakát

Melancholie (2011) 

Těžce depresivní film o tom, že stejně všechno skončí - tak nač se radovat? Je to katastrofický film, ale už svým komorním laděním ukazuje na to, že katastrofa nepřichází pouze zvenčí v podobě třeba červené planety, ale především zevnitř - tragédií života je to, že vždyzky směřuje k smrti, té jediné jisté. Ženy nezklamou a na konci se zachovají ryze archetypálně: vyznačí kolem sebe magický kruh (chýši), která je má ochránit před totální skázou, peklem Armageddonu... ale k ničemu to není.

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

Ústředním motivem filmu je pro mě sblížení a postupný rozchod Freuda s Jungem, kde Sabiba je "katalyzátorem" tohoto procesu. Základní vědecké teze obou velikánů psychologie (psychoanalýza a hlubinná psychologie) režisér ukázal, či naznačil, a převyprávěl jasně a srozumitelně, což je úctyhodný výkon.

plakát

Pina (2011) 

Jako dokument ****, jako muzikál ***. Komentářem nejlépe vystihuje mé pocity z filmu liborek_.

plakát

Strom života (2011) 

Velkolepé podobenství o ničem. Doporučuji komentáře Radka99, J*A*S*M a Superpero.